Fri29032024

Back You are here: Home ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ Στη Σύνοδο των Γενικών Γραμματέων Αθλητισμού της Ε.Ε. ο Γενικός Γραμματέας Αθλητισμού, Ιούλιος Συναδινός

Στη Σύνοδο των Γενικών Γραμματέων Αθλητισμού της Ε.Ε. ο Γενικός Γραμματέας Αθλητισμού, Ιούλιος Συναδινός

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ
ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Αθήνα, 13 Δεκεμβρίου 2018

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ο Γενικός Γραμματέας Αθλητισμού, Ιούλιος Συναδινός, συμμετείχε στη σύσκεψη των Γενικών Γραμματέων Αθλητισμού της Ε.Ε. με θέμα την οικονομική διάσταση του αθλητισμού και τις κοινωνικές – οικονομικές του επιδράσεις,  που πραγματοποιήθηκε στη  Βιέννη 11 και 12 Δεκεμβρίου 2018, στο πλαίσιο της Αυστριακής Προεδρίας του Συμβουλίου της Ε.Ε. 
Στην ευρεία θεματολογία της συζήτησης περιλαμβανόταν το δικαίωμα των Ατόμων με Αναπηρίες για ισότιμη συμμετοχή στην αθλητική ζωή, την αναψυχή, τον πολιτισμό και την πρόσβαση στις υποδομές ως συμμετέχοντες στον  αθλητισμό και ως θεατές.  Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στο εξειδικευμένο  ρόλο των προπονητών  στα Άτομα με Αναπηρία .
Ανταλλάχτηκαν απόψεις,  συζητήθηκαν  οι  βέλτιστες πρακτικές  και η  ανάγκη της συνεργασίας των ευρωπαϊκών χωρών για την ανατροπή της εμπορευματοποίησης που οδηγούν τον αθλητισμό εκτός της ευρωπαϊκής νομοθεσίας. Στο πλαίσιο αυτό, η Σύνοδος των Γενικών Γραμματέων Αθλητισμού των χωρών μελών της Ε.Ε., αποφάσισε να εντείνει τις προσπάθειες για την διαμόρφωση ενός ενιαίου αθλητικού ευρωπαϊκού μοντέλου με κοινωνικά χαρακτηριστικά και αρχές.  

ΔΗΜΟΣΙΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ,ΑΝΟΙΚΤΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ

dhmofilh Themata1

ΥΠΟΔΟΜΗ ΓΕΩΧΩΡΙΚΩΝ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ

dark blue el 1

OPEN DATA

bottom

aigides GGA

ΣΕΠ

APOGRAFI

 

Χάρτης Ιστοτόπου

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ