Thu28032024

Back You are here: Home ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ Συνέντευξη Λευτέρη Αυγενάκη στον ΣΚΑΙ

Συνέντευξη Λευτέρη Αυγενάκη στον ΣΚΑΙ

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ
ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Αθήνα, 20 Αυγούστου 2019

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΛΕΥΤΕΡΗ ΑΥΓΕΝΑΚΗ ΣΤΟΝ ΣΚΑΙ

Σε συνέντευξη που παραχώρησε στην τηλεοπτική εκπομπή «Online» στον ΣΚΑΙ, ο Υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης, αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στο θέμα των τηλεοπτικών και στο πρωτάθλημα της Super League 1 που «ξεκινάει κανονικά  το προσεχές Σαββατοκύριακo, παρά τις… Κασσάνδρες που υποστήριζαν το αντίθετο», όπως χαρακτηριστικά ανέφερε, στην εφαρμογή του VAR, στις πρωτοβουλίες που έχουν ήδη παρθεί και θα συνεχιστούν τις επόμενες ημέρες για την καταπολέμησης της βίας, στους ΙΙ Παράκτιους Μεσογειακούς Αγώνες, αλλά και στις βελτιώσεις που θα γίνουν στον αθλητικό νόμο. 
-Για τηλεοπτικά δικαιώματα ενόψει του πρωταθλήματος που ξεκινάει
«Διαψεύσαμε τις Κασσάνδρες  που έλεγαν ότι δεν θα ξεκινήσει το πρωτάθλημα. Ευχαριστώ δημόσια, για τη συνεργασία που είχαμε σε αυτό το ζήτημα, τους προέδρους της ΕΠΟ, της Super League 1, της Super League 2 που με απόλυτη υπευθυνότητα χειρίστηκαν το θέμα και κατ επέκταση τα στελέχη των υπολοίπων ομάδων. Είναι βέβαιο ότι κατάλαβε ο καθένας, πολύ περισσότερο οι άμεσα εμπλεκόμενοι, ότι αυτή η μεγάλη ιδέα της εξυγίανσης αλλά με κρατικά χρήματα που έφτανε περίπου τα 64 εκατομμύρια, δεν μπορούσε να εφαρμοστεί.  Βεβαίως υπάρχει μια τελευταία συνεννόηση με τον Πολιτικό Προϊστάμενο της ΕΡΤ, τον κ. Πέτσα και φυσικά με τον Υπουργό Οικονομικών κ. Σταϊκούρα. Αυτά τα χρήματα θα είναι μειωμένα. Την τελική διαπραγμάτευση την κάνουν οι ίδιοι μέσω της ΕΡΤ και φυσικά της επιτροπής που δουλεύει πάνω στο θέμα αυτό». Ο κ. Αυγενάκης ξεκαθάρισε για μία ακόμη φορά ότι το θέμα δεν άπτεται των αρμοδιοτήτων του, ωστόσο ως Υφυπουργός Αθλητισμού είχε ξεκαθαρίσει ότι δεν γίνεται να δημιουργηθούν εκπλήξεις στις ομάδες λίγο πριν ξεκινήσει το πρωτάθλημα. 
 -Για την εφαρμογή του VAR
«Το VAR χρηματοδοτείται εξολοκλήρου από την Πολιτεία, θέλοντας να προσφέρουμε συνθήκες μεγαλύτερης διαφάνειας και εμπιστοσύνης. Το Σάββατο που ξεκινάει το πρωτάθλημα θα έχουμε VAR, ωστόσο επειδή είναι η πρώτη εφαρμογή πιθανά να έχουμε κάποια ζητήματα. Ας μην είμαστε ιδιαίτερα απαιτητικοί από την 1η αγωνιστική, παρόλο που από την ενημέρωση που έχω γίνεται μια πολύ καλή προετοιμασία, με πρωτοβουλία της ΕΠΟ. Θα υπάρχει ένας δεύτερος βαθμός ασφάλειας για τις αμφισβητούμενες φάσεις, έτσι ώστε να μπορούν οι διαιτητές να κάνουν καλύτερα τη δουλειά τους και να αποφεύγονται εντάσεις. Είναι ένα σύστημα που πρέπει να το εμπιστευτούμε συνολικά».
 -Για παράκτιους και τα προβλήματα που διαπιστώθηκαν
«Αυτό είναι μια μικρογραφία της Ελλάδας του χθες και αυτό που θα παρακολουθήσουμε από την Κυριακή θα είναι η Ελλάδα του αύριο. Η Ελλάδα του χθες ήταν σπατάλες, προϋπολογισμοί αδούλευτοι, πρόσωπα άσχετα με το αντικείμενο και πρωτοβουλίες οι οποίες δεν είχαν αρχή, μέση και στόχο. Είχαμε μια σειρά δαπανών, οι οποίες θα ελεγχθούν ευρώ-ευρώ  αμέσως μετά την ολοκλήρωση των αγώνων. Πρέπει να γίνουν οι αγώνες, έχουμε αναλάβει ως χώρα μια διοργάνωση και η χώρα έχει συνέχεια. Έχουμε 26 χώρες που δήλωσαν συμμετοχή, πάνω από 700 αθλητές,  πάνω από 1.500 συνοδούς και αρκετές χιλιάδες πολίτες, θεατές.  Έγιναν πολλά, στρεβλά και απαράδεκτα. Θέλω λοιπόν δημόσια να ευχαριστήσω την Οργανωτική Επιτροπή που ανέλαβε μετά τις εκλογές και παρόλο που δεν έχει βγει ακόμη το ΦΕΚ, δούλεψαν και συνεχίζουν να δουλεύουν και μάλιστα αμισθί.  Οι αγώνες θα γίνουν γιατί πρέπει η Ελλάδα να βγει δυνατή, να κερδίσει η Πελοπόννησος, να κερδίσει η Αχαΐα, αλλά πάνω απ  όλα για να στείλουμε ένα μήνυμα: ότι ενώνουμε τις δυνάμεις μας, σεβόμαστε και το ένα ευρώ που αξιοποιείται ή ξοδεύεται και προέρχεται από τις τσέπες των ελλήνων πολιτών αφενός και αφετέρου, να δείξουμε ότι ήρθε μια άλλη  κυβέρνηση, με ένα άλλο πνεύμα, με σεβασμό, με ποιότητα, κουλτούρα και κυρίως με συνέπεια». 
-Για τη βία 
«Η κατάσταση έχει φτάσει στο απροχώρητο και δεν μπορεί να συνεχιστεί πλέον αυτή η εικόνα. Τα γήπεδα πρέπει να δοθούν ξανά στις οικογένειες και τους φιλάθλους. Είναι βέβαιο ότι δεν μπορούμε να παρακολουθούμε αγώνες με φιλάθλους μόνο της μιας ομάδας υπό τον φόβων των επεισοδίων. Το καταλαβαίνω αυτό και γι αυτό έχει ξεκινήσει μια προσπάθεια με την συνεπικουρία του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, έχει ήδη γίνει μία συνάντηση την προηγούμενη εβδομάδα και θα συνεχιστεί και σήμερα παρουσία και του Υπουργού Δικαιοσύνης και του Εισαγγελέα. Θα ακολουθήσει αμέσως μετά μία συζήτηση εφ όλης της ύλης με την ΕΠΟ και τις λίγκες, τους παράγοντες, με τους δημοσιογράφους. Θα πάρουμε μια σειρά πρωτοβουλιών που θα ξεδιπλώνονται και θα υποδηλώνουν και άλλα πράγματα. Αυτή η κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να διαχειριστεί το ζήτημα της βίας σωστά, να εφαρμοστούν οι νόμοι στο ακέραιο ώστε να επιστρέψουν οι οικογένειες στα γήπεδα». 
-Για το αν θα υπάρξει νέος αθλητικός νόμος
«Ο αθλητικός νόμος θα βελτιωθεί έπειτα από κάποια διαβούλευση που θα γίνει τους επόμενους δύο μήνες.  Είναι καθολικό το αίτημα από τους φορείς του αθλητισμού με τους οποίους έχω ήδη συναντηθεί.  Η πλειονότητα θέτει ζητήματα αλλαγής του αθλητικού νόμου. Και θα αλλάξει ο νόμος. Δεν θα καταργηθεί, δεν είμαστε της ισοπέδωσης, αλλά θα υπάρξουν σημαντικές βελτιώσεις. Ο αθλητισμός δεν είναι μόνο το ποδόσφαιρο, το επαγγελματικό, είναι και το ερασιτεχνικό, είναι και ο μαζικός αθλητισμός και επειδή ο αθλητισμός επηρεάζει οριζόντια την ελληνική κοινωνία, είμαστε αποφασισμένοι με εντολή του Πρωθυπουργού μας του Κυριάκου Μητσοτάκη να δώσουμε ποιότητα στη ζωή και την καθημερινότητα όλων των πολιτών, διεξόδους στην ελληνική οικογένεια, αλλά και ευκαιρίες στα νέα παιδιά να αθληθούν, να αγωνιστούν, να συναγωνιστούν και να καταλήξουν σε διακρίσεις που θα κάνουν και τη χώρα μας υπερήφανη. Πρέπει και επιβάλλεται να δημιουργήσουμε πρότυπα. Το πρότυπο του νέου, του παραγωγικού, εκείνου που βάζει στόχους, που στερείται πράγματα από την προσωπική του ζωή, αλλά την ίδια στιγμή, αγωνίζεται, παλεύει και στοχεύει. Κερδίζει ή και χάνει, αλλά όμως αγωνίζεται. Αυτό το πρότυπο θέλουμε να δημιουργήσουμε».

ΔΗΜΟΣΙΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ,ΑΝΟΙΚΤΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ

dhmofilh Themata1

ΥΠΟΔΟΜΗ ΓΕΩΧΩΡΙΚΩΝ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ

dark blue el 1

OPEN DATA

bottom

aigides GGA

ΣΕΠ

APOGRAFI

 

Χάρτης Ιστοτόπου

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ