Tue19032024

Back You are here: Home ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ Επίσκεψη στους νομούς Έβρου και Ροδόπης ο Γ. Βασιλειάδης

Επίσκεψη στους νομούς Έβρου και Ροδόπης ο Γ. Βασιλειάδης

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ
ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Αθήνα, 4 Νοεμβρίου 2017

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

Διήμερη (2-3/11) επίσκεψη στον Νομό Έβρου και τον Νομό Ροδόπης πραγματοποίησε ο Υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού Γιώργος Βασιλειάδης, προκειμένου να επιβλέψει αθλητικές εγκαταστάσεις και να έχει επαφές με θεσμικούς φορείς των δύο Νομών. Στην Αλεξανδρούπολη ο Γιώργος Βασιλειάδης συναντήθηκε με τον Αντιπεριφερειάρχη Δημήτρη Πέτροβις και τον Δήμαρχο Βαγγέλη Λαμπάκη, οι οποίοι του ανέλυσαν τα δεδομένα για τα σχέδια των φορέων της περιοχής σχετικά με την ανέγερση κλειστού γυμναστηρίου, ζήτημα που απασχολεί έντονα την κοινωνία της πόλης. Έπειτα από σειρά επαφών με τις υπηρεσίες της ΓΓΑ και εξαιρετική συνεργασία με τον Αντιπεριφερειάρχη και τον Δήμαρχο, ο Υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού κατάφερε να βρει λύσεις στα κωλύματα που υπήρχαν και εξήγγειλε την εκκίνηση των διαδικασιών που απαιτούνται για την ανέγερση της εγκατάστασης.
Ο κ. Βασιλειάδης κατά την περιοδεία του στο Νομό Έβρου είχε την ευκαιρία να διαπιστώσει εκ του σύνεγγυς τα προβλήματα που υπάρχουν στις αθλητικές υποδομές της περιοχής, πραγματοποιώντας διαδοχικές επαφές με τον Δήμαρχο Σουφλίου, Ευάγγελο Πουλιλιό, τον Δήμαρχο Διδυμοτείχου Παρασκευά Πατσουρίδη και τον Δήμαρχο Ορεστιάδας Βασίλη Μαυρίδη.
Ο Υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού αναφέρθηκε στην ένταξη του Δήμου Αλεξανδρούπολης στο πρόγραμμα δημοσίων επενδύσεων του 2017 και τις παρεμβάσεις σε αθλητικές εγκαταστάσεις ύψους 360.000 ευρώ, στην παρέμβαση που έχει δρομολογηθεί στο κολυμβητήριο Ορεστιάδας ύψους 178.000 ευρώ, αλλά και στη βούληση που υπάρχει ώστε να δρομολογηθούν νέες παρεμβάσεις στο νομό Έβρου, οι οποίες σε βάθος τριετίας θα ξεπεράσουν το ποσό του 1,5 εκατ. ευρώ. Παράλληλα πραγματοποιήθηκε σύσκεψη με αθλητικούς φορείς του Νομού Έβρου προκειμένου ο κ. Βασιλειάδης να ενημερωθεί για την καθημερινότητα που αντιμετωπίζει η αθλητική κοινωνία της περιοχής, ενώ από το διάλογο προέκυψαν γόνιμα συμπεράσματα σχετικά με τον τρόπο που η Πολιτεία δίνει λύσεις στα προβλήματα που ταλανίζουν τον ελληνικό αθλητισμό.
Κατά την παρουσία του στην Κομοτηνή ο Γιώργος Βασιλειάδης επισκέφτηκε το Πανθρακικό Στάδιο όπου τον υποδέχτηκε ο πρόεδρος Γιώργος Μαυρίδης και τα μέλη της διοικούσας του σταδίου και ενημερώθηκε για τα προβλήματα που υπάρχουν με το προσωπικό και με τη φθορά των εγκαταστάσεων. Ακολούθησε επίσκεψη στο ΤΕΦΑΑ Κομοτηνής όπου ο κ. Βασιλειάδης ξεναγήθηκε στις εγκαταστάσεις από την κοσμήματορα Μαρία Μιχαλοπούλου.
Ο Υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού συναντήθηκε ακόμη με τον τον Περιφερειάρχη Χρήστο Μέτιο, αλλά και τον Δήμαρχο Κομοτηνής Γιώργο Πετρίδη, οι οποίοι τον ενημέρωσαν για την κατάσταση των αθλητικών εγκαταστάσεων της περιοχής, ενώ στις συζητήσεις έγινε αναφορά στις παρεμβάσεις που είναι αναγκαίο να πραγματοποιηθούν το προσεχές διάστημα.
Ο Γιώργος Βασιλειάδης παρέστη ακόμη στην κεντρική εκδήλωση για τον εορτασμό της επετείου των 90 χρόνων του μουσικογυμναστικού συλλόγου του Εθνικού Αλεξανδρούπολης, με τίτλο "90 χρόνια Εθνικός. Παρελθόν-παρόν-μέλλον”, στη διάρκεια της οποίας ανακοίνωσε τη θεμελίωση του νέου κλειστού γυμναστηρίου, ενώ ενημέρωσε πως η ΓΓΑ θα καλύψει, εφ' όσον χρειαστεί, την οικονομική διαφορά που τυχόν προκύψει από το ποσό των 3,9 εκατ. ευρώ που έχει εξασφαλίσει η Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης από το Υπουργείο Οικονομίας.

ΔΗΜΟΣΙΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ,ΑΝΟΙΚΤΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ

dhmofilh Themata1

ΥΠΟΔΟΜΗ ΓΕΩΧΩΡΙΚΩΝ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ

dark blue el 1

OPEN DATA

bottom

aigides GGA

ΣΕΠ

APOGRAFI

 

Χάρτης Ιστοτόπου

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ