Fri29032024

Back You are here: Home ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ Ο κ. Βασιλειάδης στη Σύνοδο των Υπουργών Αθλητισμού της Ε.Ε

Ο κ. Βασιλειάδης στη Σύνοδο των Υπουργών Αθλητισμού της Ε.Ε

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ
ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ


Αθήνα, 22 Νοεμβρίου 2016


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
 

Ο Υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού, Γιώργος Βασιλειάδης εκπροσώπησε την Ελλάδα στη Σύνοδο των Υπουργών Αθλητισμού του Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης στις Βρυξέλλες.
Ο Υφυπουργός, καταρχάς, τόνισε ότι τα θέματα που αφορούν στην αντιμετώπιση της χρήσης ουσιών φαρμακοδιέγερσης και χειραγώγησης αθλητικών αγώνων θα πρέπει να ρυθμίζονται απολύτως από την οργανωμένη Πολιτεία.
Στη συζήτηση που ακολούθησε με θέμα τον αντίκτυπο του αθλητισμού στην εξέλιξη κάθε ατόμου, ο κ. Βασιλειάδης υπογράμμισε ότι το μάθημα της Φυσικής Αγωγής συμπεριλαμβάνεται σε όλες τις βαθμίδες της εκπαίδευσης, ενώ αναφέρθηκε και στη λειτουργία των Αθλητικών Σχολείων.
Ο Υφυπουργός σημείωσε ότι, στη χώρα μας, λόγω των εθνικών δημοσιονομικών περιορισμών έχουν μειωθεί δραστικά οι κρατικές επιχορηγήσεις και οι ενισχύσεις σε δράσεις του μαζικού αθλητισμού. Τόνισε όμως την ύπαρξη ειδικών προνομίων στους αθλητές που διακρίνονται σε υψηλό επίπεδο, αναφέροντας ενδεικτικά την ύπαρξη μοριοδότησης για την εισαγωγή τους στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση, καθώς και την αξιοποίησή τους στη Δημόσια Διοίκηση.
Ο Υφυπουργός επισήμανε ότι ο αθλητισμός ενώνει τους ανθρώπους ανεξαρτήτως φύλων, φυλών, θρησκειών και πολιτικών πεποιθήσεων. Ειδική ήταν η αναφορά του στο κατά πόσον ο αθλητισμός βοηθάει τα άτομα με ειδικές ανάγκες να συμμετέχουν στα κοινά και ως απόδειξη της συμβολής του αθλητισμού στην προσωπική και κοινωνική ανάπτυξή τους, αναφέρθηκε στις πρόσφατες επιτυχίες των Ελλήνων αθλητών στους πρόσφατους Ολυμπιακούς και Παραολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο.
Τέλος, υπογράμμισε ιδιαιτέρως το γεγονός ότι στην Ελλάδα, που δέχεται τεράστια κύματα μεταναστών, καταβάλλεται ιδιαίτερη προσπάθεια να αναπτυχθούν καινοτόμες δράσεις στον αθλητισμό, προκειμένου τα άτομα αυτά να ενταχθούν και να ενσωματωθούν στην ελληνική κοινωνία.
O κ. Βασιλειάδης πρότεινε στα Κράτη – Μέλη η υψηλού επιπέδου αυτή συνδιάσκεψη να πραγματοποιηθεί του χρόνου στην Αθήνα, στο πλαίσιο της διεξαγωγής του καθιερωμένου Αυθεντικού Κλασικού Μαραθωνίου.

Φωτογραφικό υλικό από τη Σύνοδο των Υπουργών Αθλητισμού της Ευρωπαϊκής Ένωσης ακολουθεί σε επόμενο Mail

ΔΗΜΟΣΙΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ,ΑΝΟΙΚΤΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ

dhmofilh Themata1

ΥΠΟΔΟΜΗ ΓΕΩΧΩΡΙΚΩΝ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ

dark blue el 1

OPEN DATA

bottom

aigides GGA

ΣΕΠ

APOGRAFI

 

Χάρτης Ιστοτόπου

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ