ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ http://www.gss.gov.gr/grafeio-tupou/deltia-tupou Wed, 18 Oct 2017 11:39:13 +0300 Joomla! - Open Source Content Management el-gr Υπογραφή Προγραμματικής Σύμβασης με το Δήμο Διρφύων - Μεσσαπίων http://www.gss.gov.gr/grafeio-tupou/deltia-tupou/2333-2017-10-17-11-27-55 http://www.gss.gov.gr/grafeio-tupou/deltia-tupou/2333-2017-10-17-11-27-55

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ
ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Αθήνα, 17 Οκτωβρίου  2017

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ο Υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού Γιώργος Βασιλειάδης υπέγραψε σήμερα προγραμματική σύμβαση με το Δήμαρχο Διρφύων – Μεσσαπίων Γεώργιο Ψαθά, παρουσία των Βουλευτών Ευβοίας Ζωής Λιβανίου και Γεώργιου Ακριώτη, για το «ΓΗΠΕΔΟ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ Τ. Κ. ΣΤΑΥΡΟΥ».

IMG 2729

]]>
sitegga@gga.gov.gr (press) ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ Tue, 17 Oct 2017 13:27:55 +0300
Στην Πάτρα οι 2οι Παράκτιοι Μεσογειακοί Αγώνες του 2019 http://www.gss.gov.gr/grafeio-tupou/deltia-tupou/2332-2017-10-13-15-36-01 http://www.gss.gov.gr/grafeio-tupou/deltia-tupou/2332-2017-10-13-15-36-01

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ
ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Αθήνα, 13 Οκτωβρίου 2017

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ύστερα από συντονισμένες προσπάθειες τόσο της αρμόδιας Επιτροπής Διεκδίκησης όσο και της Κυβέρνησης, μέσω του Υφυπουργού Πολιτισμού και Αθλητισμού, Γιώργου Βασιλειάδη, ανατέθηκαν σήμερα στην Πάτρα οι 2οι Παράκτιοι Μεσογειακοί Αγώνες του 2019. Η κατάθεση του άριστου φακέλου της ελληνικής υποψηφιότητας πραγματοποιήθηκε σήμερα (13/10) στην Ταραγόνα της Ισπανίας, παρουσία του κ. Βασιλειάδη, και έγινε δεκτή με ενθουσιασμό από μέλη της Μεσογειακής Επιτροπής.
Ο Υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού υπογράμμισε την αμέριστη συμπαράστασή της Κυβέρνησης στη διοργάνωση των Αγώνων. Αναλυτικά η δήλωση του Υφυπουργού: «Είμαι πολύ ευχαριστημένος που βρίσκομαι σήμερα εδώ. Η παρουσία μου εδώ εκφράζει την πεποίθηση που υπάρχει από πλευράς κυβέρνησης για την άρτια διοργάνωση των Παράκτιων Μεσογειακών Αγώνων 2019 στην Πάτρα. Αξίζουν συγχαρητήρια στην επιτροπή διεκδίκησης που έκανε εξαιρετική δουλειά και κατέθεσε έναν πλήρη φάκελο, αλλά και σε όλους όσοι εργάστηκαν για να εξασφαλίσει η χώρα μας τη μεγάλη αυτή διοργάνωση.
Υπήρξε εξαιρετική συνεργασία με τη δημοτική αρχή της Πάτρας, την τοπική κοινωνία, τους οικονομικούς και κοινωνικούς φορείς και την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας. Όλοι είμαστε ενωμένοι για αυτό το μεγάλο στόχο. Αναλαμβάνοντας αυτούς τους αγώνες στέλνουμε παράλληλα ένα μήνυμα ότι η Ελλάδα επιστρέφει δυνατή να φιλοξενήσει μια σημαντική διεθνή αθλητική διοργάνωση, η οποία θα φέρει πολλαπλά οφέλη στην τοπική κοινωνία και οικονομία.
Είμαστε ικανοποιημένοι που μας δίνεται η ευκαιρία να αποδείξουμε σε όλη τη μεσογειακή οικογένεια και όλο τον κόσμο, ότι μετά από αρκετά χρόνια ύφεσης, η Ελλάδα στέκεται και πάλι στα πόδια της».

Επισυνάπτουμε και το σχετικό Δελτίο Τύπου της Επιτροπής Διεκδίκησης Παράκτιων Μεσογειακών Αγώνων 2019.

22500782 10209755962005426 2037031271 n

]]>
sitegga@gga.gov.gr (press) ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ Fri, 13 Oct 2017 17:36:01 +0300
Μεγαλώνει από χρόνο σε χρόνο η δυναμική του ελληνικού προγράμματος άθλησης για όλους BEACTIVE http://www.gss.gov.gr/grafeio-tupou/deltia-tupou/2331-beactive-2017-massalia http://www.gss.gov.gr/grafeio-tupou/deltia-tupou/2331-beactive-2017-massalia

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ
ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Αθήνα, 13 Οκτωβρίου 2017

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ολοκληρώθηκε σήμερα στη Μασσαλία της Γαλλίας η πρώτη απολογιστική σύσκεψη των εκπροσώπων των χωρών της Ευρώπης για το Ευρωπαϊκό πρόγραμμα αθλητισμού για όλους BEACTIVE για το 2017, στα πλαίσια του οποίου διεξήχθησαν 34 χιλ. εκδηλώσεις με συμμετοχή περισσότερων από 12 εκατ. ευρωπαίων πολιτών.
Την Ελλάδα εκπροσώπησε ο Γενικός Γραμματέας Αθλητισμού Ιούλιος Συναδινός, συνοδευόμενος από τις πρέσβυρες του BeActive Ελλάδας Κέλυ Λουφάκη (Παραολυμπιονίκη), Μανδραβέλη Ειρήνη (παγκόσμια πρωταθλήτρια ρυθμικής γυμναστικής), Τσίκλη Βίκη (παγκόσμια πρωταθλήτρια και προπονήτρια τεχνικής κολύμβησης), Καλλιόπη Βέττα (μέλος της εκτελεστικής επιτροπής της Ελληνικής Παραολυμπιακής Επιτροπής και περιφερειακή σύμβουλο Αττικής) και τον υπεύθυνο διεθνών σχέσεων της ΓΓΑ Διονύσιο Καρακάση.
Από ελληνικής πλευράς παρουσιάστηκε η πλούσια εμπειρία από τις περισσότερες από 250 αθλητικές εκδηλώσεις του ελληνικού προγράμματος, με συμμετοχή μέχρι στιγμής περισσότερων από 50 χιλιάδων ατόμων, κάθε ηλικίας και φύλου, σε κάθε γωνιά της Ελλάδας, από τον Σεπτέμβριο έως τον Οκτώβριο του 2017.
Από το 2015, που για πρώτη φορά η χώρα μας εντάχθηκε στο ευρωπαϊκό πρόγραμμα, δίδεται ιδιαίτερη σημασία στην ισότιμη συμμετοχή ατόμων με αναπηρίες από κοινού με αρτιμελή άτομα, ο παιδαγωγικός, βιωματικός και διαδραστικός χαρακτήρας των εκδηλώσεων ώστε να κινητοποιείται ο πληθυσμός για την καθημερινή άσκηση ως τρόπος ζωής. Παράλληλα αναδεικνύεται ο αθλητισμός ως μέσο κοινωνικής ενσωμάτωσης, ξεπεράσματος κοινωνικών αποκλεισμών, ως μέσο συνεργασίας και σεβασμού στη διαφορετικότητα.
Οι αθλητικές εκδηλώσεις του ελληνικού προγράμματος δεν έχουν αγωνιστικό χαρακτήρα, αλλά κυριαρχεί η γνωριμία με αθλήματα, το παιχνίδι για μικρούς και μεγάλους, η άσκηση συνδυαστικά με πολιτιστικά δρώμενα. Σε αυτό συμβάλλουν ανιδιοτελώς δεκάδες φορείς, δήμοι, αθλητικές ομοσπονδίες, αθλητικά σωματεία, σχολεία, κοινωνικές οργανώσεις, γνωστοί αθλητές, προπονητές και εκπαιδευτικοί φυσικής αγωγής. 
ΜΑΣΣΑΛΙΑ 1

]]>
sitegga@gga.gov.gr (press) ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ Fri, 13 Oct 2017 10:45:15 +0300
Επίσκεψη Γ. Βασιλειάδη στη ΣΕΦΑΑ Τρικάλων http://www.gss.gov.gr/grafeio-tupou/deltia-tupou/2328-2017-10-06-16-51-24 http://www.gss.gov.gr/grafeio-tupou/deltia-tupou/2328-2017-10-06-16-51-24

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ
ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Αθήνα, 6 Οκτωβρίου 2017

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ο Υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού Γιώργος Βασιλειάδης επισκέφτηκε σήμερα τη ΣΕΦΑΑ Τρικάλων, όπου στην ομιλία του ανέπτυξε το πλάνο της αθλητικής ηγεσίας και τη συνεργασία της ΓΓΑ με τις σχολές Φυσικής Αγωγής, είχε συναντήσεις με αθλητικούς φορείς της πόλης, επισκέφθηκε το Δημοτικό Κολυμβητήριο και το Δημοτικό Στάδιο όπου βρίσκονται στην τελική φάση έργα χρηματοδοτούμενα από την ΓΓΑ, ενώ παρέστη στα εγκαίνια του Βιομηχανικού Μουσείου Μύλου Ματσόπουλου. Ο Υφυπουργός στις συναντήσεις του με τους φορείς, έθεσε ως άμεση προτεραιότητα την ανακατασκευή του ταρτάν του Εθνικού σταδίου, ενώ σε δεύτερο χρόνο τη δημιουργία πίστας αθλητικής αναρρίχησης και την ολοκλήρωση του συνεδριακού-επιστημονικού κέντρου της ΣΕΦΑΑ ενώ δεσμεύτηκε να εξετάσει το θέμα του κολυμβητηρίου στο πάρκο του Άη Γιώργη που παραμένει κλειστό. Ταυτόχρονα συμφωνήθηκε με τον Δήμαρχο Τρικκαίων κ. Παπαστεργιου η δωρεά προς τον Δήμο των μεταλλικών κερκίδων που θα απεγκατασταθούν από το κολυμβητήριο του ΟΑΚΑ προκειμένου να καλύψουν ανάγκες των ερασιτεχνικών γηπέδων του Δήμου.
Κατά την ομιλία του στη ΣΕΦΑΑ Τρικάλων ο Υφυπουργός είπε μεταξύ άλλων τα εξής: «Είναι μεγάλη χαρά και τιμή που βρίσκομαι σε μία από τις κορυφαίες πανεπιστημιακές σχολές της χώρας και λέω κορυφαίες, διότι οι σχολές κρίνονται από το παραγόμενο επιστημονικό έργο και στη ΣΕΦΑΑ Τρικάλων είναι πολύ μεγάλο και υψηλού επιπέδου, κάτι που μαρτυρούν και οι δείκτες. Εδώ και 2,5 χρόνια προσπαθούμε με τη δική μας φιλοσοφία για τον αθλητισμό και την εκπαίδευση να κάνουμε όσο το δυνατόν περισσότερες παρεμβάσεις Και για να μιλήσω συγκεκριμένα για τις σχολές της φυσικής αγωγής, στόχος μας είναι να τις καταστήσουμε επίκεντρο των επιστημονικών εξελίξεων στον τομέα της φυσικής αγωγής, να τις προσαρμόσουμε στις σύγχρονες εξελίξεις και να παρέχουμε σε αυτές τη μεγαλύτερη δυνατή βοήθεια για την ακόμη μεγαλύτερη διασύνδεσή τους με τα παραγωγικά στρώματα της κοινωνίας και της οικονομίας αλλά και το εξωτερικό.
Ήδη η Γενική Γραμματεία Αθλητισμού έχει ξεκινήσει την υπογραφή πρωτοκόλλων συνεργασίας με τις σχολές φυσικής αγωγής στο πλαίσιο του εθνικού στρατηγικού αθλητικού σχεδιασμού, με σκοπό την περαιτέρω βελτίωση και ανάπτυξη της αθλητικής υποδομής σε εθνικό επίπεδο. Ταυτόχρονα επιλύουμε προβλήματα. Ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι το ποδόσφαιρο. Συνεργαζόμαστε με την ΟΥΕΦΑ προκειμένου να φτιαχτεί το πλαίσιο ώστε οι σχολές Φυσικής Αγωγής να δίνουν πτυχίο προπονητή ΟΥΕΦΑ στους απόφοιτους που διαλέγουν την ειδικότητα ποδόσφαιρο. Αυτό θέλουμε να κάνουμε, σε συνεργασία με τις σχολές φυσικής αγωγής, και στις σχολές προπονητών της ΓΓΑ και να επεξεργαστούμε θεσμικά νέους τομείς του αθλητισμού οι οποίοι εξελίσσονται αυτή την περίοδο και ενδεχόμενα δεν βρίσκονται στα προγράμματα σπουδών.     
Για μας και ως κυβέρνηση ο αθλητισμός παίζει κομβικό ρόλο, δυστυχώς όμως βιώνουμε μια πραγματικότητα η οποία αποτυπώνεται με νούμερα και τα νούμερα είναι αμείλικτα. Στον ελληνικό αθλητισμό έπεσαν εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ, χωρίς κανένα προγραμματισμό, χωρίς κανένα όραμα και αυτό είχε σαν αποτέλεσμα εκεί που υπήρχαν πραγματικές ανάγκες να μην επενδυθούν τα χρήματα που έπρεπε και εκεί που οι ανάγκες ήταν σαφώς λιγότερες να γίνουν υπερσύγχρονες εγκαταστάσεις οι οποίες είτε σήμερα είναι κλειστές ή δεν μπορούν να συντηρηθούν, ή δεν έχουν κόσμο να τις χρησιμοποιήσει. Το ίδιο συνέβη και με τις σχολές φυσικής αγωγής που έχουν απαρχαιωμένες εγκαταστάσεις. Τα πράγματα δεν είναι εύκολα λόγω των περιορισμένων οικονομικών δυνατοτήτων μας. Το ποσό από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων για όλες τις αθλητικές εγκαταστάσεις της χώρας αν και αυξημένο είναι περιορισμένο. Αν σε αυτό συνυπολογίσει κάποιος και τα 3 με 3,5 εκατομμύρια ευρώ το χρόνο που πάνε σε δικαστικές αποφάσεις του 2004 που ακόμη και σήμερα πληρώνουμε, καταλαβαίνετε ότι το έργο μας γίνεται ακόμη πιο δύσκολο.
Όμως είμαστε αισιόδοξοι ότι με χρηστή διαχείριση, με ανοιχτό μυαλό, συνεργασία με τον ιδιωτικό τομέα, προτάσσοντας όμως το δημόσιο συμφέρον και ως προς τις πανεπιστημιακές σχολές μας τη δημόσια δωρεάν παιδεία, θα πετύχουμε τις μεγαλύτερες δυνατές παρεμβάσεις. Έχουμε ανοίξει τις πόρτες για συνεργασία και διάλογο στην προσπάθειά μας να βρούμε λύση, σε όλους τους αρμόδιους. Δεν σας κρύβω ότι το πρότζεκτ για την αναρρίχηση που σχεδιάζεται εδώ στα Τρίκαλα, παρουσιάζει ιδιαίτερο ενδιαφέρον. Θα μπορούσε να μας δώσει μια προοπτική, να συνδεθεί με την τοπική κοινωνία και με την οικονομία και να είναι κομβικό για την εξέλιξη του Πανεπιστημίου. Έχει λοιπόν νόημα και ως έργο να επικεντρωθείς σε αυτό. Αν έχεις ένα συγκεκριμένο μπάτζετ πρέπει να αποφασίσεις που θέλεις να το επενδύσεις και αυτό θα γίνει έπειτα από συζήτηση με τους αρμόδιους φορείς».

]]>
sitegga@gga.gov.gr (press) ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ Fri, 06 Oct 2017 18:51:24 +0300
Αποφάσεις Ε.Ε.Α. - Συνεδρίαση 5-10-2017 http://www.gss.gov.gr/grafeio-tupou/deltia-tupou/2327-5-10-17 http://www.gss.gov.gr/grafeio-tupou/deltia-tupou/2327-5-10-17

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΥ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟY
(άρθρο 77 Ν. 2725 όπως τροποποιήθηκε και ισχύει)
Ανδρ. Παπανδρέου 37  15180  Μαρούσι, τηλ: 213.131.6130 - 213.131.6162 fax :213.131.6617

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
(05.10.17 ώρα 16:30)

1. Άδειες 69Α
    ΠΑΕ Γ.Σ. ΕΡΓΟΤΕΛΗΣ 88      
    Μάγκεντ Σαμί (Maged Sammy)  (90%)
    ΧΟΡΗΓΕΙΤΑΙ

2. Αίτηση των εταιρειών «GREENPARK ΕΠΕ» και «GREENSCAPE ΑΕ» περί κατάπτωσης της εγγυητικής επιστολής της ΠΑΕ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ.
    ΑΝΑΒΟΛΗ για τις 19-10-17

3. Αίτηση των αθλητών Παντελή Καπετάνου και Τζέφρι Νάνα Ντάρκο ΣΑΡΠΟΝΓΚ ( Jeffrey Nana Darko SARPONG) περί κατάπτωσης της     εγγυητικής  επιστολής της ΠΑΕ ΒΕΡΟΙΑ.
     ΚΑΤΑΠΤΩΣΗ                                   

4. Αίτηση της εταιρείας «ΚΟΓΚΟ ΠΑΛΑΣ Α.Ε. ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑΚΕΣ & ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ» περί κατάπτωσης της εγγυητικής επιστολής της ΠΑΕ ΚΑΛΛΙΘΕΑ.
ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΙΤΗΣΗ

5. Αίτηση τoυ αθλητή Σάββα-Αλέξανδρου Μανούσου περί κατάπτωσης της εγγυητικής επιστολής της ΚΑΕ ΚΑΒΑΛΑ.
ΑΝΑΒΟΛΗ για τις 19-10-17     

Ο ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΗΣ ΠΡΟΕΔΡΟΣ

Γεώργιος Ζώης

]]>
sitegga@gga.gov.gr (press) ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ Thu, 05 Oct 2017 16:05:15 +0300
Δήλωση Γενικού Γραμματέα Αθλητισμού Ι. Συναδινού για το ΕΑΚΝ Αγίου Κοσμά http://www.gss.gov.gr/grafeio-tupou/deltia-tupou/2326-2017-10-04-15-00-17 http://www.gss.gov.gr/grafeio-tupou/deltia-tupou/2326-2017-10-04-15-00-17

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ
ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Αθήνα, 4 Οκτωβρίου 2017

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Οι ξενώνες των αθλητών του ΕΑΚΝ Αγίου Κοσμά είναι αναπόσπαστο τμήμα της ΔΗΜΟΣΙΑΣ εγκατάστασης που προορίζεται για την εξυπηρέτηση των αναγκών των Εθνικών Ομάδων και των διακρατικών συμφωνιών του εποπτεύοντος Υφυπουργείου Αθλητισμού και της  Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού με άλλες χώρες.

Η διαμονή αθλητών στους ξενώνες διέπεται από συγκεκριμένο πλαίσιο, για πρώτη φορά θεσπισμένο το 2015. Κατόπιν συνεννόησης της Επιτροπής Διοίκησης του ΕΑΚΑΝ Αγίου Κοσμά με τις Εθνικές Αθλητικές Ομοσπονδίες, υποβάλλονται οι κατάλογοι των αθλητών που ανήκουν στα κλιμάκια του υψηλού αθλητισμού και πληρούν τις νόμιμες προϋποθέσεις για την φιλοξενία τους. Για το σκοπό αυτό οι Ομοσπονδίες συνάπτουν συμφωνίες με το ΕΑΚΝ Αγίου Κοσμά καταβάλλοντας συμβολικό τίμημα για τις δαπάνες της φιλοξενίας.

Από τα παραπάνω συνάγεται ότι κανείς αθλητής που δεν προτείνεται από Εθνική Ομοσπονδία ή δεν διαθέτει άδεια από την Γ.Γ.Α., δεν δικαιούται να διαμένει στους ξενώνες, πολύ δε περισσότερο άτομα που δεν έχουν καμία απολύτως αθλητική ιδιότητα.

Επιπλέον, από τη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού έχουν δοθεί αυστηρές οδηγίες στην Επιτροπή Διοίκησης του ΕΑΚΝ Αγίου Κοσμά να αποβάλλονται από τους ξενώνες άτομα που έχουν τιμωρηθεί στο παρελθόν για παραβάσεις του αθλητικού Νόμου και ιδίως του ντόπινγκ.

Επομένως, πρακτικές του παρελθόντος που παραπέμπουν σε αθλητικές μπανανίες, σε λογικές αυτόβουλης χρησικτησίας και ιδιοκτησίας επί δημόσιων αθλητικών εγκαταστάσεων, είτε από πρώην αθλητές, είτε από ενεργούς μεν αθλητές, οι οποίοι όμως δεν εντάσσονται στο σχεδιασμό και στους προτεινόμενους από κάθε Ομοσπονδία, δεν γίνονται αποδεκτές.

Η μη τήρηση των κανόνων λειτουργίας των ξενώνων του Εθνικού Αθλητικού Κέντρου Νεότητας εννοείται ότι θα επιφέρει έννομες συνέπειες.

Η προάσπιση της νομιμότητας και της χρηστής λειτουργίας των ξενώνων αποτελούν βασική προϋπόθεση για τη στήριξη των νέων αθλητών των εθνικών συγκροτημάτων και για το σκοπό αυτό η Επιτροπή Διοίκησης του ΕΑΚΝ Αγίου Κοσμά, καθ’ υπόδειξη της Γ.Γ.Α,. συνεργάζεται με τις Εθνικές Αθλητικές Ομοσπονδίες.

Το Θεσμικό πλαίσιο λειτουργίας των ξενώνων του ΕΑΚΝ/ΑΚ και ο Κανονισμός Λειτουργίας αυτών

]]>
sitegga@gga.gov.gr (press) ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ Wed, 04 Oct 2017 17:00:17 +0300
Ο Γ. Βασιλειάδης και ο Ι. Συναδινός εγκαινίασαν σήμερα το γήπεδο «Λιμνοπούλας» του ΠΕΑΚΙ http://www.gss.gov.gr/grafeio-tupou/deltia-tupou/2325-2017-10-02-15-31-54 http://www.gss.gov.gr/grafeio-tupou/deltia-tupou/2325-2017-10-02-15-31-54

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ
ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Αθήνα, 2 Οκτωβρίου 2017

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ο Υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού Γιώργος Βασιλειάδης και ο Γενικός Γραμματέας Αθλητισμού, Ιούλιος Συναδινός εγκαινίασαν σήμερα το γήπεδο «Λιμνοπούλας» του Πανηπειρωτικού Εθνικού Αθλητικού Κέντρου Ιωαννίνων.

Ο κ. Βασιλειάδης στην ομιλία του, είπε μεταξύ άλλων, τα εξής:

«Είμαστε πολύ χαρούμενοι που βρισκόμαστε σήμερα εδώ, σε αυτό το εξαιρετικό γήπεδο, σε αυτή την κοιτίδα αθλητισμού και πολιτισμού που εκσυγχρονίσαμε στην καρδιά των Ιωαννίνων, για να εξυπηρετήσουμε τις ανάγκες της τοπικής κοινωνίας. Εδώ και δυόμιση χρόνια σε πολύ σφιχτά οικονομικά πλαίσια προσπαθούμε με χρηστή διαχείριση σεβόμενοι το κάθε ευρώ του Έλληνα φορολογούμενου να κάνουμε τις μεγαλύτερες δυνατές παρεμβάσεις για να μπορούν οι συμπολίτες μας να αθλούνται με αξιοπρέπεια.
Είναι σημαντικό ότι από την επόμενη εβδομάδα θα έχουμε ένα ΠΕΑΚΙ χωρίς χρέη και οικονομικά βιώσιμο. Με βάση αυτό προγραμματίζουμε την επόμενη μέρα. Προσπαθούμε να φτιάξουμε ένα νέο μοντέλο και στον αθλητισμό που θα σέβεται και την ιδιαιτερότητα της κάθε περιοχής.
Το 2019 θα είναι το έτος ορόσημο. Τα Γιάννενα θα φιλοξενήσουν μετά από 17 χρόνια μια μεγάλη ευρωπαϊκή διοργάνωση, το Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα κωπηλασίας Νέων Ανδρών και Γυναικών. Ξανανοίγουμε τις πίστες μας για διεθνείς διοργανώσεις με σκοπό να καταστήσουμε τα Γιάννενα το κέντρο της Νοτιοανατολικής Ευρώπης για την Κωπηλασία. Έναν πόλο αθλητισμού, τουρισμού και οικονομίας. Δημιουργούμε το πλαίσιο για την οργανωμένη προσέλκυση ξένων ομάδων στη χώρα μας με σκοπό την πραγματοποίηση της προετοιμασίας τους, μία προσπάθεια που έχει ήδη ξεκινήσει.
Δουλεύουμε σε αυτή την κατεύθυνση ο καθένας στο δικό του μετερίζι με σκοπό ένα καλύτερο μέλλον για μας και τα παιδιά μας.  
Στα Γιάννενα εκτός από το γήπεδο «Λιμνοπούλας» το οποίο εγκαινιάσαμε σήμερα, έχουν γίνει και άλλες παρεμβάσεις, όπως η τοποθέτηση καινούργιου χλοοτάπητα στους Ζωσιμάδες.
Tις επόμενες μέρες ξεκινάνε οι εργασίες και για το ταρτάν ώστε να λύσουμε και το μεγάλο πρόβλημα του στίβου και φυσικά ο σχεδιασμός για τις παρεμβάσεις που απαιτούνται και σε άλλες εγκαταστάσεις συνεχίζεται.  
Το κολυμβητήριο αυτή τη στιγμή αποτελεί το μεγάλο αγκάθι, αλλά θα συζητήσουμε με τη διοίκηση ώστε να λύσουμε προσωρινά τα προβλήματα και να μπορέσει να λειτουργήσει την επόμενη εβδομάδα και κατόπιν να σχεδιάσουμε τις μεγάλες παρεμβάσεις που χρειάζονται. Λύνουμε ένα ένα τα προβλήματα και πιστεύω ότι μέσα στους επόμενους δύο μήνες θα έχουμε ένα σχέδιο για το πώς θα προχωρήσουμε στην ανακαίνιση του κολυμβητηρίου.
Εκτός από το κολυμβητήριο στα σχέδιά μας είναι και ο κλειστός χώρος άθλησης κάτω από τους Ζωσιμάδες. Έχουμε συλλέξει όλα τα προβλήματα του νομού και προσπαθούμε να δούμε πώς μπορούμε διαχειριζόμενοι καλύτερα το δημόσιο χρήμα να κάνουμε τις καλύτερες δυνατές παρεμβάσεις προς όφελος της κοινωνίας».

]]>
sitegga@gga.gov.gr (press) ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ Mon, 02 Oct 2017 17:31:54 +0300
Ο Γ. Βασιλειάδης και ο Ι. Συναδινός στα εγκαίνια του γηπέδου "Λιμνοπούλας" Ιωαννίνων http://www.gss.gov.gr/grafeio-tupou/deltia-tupou/2323-2017-09-29-11-16-48 http://www.gss.gov.gr/grafeio-tupou/deltia-tupou/2323-2017-09-29-11-16-48

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ
ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Αθήνα, 29 Σεπτεμβρίου 2019

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ο Υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού Γιώργος Βασιλειάδης και ο Γενικός Γραμματέας Αθλητισμού Ιούλιος Συναδινός, τη Δευτέρα 2 Οκτωβρίου 2017 και ώρα 12:00, θα εγκαινιάσουν το γήπεδο «Λιμνοπούλας» του Πανηπειρωτικού Εθνικού Αθλητικού Κέντρου Ιωαννίνων.

Με αφορμή την Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού στην εκδήλωση θα δώσουν το «παρών» μαθητές των σχολείων της περιοχής.

]]>
sitegga@gga.gov.gr (press) ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ Fri, 29 Sep 2017 13:16:48 +0300
Αποφάσεις Ε.Ε.Α. - Συνεδρίαση 28/9/2017 http://www.gss.gov.gr/grafeio-tupou/deltia-tupou/2322-28-9-2017 http://www.gss.gov.gr/grafeio-tupou/deltia-tupou/2322-28-9-2017

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΥ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟY
(άρθρο 77 Ν. 2725 όπως τροποποιήθηκε και ισχύει)
Ανδρ. Παπανδρέου 37  15180  Μαρούσι, τηλ: 213.131.6130 - 213.131.6162 fax :213.131.6617

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
(28.09.17 ώρα 15:40)

1. Η Επιτροπή χορήγησε πιστοποιητικό στις κάτωθι ΚΑΕ:
1.  ΚΑΕ ΑΕΚ
2.  ΚΑΕ ΑΡΗΣ
3.   ΚΑΕ ΚΟΡΟΙΒΟΣ
4.   ΚΑΕ ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ
5.   ΚΑΕ ΑΙΟΛΟΣ ΤΡΙΚΑΛΩΝ
6.   ΚΑΕ ΓΥΜΝΑΣΤΙΚΟΣ ΛΑΡΙΣΑΣ-ΦΑΡΟΣ
7.   ΚΑΕ ΔΟΞΑ ΛΕΥΚΑΔΑΣ

2. Έγγραφη αναφορά της ΠΑΝΑΧΑΪΚΗΣ ΓΥΜΝΑΣΤΙΚΗΣ ΕΝΩΣΗΣ.
ΑΝΑΒΟΛΗ ΑΟΡΙΣΤΩΣ  
                  
3. Άδειες 69Α
    ΠΑΕ Γ.Σ. ΕΡΓΟΤΕΛΗΣ 88      
    Μάγκεντ Σαμί (Maged Sammy)  (90%)
ΑΝΑΒΟΛΗ ΑΟΡΙΣΤΩΣ

   
     
                                               Ο ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΗΣ ΠΡΟΕΔΡΟΣ

                                                                    
                                                         Γεώργιος Ζώης

]]>
sitegga@gga.gov.gr (press) ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ Thu, 28 Sep 2017 15:03:53 +0300
Οι δράσεις του #BEACTIVE 2017 συνεχίζονται με το "Φεστιβάλ Γυμναστικής για όλους" http://www.gss.gov.gr/grafeio-tupou/deltia-tupou/2321-beactive-2017-alimos-gymnastikh http://www.gss.gov.gr/grafeio-tupou/deltia-tupou/2321-beactive-2017-alimos-gymnastikh

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ
ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Αθήνα, 28 Σεπτεμβρίου 2017

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Το Be Active 2017 υπό την αιγίδα της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και της ΓΓΑ συνεχίζει τις δράσεις του σε όλη την Ελλάδα με τη συμμετοχή εκατοντάδων παιδιών που έχουν την ευκαιρία να συνδυάσουν το παιχνίδι, την άσκηση και παράλληλα να ενημερωθούν για το άθλημα που αγαπούν από καθηγητές φυσικής αγωγής αλλά και αθλητές εγνωσμένης αξίας.
Στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Αθλητισμού εντάσσεται και το «Φεστιβάλ Γυμναστικής Για όλους» το οποίο θα διεξαχθεί την Κυριακή 1-10-17 και ώρα 17:00-21:00 στο Ανοιχτό Θέατρο «Μαίρη Αρώνη» στην Πλατεία Καραϊσκάκη.
Το «Be Active – EGO and ALL» διοργανώνεται από την Ελληνική Ομοσπονδία Γυμναστικής σε συνεργασία με τον Δήμο Αλίμου.
Το «παρών», μεταξύ άλλων, στην εκδήλωση θα δώσουν οι δύο ελληνικές ομάδες που συμμετείχαν στο φετινό παγκόσμιο πρωτάθλημα Γυμναστικής για Όλους «World Gym For Life Challenge» και θα τιμηθούν για τις επιτυχίες τους στη διοργάνωση της Νορβηγίας:
-Οι «λύκοι» της Ολυμπιάδας Θρακομακεδόνων που κατέκτησαν το βαρύτιμο τρόπαιο «Μπρούνο Γκράντι» μαζί με το χρυσό μετάλλιο.
-Η ομάδα του Γ.Σ. Τιτάνας που κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο.

Επιπλέον, στο “Be Active – EGO and All” θα γίνουν ειδικές βραβεύσεις στα καλύτερα προγράμματα, στις παρακάτω κατηγορίες:
-Πρόγραμμα με συνολική εικόνα Αρμονίας μεταξύ χορογραφίας, μουσικής και συγχρονισμού ως προς το θέμα της χορογραφίας.
-Πρόγραμμα με συμμετοχή μεγάλης γκάμας ηλικιών.
-Πρόγραμμα με πρωτότυπη μουσική σύνθεση.
-Πρόγραμμα με πρωτότυπη εναλλαγή σχηματισμών.

* Η προγραμματισμένη για το Σάββατο (30-9-17) εκδήλωση «Φεστιβάλ Mini Volley» στο Ο.Α.Κ.Α. αναβάλλεται λόγω καιρού.

* Για όλες τις δράσεις του προγράμματος μπορείτε να ενημερώνεστε από τη σελίδα στο Facebook BeActiveHellas.

]]>
sitegga@gga.gov.gr (press) ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ Thu, 28 Sep 2017 14:49:38 +0300