Thu28032024

Back You are here: Home ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ Ο Γ. Βασιλειάδης στην 58η Διεθνή Σύνοδο της ΔΟΑ

Ο Γ. Βασιλειάδης στην 58η Διεθνή Σύνοδο της ΔΟΑ

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ
ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Αθήνα, 18 Ιουνίου 2018

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ο Υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού Γιώργος Βασιλειάδης έδωσε το «παρών» στην έναρξη των εργασιών της 58ης Διεθνούς Συνόδου της Διεθνούς Ολυμπιακής Ακαδημίας για Νέους Μετέχοντες που κήρυξε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος στις 17-6-18 στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, με βασικό θέμα: «Ο Αθλητής ως Πρότυπο» και ειδικό θέμα: «Οι προκλήσεις που αντιμετωπίζει ένας Ολυμπιακός αθλητής προκειμένου να εκπληρώσει τις υποχρεώσεις του ως προτύπου».
Στο χαιρετισμό του ο κ. Βασιλειάδης ανέφερε τα εξής:
«Κυρίες, Κύριοι, αξιότιμοι προσκεκλημένοι,
Αποτελεί ιδιαίτερη τιμή για εμένα να βρίσκομαι και φέτος εδώ, για την επίσημη Τελετή Έναρξης των εργασιών της 58ης Διεθνούς Συνόδου για Νέους Μετέχοντες, στην οποία συμμετέχουν νέοι και νέες από Εθνικές Ολυμπιακές Επιτροπές και Ακαδημίες από όλον τον κόσμο. Για ακόμη μία χρονιά οι μετέχοντες θα ανταλλάξουν απόψεις σε ενδιαφέροντα ζητήματα και ιδιαιτέρως για το ειδικό θέμα της Συνόδου που είναι οι προκλήσεις που αντιμετωπίζει ένας αθλητής Ολυμπιακών Αγώνων για να εκπληρώσει τις υποχρεώσεις του ως πρότυπο. Στην εποχή μας, την εποχή των social media, είναι εξαιρετικά εύκολο κάθε ενέργεια και πληροφορία να φτάνει άμεσα στον ενδιαφερόμενο. Είναι πλέον κανόνας, άνθρωποι, όπως οι κορυφαίοι αθλητές παγκοσμίως, να συγκεντρώνουν μεγάλο ενδιαφέρον για τη δράση τους, γεγονός που συνιστά μια νέα πρόκληση στην προσπάθεια να φανούν συνεπείς στην εκπλήρωση της εν λόγω υποχρέωσής τους. Άλλωστε, ο Ολυμπισμός δεν είναι μόνο άθληση και συναγωνισμός, αλλά και φιλοσοφία ζωής, ένα σύστημα αξιών, με τους αθλητές να αποτελούν παράδειγμα και να συμβάλουν με τη στάση τους στην προσπάθεια για ένα καλύτερο μέλλον.
Ο ρόλος των αθλητών και ο βασικός τους στόχος θα πρέπει να είναι το να δημιουργούν γέφυρες μεταξύ των λαών και όχι να υψώνουν τείχη. Να είναι κήρυκες της αδελφοσύνης και της φιλίας των λαών, πρεσβευτές της ειρήνης. Να προωθούν όλα όσα μας ενώνουν και να  υποσκελίζουν όσα μας χωρίζουν.
Η αυξανόμενη δυναμική του αθλητικού κινήματος παγκοσμίως έχει αποδείξει περίτρανα ότι ο αθλητισμός αποτελεί μέσο εξέλιξης της ανθρώπινης προσωπικότητας. Στόχος όλων μας, τόσο των πολιτικών ηγεσιών, αλλά και όσων συγκροτούν το αθλητικό οικοδόμημα και την αθλητική οικογένεια, είναι η βελτίωση των συνθηκών, μία υπεύθυνη και συνεπής αθλητική πολιτική που θα αντιμετωπίσει τον αθλητισμό ως ζωντανό οργανισμό και θα αξιοποιήσει το έμψυχο δυναμικό του σε κάθε επίπεδο. Εύχομαι ολόψυχα καλή επιτυχία στις εργασίες της 58ης Διεθνούς Συνόδου για Νέους Μετέχοντες.»

ΔΗΜΟΣΙΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ,ΑΝΟΙΚΤΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ

dhmofilh Themata1

ΥΠΟΔΟΜΗ ΓΕΩΧΩΡΙΚΩΝ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ

dark blue el 1

OPEN DATA

bottom

aigides GGA

ΣΕΠ

APOGRAFI

 

Χάρτης Ιστοτόπου

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ