Παρ23022018

Back Βρίσκεστε εδώ: Home ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ Επίσκεψη του Υφυπουργού Γ. Βασιλειάδη στο Καζακστάν

Επίσκεψη του Υφυπουργού Γ. Βασιλειάδη στο Καζακστάν

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ
ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Αθήνα, 29 Αυγούστου 2017

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Διήμερη επίσκεψη στο Καζακστάν πραγματοποίησε ο Υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού Γιώργος Βασιλειάδης, όπου είχε την ευκαιρία να επισκεφτεί τις αθλητικές εγκαταστάσεις της χώρας και να ενημερωθεί για τον τρόπο αξιοποίησης και λειτουργίας τους.
Κατά τη διάρκεια της παρουσίας του στην ασιατική χώρα ο Υφυπουργός υπέγραψε μνημόνιο συνεργασίας μεταξύ των 2 χωρών στον αθλητισμό, καθώς και τη διακήρυξη της Ολυμπιακής Εκεχειρίας, η οποία μάλιστα αποτελεί την πρώτη διακήρυξη που γίνεται στη νεότερη εποχή, με βάση τα πρότυπα των αρχαίων χρόνων.
Ο Γιώργος Βασιλειάδης προσκάλεσε τον Καζάκο Υφυπουργό Πολιτισμού και Αθλητισμού Saken Mussaibekov, να επισκεφτεί την Ελλάδα στο πλαίσιο της διεξαγωγής του 35ου Μαραθωνίου που θα λάβει χώρα στην Αθήνα τον Νοέμβριο. Ο Saken Mussaibekov ευχαρίστησε τον Έλληνα ομόλογό του και αποδέχτηκε την πρόσκληση, επισημαίνοντας πως το Καζακστάν διαθέτει υψηλού επιπέδου ομάδα πόλο η οποία επισκέπτεται την Ελλάδα για προπονήσεις. Εκδήλωσε δε έντονο ενδιαφέρον για την ανταλλαγή τεχνογνωσίας στο χώρο του ποδοσφαίρου και του μπάσκετ.
Επίσης ανέφερε ότι με χαρά θέλει να επισκεφτεί τις αθλητικές εγκαταστάσεις της χώρας μας, καθώς είχε παρευρεθεί στους Ολυμπιακούς Αγώνες της Αθήνας, ενώ τέλος ενδιαφέρθηκε για τη δυνατότητα ιατρικής υποστήριξης και αποκατάστασης Καζάκων αθλητών στη χώρα μας. Οι δυο Υπουργοί ανανέωσαν το ραντεβού τους στην Ελλάδα επιβεβαιώνοντας τους στενούς δεσμούς μεταξύ των δυο χωρών.
img222

ΔΗΜΟΣΙΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ,ΑΝΟΙΚΤΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ

ΥΠΟΔΟΜΗ ΓΕΩΧΩΡΙΚΩΝ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ

OPEN DATA

bottom banner

Χάρτης Ιστοτόπου