Thu28032024

Back You are here: Home ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ Μνημόνιο Συνεργασίας υπέγραψε ο Λ. Αυγενάκης με την Safe Water Sports για την πρόληψη και την ασφάλεια στις υδάτινες αθλητικές δραστηριότητες

Μνημόνιο Συνεργασίας υπέγραψε ο Λ. Αυγενάκης με την Safe Water Sports για την πρόληψη και την ασφάλεια στις υδάτινες αθλητικές δραστηριότητες

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ
ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ
 
Αθήνα, 18 Φεβρουαρίου 2020
 
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ο Υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης και ο πρόεδρος του μη κερδοσκοπικού σωματείου με την επωνυμία «Ελληνική Εταιρεία Προώθησης της Ασφάλειας των αθλημάτων και μέσων αναψυχής στη θάλασσα και στο νερό», με διακριτικό τίτλο «SAFE WATER SPORTS», Παναγιώτης – Μιχαήλ Πασχαλάκης, παρουσία και του γενικού γραμματέα Αθλητισμού, Γιώργου Μαυρωτά, υπέγραψαν «Μνημόνιο Συνεργασίας» για την ευαισθητοποίηση της κοινωνίας και την ενίσχυση της ασφάλειας σε θέματα που σχετίζονται με το νερό, τη θάλασσα και τις υδάτινες δραστηριότητες αναψυχής.
Η πρόληψη και διασφάλιση της υγείας και της ασφάλειας αθλητή και αθλούμενου, αλλά και του εν γένει ασχολούμενου με την αθλητική δραστηριότητα στο νερό, είναι από τα βασικά θέματα τόσο της «Ατζέντα 2030» του ΟΗΕ για τη Βιώσιμη Ανάπτυξη, όσο και της ανάπτυξης του ασφαλή Αθλητικού Τουρισμού.
Στο «Μνημόνιο Συνεργασίας» αναγνωρίζεται ότι:
* είναι πρωταρχικό ζήτημα η ασφάλεια στη διενέργεια αθλημάτων, δραστηριοτήτων ψυχαγωγίας και αναψυχής στο υδάτινο περιβάλλον
* έχει σπουδαία σημασία η ευρύτερη ενημέρωση και πληροφόρηση των πολιτών για τα θέματα ασφάλειας στον χώρο των υδάτινων αθλητικών και εν γένει ψυχαγωγικών δραστηριοτήτων, ως παράγοντες που μπορούν να συμβάλλουν στη μείωση των ατυχημάτων και τη βελτίωση της ποιότητας ζωής των αθλούμενων ή/ και συμμετεχόντων.
Συμφωνήθηκε, λοιπόν, η συνεργασία σε ένα κοινό πλαίσιο δράσης που ορίζεται από τους ανωτέρω στόχους, το οποίο περιλαμβάνει:
* Τη μεταφορά τεχνογνωσίας από τη SAFE WATER SPORTS στη ΓΓΑ, σε σχέση με τις διεθνείς πρακτικές και την ισχύουσα νομοθεσία/κανονισμούς στον τομέα της ασφάλειας στο νερό (κολυμβητήρια, πισίνες κ.λ.π.), στη θάλασσα και στις δραστηριότητες και τα μέσα που αναπτύσσονται στο υδάτινο στοιχείο.
* Την ανταλλαγή πληροφοριακών δεδομένων που εμπεριέχονται στην ηλεκτρονική πλατφόρμα της SAFE WATER SPORTS και στις υπηρεσίες της ΓΓΑ με σκοπό την αποτύπωση των προσφερόμενων υπηρεσιών στο χώρο των υδάτινων δραστηριοτήτων (αθλητικών και ψυχαγωγικών).
* Την προώθηση των υδάτινων αθλητικών δραστηριοτήτων μέσω της ηλεκτρονικής πλατφόρμας (Safe Water Sports website & mobile app), αλλά και μέσω άλλων δράσεων, όπως η ενημέρωση και η εκπαίδευση μαθητών, η δημιουργία και η προβολή ειδικών ενημερωτικών video και σποτ στην τηλεόραση, τον κινηματογράφο και στα social media
* Τη συστηματική καταγραφή και αντιμετώπιση των ατυχημάτων που γίνονται στη θάλασσα και στο νερό (πισίνες, κολυμβητήρια κλπ).
* Παράλληλες κοινές δράσεις με το καινοτόμο πρόγραμμα «Ζήσε Αθλητικά» της ΓΓΑ.
sws2
sws1

ΔΗΜΟΣΙΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ,ΑΝΟΙΚΤΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ

dhmofilh Themata1

ΥΠΟΔΟΜΗ ΓΕΩΧΩΡΙΚΩΝ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ

dark blue el 1

OPEN DATA

bottom

aigides GGA

ΣΕΠ

APOGRAFI

 

Χάρτης Ιστοτόπου

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ