Fri29032024

Back You are here: Home ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ Ψήφισμα της Ελλάδος στο Συμβούλιο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων των Ηνωμένων Εθνών

Ψήφισμα της Ελλάδος στο Συμβούλιο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων των Ηνωμένων Εθνών

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ
ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ


Αθήνα, 4 Μαΐου 2016


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Το Συμβούλιο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων των Ηνωμένων Εθνών αποδέχτηκε το κείμενο που κατατέθηκε από την Ελλάδα, για την προώθηση των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων μέσω του Αθλητισμού και του Ολυμπιακού Ιδεώδους.
Το ψήφισμα περιλαμβάνει αναφορές σε παραβιάσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων κατά την προετοιμασία και οργάνωση αθλητικών δράσεων, στην εξάλειψη των διακρίσεων και στην ανάγκη αυξημένης συμμετοχής των γυναικών σε αθλητικές εκδηλώσεις, αλλά και σε ηγετικές θέσεις στον αθλητισμό, στην ανάγκη αντιμετώπισης της διαφθοράς, στην καταπολέμηση της χρήσης αναβολικών ουσιών και της βίας στους αθλητικούς χώρους, ενώ υπογραμμίζει και τον σημαντικό ρόλο του αθλητισμού για την παγκόσμια ειρήνη και τη συνεργασία.
Ιδιαίτερα στις ημέρες μας όπου η ανάγκη ενσωμάτωσης των προσφύγων κρίνεται επιτακτική, ο αθλητισμός μπορεί και πρέπει να βοηθήσει προς αυτήν την κατεύθυνση.
Αξίζει να σημειωθεί ότι είναι η πρώτη φορά που η Ελλάδα υποβάλλει ψήφισμα στο Συμβούλιο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων στα δέκα χρόνια από την ίδρυσή του και γίνεται πανηγυρικά.

ΔΗΜΟΣΙΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ,ΑΝΟΙΚΤΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ

dhmofilh Themata1

ΥΠΟΔΟΜΗ ΓΕΩΧΩΡΙΚΩΝ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ

dark blue el 1

OPEN DATA

bottom

aigides GGA

ΣΕΠ

APOGRAFI

 

Χάρτης Ιστοτόπου

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ