ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ http://www.gga.gov.gr/grafeio-tupou/deltia-tupou Fri, 28 Apr 2017 16:25:12 +0300 Joomla! - Open Source Content Management el-gr Απάντηση Γ. Βασιλειάδη σε Επίκαιρη Ερώτηση του Βουλευτή Κιλκίς της Ν.Δ. Γ. Γεωργαντά http://www.gga.gov.gr/grafeio-tupou/deltia-tupou/2242-2017-04-28-13-23-25 http://www.gga.gov.gr/grafeio-tupou/deltia-tupou/2242-2017-04-28-13-23-25

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ
ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ
    
Αθήνα, 28 Απριλίου 2017

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ο Υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού Γιώργος Βασιλειάδης, απαντώντας στη Βουλή στην υπ’ αριθμ. 712/10-4-2017  Επίκαιρη Ερώτηση του Βουλευτή Κιλκίς της Νέας Δημοκρατίας, Γεωργίου Γεωργαντά  προς την Υπουργό Πολιτισμού και Αθλητισμού, με θέμα «αδικαιολόγητη καθυστέρηση του Υπουργείου στο αίτημα του Δήμου Κιλκίς για την ανάληψη του έργου “Συντήρηση και Αναβάθμιση του Εθνικού Σταδίου Κιλκίς”», είπε τα κάτωθι:
«Στην υπόθεση του σταδίου Κιλκίς έχουμε να κάνουμε με μία πονεμένη ιστορία, που επί της ουσίας δείχνει το πώς γίνονταν τα πράγματα στη χώρα όλα αυτά τα χρόνια και το τι καλούμαστε να αντιμετωπίσουμε τώρα. Αυτό το έργο ξεκίνησε να φτιάχνεται το 2003 με προγραμματισμό να ολοκληρωθεί σε 360 μέρες και με έναν αρχικό προϋπολογισμό 1,5 εκατομμύριο, που έφτασε τα 2,5 εκ.  χωρίς να έχει ολοκληρωθεί.
Από κει και μετά υπήρξε απόφαση από τη ΓΓΑ και από τον προκάτοχό μου, διακοπής των εργασιών, λόγω της  πολυπλοκότητας της ιστορίας των συμβάσεων με τις διαδοχικές παρατάσεις, ώστε να γίνει εκκαθάριση και εν συνεχεία, αφού είχε συζητηθεί και με τον Δήμο Κιλκίς, να αποδοθεί στο Δήμο για να μπορέσει το έργο να ολοκληρωθεί. Χωρίς την ίδια στιγμή να αφήσουμε το Νομό Κιλκίς έξω από το σχεδιασμό. Για το λόγο αυτό και επειδή το έργο ξεκίνησε με τις τότε μεθόδους, τις γνωστές μεθόδους που μας οδήγησαν εδώ  που μας οδήγησαν,  ξεκίνησαν οι τεχνικές υπηρεσίες, οι αποψιλωμένες τεχνικές υπηρεσίες της ΓΓΑ, που και αυτό μπορούμε να το συζητήσουμε πώς φτάσαμε εδώ πέρα, να βγάλουν μια άκρη με τους πίνακες, με τις επιμετρήσεις, με την πορεία,  για να μπορέσει να γίνει οικονομική εκκαθάριση,  παράδοση, παραλαβή και να αποδοθεί στον Δήμο.
Από την πλευρά της αναδόχου εταιρίας, στις 24 Μαρτίου 2017 μας απεστάλη ο 4ος ανακεφαλαιωτικός πίνακας, ώστε να μπορέσουμε να προχωρήσουμε το έργο. Πριν από μια εβδομάδα έγινε το υπηρεσιακό συμβούλιο στο οποίο έρχεται η εισήγηση προς εμένα για τη διακοπή των εργασιών και υπολογίζουμε,  με βάση τις διαδικασίες που προβλέπει ο νόμος, ότι σε περίπου 3 μήνες από σήμερα το έργο θα μπορέσει να παραληφθεί και να αποδοθεί στο Δήμο για να συνεχίσει, εφόσον το επιθυμεί, και να τελειώσουν οι λεπτομέρειες  του γηπέδου,  που δεν επηρεάζουν αυτή τη στιγμή την άθληση των πολιτών στο στάδιο. Μιλάμε για εργασίες στις κερκίδες και το εργοτάξιο αυτή τη στιγμή είναι κάτω από τις κερκίδες. Επομένως υπάρχει μια προβληματική κατάσταση, που δημιουργήθηκε από το 2003 μέχρι το 2016 και οι υπηρεσίες προσπάθησαν να βγάλουν άκρη για να μπορέσουμε να μη χαλάσουμε άλλο δημόσιο χρήμα. Προτάσσουμε το δημόσιο συμφέρον και τη διασφάλιση του δημοσίου χρήματος, επομένως καθαρές διαδικασίες, χωρίς απαραίτητη ευθύνη των υπηρεσιών της ΓΓΑ για τις όποιες καθυστερήσεις. Σας ξαναλέω είχαμε πολλές αναθεωρήσεις και παρατάσεις της αρχικής σύμβασης. Αυτή είναι η πραγματικότητα. Αν θέλετε να μπούμε σε λεπτομέρειες για το πώς φτάσαμε ως εδώ, νομίζω πως δεν έχει σημασία, γιατί ο κόσμος γνωρίζει».
Στη δευτερολογία του ο κ. Βασιλειάδης επισήμανε:
«Η Επιτροπή κοιτάζει αν εκτελέστηκαν τα έργα που προβλέπονταν στις συνεχείς αναθεωρήσεις των συμβάσεων, αν πληρώθηκαν σωστά και το τι συνέβη.  Δεν ξέρω αν θα φτάσει η ώρα του Εισαγγελέα. Ελπίζουμε όλοι να μην φτάσει, αλλά το να μην καταλαβαίνετε ότι μία σύμβαση που ξεκίνησε στις 29/4/2003, που αναθεωρήθηκε το 2005, αναθεωρήθηκε το 2007 και αναπροσαρμόστηκε ο προϋπολογισμός, αναθεωρήθηκε το 2008, αναθεωρήθηκε ξανά το 2009, ακολούθησαν αλλεπάλληλες παρατάσεις μέχρι το 2012 και 893 μέρες το έργο ήταν σταματημένο  και ο εργολάβος δεν πληρωνότανε, δεν θα τσακωθούμε για αυτό. Φτάσαμε λοιπόν, τώρα στη διαδικασία της  εκκαθάρισης. Έχει γίνει ανακεφαλαιωτικός πίνακας και δεν θα χαθεί ούτε ένα ευρώ του δημοσίου χρήματος.
Σε αυτό το σημείο ο κ. Βασιλειάδης άφησε αιχμές για το νομικό καθεστώς που υπήρχε το 2003 σε σχέση με τους διαγωνισμούς και τελειώνοντας πρόσθεσε ότι όσον αφορά το Νομό Κιλκίς το επόμενο διάστημα «θα εντάξουμε στο ΠΔΕ του 2017, τουλάχιστον δύο έργα στο Δήμο Παιονίας, στην Αξιούπολη κατασκευή γηπέδου αντισφαίρισης και στον Άγιο Πέτρο την αποπεράτωση του κλειστού γυμναστηρίου. Και σε συνεργασία με το Δήμο – που προσπαθούμε να έχουμε καλή συνεργασία και καλή συνεννόηση- να δούμε τι άλλες ανάγκες υπάρχουν, στο πλαίσιο της νέας φιλοσοφίας που έχει η ΓΓΑ για τα έργα, προκειμένου να καλύψουμε τις ανάγκες του Νομού».

]]>
sitegga@gga.gov.gr (press) ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ Fri, 28 Apr 2017 15:23:25 +0300
Συνάντηση του γγΑ Ι. Συναδινού με την Ελληνική Σκακιστική Ομοσπονδία http://www.gga.gov.gr/grafeio-tupou/deltia-tupou/2241-2017-04-27-12-48-56 http://www.gga.gov.gr/grafeio-tupou/deltia-tupou/2241-2017-04-27-12-48-56

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ
ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ
                     

Αθήνα, 27 Απριλίου 2017

                    
Ο Γενικός Γραμματέας Αθλητισμού Ιούλιος Συναδινός συναντήθηκε σήμερα με εκπροσώπους της Ελληνικής Σκακιστικής Ομοσπονδίας και πιο συγκεκριμένα με τον πρόεδρο κ. Μακρόπουλο  Γιώργο, τον Χρήστο Πιλάλη, μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου και τον ταμία κ. Φίλιο Θεόδωρο και συζήτησαν θέματα που απασχολούν το σκάκι.

Συγκεκριμένα συμφωνήθηκε η συνεργασία της Γενικής Γραμματείας  Αθλητισμού και της   Ε.Σ.Ο. για την υλοποίηση ενός κοινού προγράμματος ανάπτυξης του σκακιού στον χώρο της εκπαίδευσης, για την ένταξη του αθλήματος στο πρόγραμμα ”Be Active” που υλοποίει η Γ.Γ.Α. για το 2017 και θεσμικές αλλαγές για την ανάπτυξη  του αθλήματος.  

Το επόμενο διάστημα ολοκληρώνονται οι διαδικασίες για την έναρξη της σχολής προπονητών της Γ.Γ.Α. για το σκάκι, σε συνεργασία με την Ε.Σ.Ο., η οποία σχολή δεν έχει συσταθεί ποτέ ξανά στο παρελθόν. Επιλύεται κατ’ αυτόν τον τρόπο το πρόβλημα της έλλειψης πιστοποιημένων προπονητών, που απασχόλησε επί δεκαετίες το άθλημα.

]]>
sitegga@gga.gov.gr (press) ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ Thu, 27 Apr 2017 14:48:56 +0300
Αποφάσεις Ε.Ε.Α./Συνεδρίαση 27-4-2017 http://www.gga.gov.gr/grafeio-tupou/deltia-tupou/2240-27-4-2017 http://www.gga.gov.gr/grafeio-tupou/deltia-tupou/2240-27-4-2017

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ
ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Αθήνα, 27 Απριλίου 2017

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Η Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού, κατά τη σημερινή της συνεδρίαση, έλαβε τις ακόλουθες αποφάσεις:

1. Αίτηση των αθλητών Νικολάου Πουρτουλίδη, Κοσμά Τσιλιανίδη, του προπονητή Νικολάου Παπαδόπουλου και των τρίτων Ελευθερίου Σιδηρόπουλου, Μόσχου Σαρλή περί κατάπτωσης της εγγυητικής επιστολής της ΠΑΕ ΑΕΠ ΗΡΑΚΛΗΣ 1908.
ΚΑΤΑΠΤΩΣΗ για τον αθλητή Ν. Πουρτουλίδη, τον προπονητή Ν. Παπαδόπουλο και τον τρίτο Ε. Σιδηρόπουλο.
ΑΝΑΒΟΛΗ ΑΟΡΙΣΤΩΣ για τον αθλητή Κ. Τσιλιανίδη
ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΙΤΗΣΗ για τον τρίτο Μ. Σαρλή

2.Αίτηση των αθλητών Αθανασίου Κατσούλη και Κωνσταντίνου Παγώνη περί κατάπτωσης της εγγυητικής επιστολής της ΠΑΕ Γ.Σ. ΚΑΛΛΙΘΕΑ.
ΑΝΑΒΟΛΗ ΑΟΡΙΣΤΩΣ    
 
3. Αίτηση του τρίτου Τουκμενίδη Μηνά περί κατάπτωσης της εγγυητικής επιστολής    της ΚΑΕ ΑΙΟΛΟΣ ΤΡΙΚΑΛΩΝ.
ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΙΤΗΣΗ

4. Ακρόαση ΕΑΚ ΛΑΡΙΣΑΣ – ΠΑΕ Α.Ε.Λ. σχετικά με οικονομική εκκρεμότητα της ΠΑΕ που αφορά στην αποκατάσταση ζημιών στο Στάδιο Αλκαζάρ. (εξ αναβολής)
ΣΥΖΗΤΕΙΤΑΙ. ΥΠΟ ΔΙΑΣΚΕΨΗ

5. Ακρόαση ΕΑΚ ΚΕΡΚΥΡΑΣ – ΠΑΕ Α.Ο. ΚΑΣΣΙΟΠΗ σχετικά με την τακτοποίηση οικονομικών εκκρεμοτήτων της ως άνω ΠΑΕ προς το ΕΑΚ ΚΕΡΚΥΡΑΣ. (εξ αναβολής)
ΑΝΑΒΟΛΗ ΑΟΡΙΣΤΩΣ

6. Ανάκληση πιστοποιητικού ΠΑΕ ΑΕΛ ΚΑΛΛΟΝΗΣ λόγω μη συμπληρώσεως της ολοσχερώς καταπεσούσας εγγυητικής της επιστολής.
α) ΑΠΟΡΡΙΠΤΕΙ το αίτημα αναβολής της ΠΑΕ.
β) ΑΝΑΚΛΗΣΗ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΤΙΚΟΥ

7. ΠΑΕ ΠΑΝΑΧΑΪΚΗ – ΠΑΕ ΑΠΟΛΛΩΝ ΣΜΥΡΝΗΣ σε σχέση με τις έγγραφες   διαπιστώσεις του Συστήματος Στοιχηματικής Απάτης (BFDS), ήτοι για χειραγώγηση αγώνων στο πλαίσιο του Στοιχήματος. (Υπό διάσκεψη)
Η Επιτροπή κρίνει ότι δεν υπάρχουν επαρκή αποδεικτικά στοιχεία ως προς τη χειραγώγηση του συγκεκριμένου αγώνα.

8. ΠΑΕ ΛΑΜΙΑ – ΠΑΕ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ σε σχέση με τις έγγραφες   διαπιστώσεις του Συστήματος Στοιχηματικής Απάτης (BFDS), ήτοι για χειραγώγηση αγώνων στο πλαίσιο του Στοιχήματος. (Υπό διάσκεψη)
Η Επιτροπή κρίνει ότι δεν υπάρχουν επαρκή αποδεικτικά στοιχεία ως προς τη χειραγώγηση του συγκεκριμένου αγώνα.

9. ΠΑΕ ΠΑΝΕΛΕΥΣΙΝΙΑΚΟΣ – ΠΑΕ ΞΑΝΘΗ σε σχέση με τις έγγραφες   διαπιστώσεις του Συστήματος Στοιχηματικής Απάτης (BFDS), ήτοι για χειραγώγηση αγώνων στο πλαίσιο του Στοιχήματος. (Υπό διάσκεψη)
Η Επιτροπή κρίνει ότι δεν υπάρχουν επαρκή αποδεικτικά στοιχεία ως προς τη χειραγώγηση του συγκεκριμένου αγώνα.
     
10. Άδειες 69Α
- ΚΑΕ ΚΗΦΙΣΙΑ        (Υπό διάσκεψη)      ΧΟΡΗΓΕΙΤΑΙ
Δημουλά Ελένη (36,54%)
Εισηγητής: κ. Μανίκας

- ΚΑΕ ΑΡΚΑΔΙΚΟΣ    (Υπό διάσκεψη)      ΧΟΡΗΓΕΙΤΑΙ
Ερασιτέχνης 99,7%
Εισηγητής: κ. Μανίκας

]]>
sitegga@gga.gov.gr (press) ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ Thu, 27 Apr 2017 13:54:21 +0300
Συναντήσεις Γενικού Γραμματέα Αθλητισμού http://www.gga.gov.gr/grafeio-tupou/deltia-tupou/2239-2017-04-26-13-23-21 http://www.gga.gov.gr/grafeio-tupou/deltia-tupou/2239-2017-04-26-13-23-21

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ
ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ
                     

Αθήνα, 26 Απριλίου 2017


Ο Γενικός Γραμματέας Αθλητισμού Ιούλιος Συναδινός συναντήθηκε σήμερα με το Δήμαρχο Λήμνου κο Μαρινάκη Δημήτρη με θέμα τις αθλητικές εγκαταστάσεις στο νησί, καθώς όπως είναι γνωστό στα πλαίσια του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων της Γ.Γ.Α. υλοποιείται σταδιακά και απρόσκοπτα ο σχεδιασμός για τον εκσυγχρονισμό και την αναβάθμιση των αθλητικών υποδομών των νησιών του Βορείου Αιγαίου για τα έτη 2015 -2018.

Στη συνέχεια ο γγΑ συναντήθηκε με τον υπεύθυνο ακαδημιών του ΟΦΗ κο Ζερβάκη Κώστα. Θέμα της συνάντησης ήταν η έναρξη της συνεργασίας μεταξύ της Γ.Γ.Α., του ΟΦΗ και των τοπικών αρχών του Ηρακλείου Κρήτης για τη βελτίωση των αθλητικών εγκαταστάσεων  του συλλόγου.

]]>
sitegga@gga.gov.gr (press) ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ Wed, 26 Apr 2017 15:23:21 +0300
Συγχαρητήρια Γ. Βασιλειάδη σε Λ. Πετρούνια http://www.gga.gov.gr/grafeio-tupou/deltia-tupou/2238-2017-04-22-16-39-43 http://www.gga.gov.gr/grafeio-tupou/deltia-tupou/2238-2017-04-22-16-39-43

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ

ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Αθήνα, 22 Απριλίου 2017

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ο Υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού Γιώργος Βασιλειάδης προέβη στην κάτωθι δήλωση:

«Το τρίτο συνεχόμενο χρυσό μετάλλιο σε ευρωπαϊκό πρωτάθλημα που κατέκτησε ο Λευτέρης Πετρούνιας αποδεικνύει για μια ακόμη φορά την τεράστια κλάση του.

Τα θερμά μου συγχαρητήρια στον σπουδαίο Έλληνα γυμναστή μας για το νέο του κατόρθωμα που επιβεβαιώνει ότι είναι ένας εκ των κορυφαίων αθλητών στην κατηγορία του σε παγκόσμιο επίπεδο. Ο Λευτέρης Πετρούνιας συνεχίζει να κρατά ψηλά την ελληνική σημαία και να γεμίζει χαρά και περηφάνεια όλους τους Έλληνες».

 

]]>
sitegga@gga.gov.gr (press) ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ Sat, 22 Apr 2017 18:39:43 +0300
Συνάντηση Γ. Βασιλειάδη με τον δημοσιογράφο Σπύρο Τσάμη http://www.gga.gov.gr/grafeio-tupou/deltia-tupou/2237-2017-04-11-15-17-52 http://www.gga.gov.gr/grafeio-tupou/deltia-tupou/2237-2017-04-11-15-17-52

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ
ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Αθήνα, 11 Απριλίου 2017


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ο Υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού Γιώργος Βασιλειάδης συναντήθηκε με τον δημοσιογράφο Σπύρο Τσάμη, o οποίος του έθεσε το θέμα της πρόσβασης των ατόμων με κινητικά προβλήματα στις αθλητικές εγκαταστάσεις της χώρας.  
Ο κ. Τσάμης πήρε τη δέσμευση ότι η ελληνική Κυβέρνηση θα μεριμνήσει άμεσα για τη διευθέτηση του θέματος.

]]>
sitegga@gga.gov.gr (press) ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ Tue, 11 Apr 2017 17:17:52 +0300
Συνάντηση του Γ. Βασιλειάδη με την Σούπερ Λίγκα και τις τέσσερις ΠΑΕ http://www.gga.gov.gr/grafeio-tupou/deltia-tupou/2236-2017-04-10-18-10-08 http://www.gga.gov.gr/grafeio-tupou/deltia-tupou/2236-2017-04-10-18-10-08

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ
ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ


Αθήνα, 10 Απριλίου 2017

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Πραγματοποιήθηκε σε εξαιρετικό κλίμα η συνάντηση του Υφυπουργού Πολιτισμού και Αθλητισμού, Γιώργου Βασιλειάδη με τους εκπροσώπους της Σούπερ Λίγκας, της ΑΕΚ, του Ολυμπιακού, του ΠΑΟΚ και του Παναθηναϊκού.
Στο πλαίσιο της προσπάθειας, που έχει αναλάβει η Πολιτική Ηγεσία του Αθλητισμού για δημιουργία ενός κλίματος διαλόγου, συζητήθηκαν τα προβλήματα του επαγγελματικού ποδοσφαίρου, ώστε να τεθεί ένα σαφές πλαίσιο συνεργασίας για την επόμενη μέρα, με βάση τις αρχές της ισονομίας και της διαφάνειας.
Θα ακολουθήσει νέος κύκλος συναντήσεων τόσο με την Προσωρινή Διοίκηση της ΕΠΟ, όσο και με την Σούπερ Λίγκα, με θέμα τα επόμενα βήματα για την ταχύτερη επιστροφή στην κανονικότητα και την ομαλότητα στα χρονικά όρια που έχουν καθοριστει.
Μετά το πέρας της συνάντησης ο κ. Βασιλειάδης δήλωσε: «Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε σε εξαιρετικό κλίμα. Γίνεται μία προσπάθεια αποκατάστασης της επικοινωνίας στο πλαίσιο της εξεύρεσης λύσεων για την επόμενη μέρα του επαγγελματικού ποδοσφαίρου. Συμφωνήσαμε ότι από κοινού θα προχωρήσουμε με βάση τις αρχές της ισονομίας, της νομιμότητας και της διαφάνειας. Με νέο κύκλο επαφών, τόσο με την ΠΔΕ όσο και με την ηγεσία της Σούπερ Λίγκας, θα προχωρήσουμε άμεσα προς την επαναφορά στην ομαλότητα. Η φετινή χρονιά έχει πάει εξαιρετικά σε θέματα εντάσεων. Θέλουμε να τεθούν οι βάσεις για το μέλλον, ποιο θα είναι το πλαίσιο, και μετά να τεθούν οι συγκεκριμένοι κανόνες για όλους και έναντι όλων. Πρέπει όλοι να βρούμε λύσεις και να προχωρήσουμε μπροστά. Δεν είναι ένας δρόμος στρωμένος με ροδοπέταλα, καθώς οι διαφωνίες και οι διαφορετικές οπτικές υπάρχουν. Οφείλουμε από την πλευρά μας να φτιάξουμε διαδικασίες και θεσμούς, πάνω στους οποίους θα στηριχθεί το ελληνικό ποδόσφαιρο, προς δικό του όφελος πρωτίστως».

]]>
sitegga@gga.gov.gr (press) ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ Mon, 10 Apr 2017 20:10:08 +0300
Απάντηση στον βουλευτή της ΝΔ, Δ. Κυριαζίδη για τον αγώνα Απόλλων Καλαμαριάς-Δόξα Δράμας http://www.gga.gov.gr/grafeio-tupou/deltia-tupou/2235-2017-04-09-09-12-19 http://www.gga.gov.gr/grafeio-tupou/deltia-tupou/2235-2017-04-09-09-12-19

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ
ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Αθήνα, 8 Απριλίου 2017

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ερωτηματικά προκαλεί η σπουδή του βουλευτή Δράμας, της Ν.Δ. Δημήτρη Κυριαζίδη, να εγκαλέσει τον Υφυπουργό Πολιτισμού και Αθλητισμού, Γιώργο Βασιλειάδη, γιατί υπέγραψε απαγόρευση μετακίνησης οπαδών, στο παιχνίδι Απόλλων Καλαμαριάς - Δόξα Δράμας, για το οποίο υπήρξε εισήγηση απαγόρευσης μετακίνησης από την Ελληνική Αστυνομία για λόγους δημόσιας τάξης, άποψη την οποία συμμερίστηκε και η ΔΕΑΒ. Με δεδομένο οτι ο αγώνας χαρακτηρίζεται ντέρμπι, λόγω και του βαθμολογικού ενδιαφέροντος που παρουσιάζει, σε συνδυασμό και με την ένταση που δημιουργήθηκε μεταξύ των δυο πλευρών, η ΕΛΑΣ χαρακτήρισε το παιχνίδι υψηλής επικινδυνότητας και τόνισε ότι, λόγω και του ντέρμπι ΠΑΟΚ- ΠΑΟ, δεν μπορεί να διαθέσει επαρκείς δυνάμεις που θα εξασφάλιζαν την ασφαλή διεξαγωγή του αγώνα και της μετακίνησης των οπαδών της Δόξας Δράμας.
Με αυτά τα δεδομένα, η προσπάθεια του βουλευτή Δράμας της Ν.Δ. Δημήτρη Κυριαζίδη, να κατηγορήσει τον Υφυπουργό Πολιτισμού και Αθλητισμού, για την αυριανή απαγόρευση, μόνο εκτός πραγματικότητας θα μπορούσε να χαρακτηριστεί. Ο κ. Κυριαζίδης, ως απόστρατος αξιωματικός της ΕΛΑΣ και πρώην Πρόεδρος της ΠΟΑΣΥ, οφείλει να γνωρίζει οτι ο Υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού υπογράφει τις όποιες απαγορεύσεις, μετά από σχετική εισήγηση της Ελληνικής Αστυνομίας, της ΔΕΑΒ και της Διοργανώτριας Αρχής. Δεν θα ήταν επομένως δυνατόν, όταν τόσο η ΕΛΑΣ όσο και η ΔΕΑΒ εισηγούνται απαγόρευση μετακίνησης οπαδών και προειδοποιούν για επεισόδια, ο Υφυπουργός να μην υπογράψει τη σχετική εντολή.

]]>
sitegga@gga.gov.gr (press) ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ Sun, 09 Apr 2017 11:12:19 +0300
Αποφάσεις ΕΕΑ - Συνεδρίαση 6/4/2017 http://www.gga.gov.gr/grafeio-tupou/deltia-tupou/2233-6-4-2017 http://www.gga.gov.gr/grafeio-tupou/deltia-tupou/2233-6-4-2017

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ
ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

Αθήνα, 6 Απριλίου 2017


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


Η Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού, κατά τη σημερινή της συνεδρίαση, έλαβε τις ακόλουθες αποφάσεις:

1.Αίτηση του τρίτου Χρήστου Αρβανίτη περί κατάπτωσης της εγγυητικής επιστολής της ΠΑΕ ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ ΓΣΣ.
      ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΙΤΗΣΗ

2.Αίτηση της εταιρείας «HELLASOD A.E.» περί κατάπτωσης της εγγυητικής επιστολής της ΠΑΕ Α.Π.Σ. ΠΑΝΘΡΑΚΙΚΟΣ.
  ΚΑΤΑΠΤΩΣΗ

3. Αίτηση του τρίτου Ιωάννη Δαμιανίδη περί κατάπτωσης της εγγυητικής επιστολής της ΚΑΕ ΑΡΗΣ 2003.
   ΑΠΟΡΡΙΠΤΕΙ ΤΗΝ ΑΙΤΗΣΗ

4. Αίτηση του αθλητή Παύλου Κυριακίδη και των εταιρειών «PLANET EUROPE MANAGEMENT LTD» και «Α.Κ. ΜΠΑΡΜΠΟΠΟΥΛΟΣ ΚΑΙ ΣΙΑ ΒΕ.Τ.Τ. ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑΚΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ» περί κατάπτωσης της εγγυητικής επιστολής της ΠΑΕ ΑΕΠ ΗΡΑΚΛΗΣ 1908.
     α) ΑΠΟΡΡΙΠΤΕΙ ΑΙΤΗΜΑ ΑΝΑΒΟΛΗΣ ΤΗΣ ΠΑΕ
     β) ΜΕΡΙΚΗ ΚΑΤΑΠΤΩΣΗ

5. Ακρόαση ΕΑΚ ΛΑΡΙΣΑΣ – ΠΑΕ Α.Ε.Λ. σχετικά με οικονομική εκκρεμότητα της ΠΑΕ που αφορά στην αποκατάσταση ζημιών στο Στάδιο Αλκαζάρ. (εξ αναβολής)
   ΑΝΑΒΟΛΗ για τις 27-4-17

6. Ακρόαση Π.Ε.Α.Κ.Ι. – ΠΑΕ ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ 1966 σχετικά με την τήρηση των όρων της μεταξύ τους σύμβασης. (εξ αναβολής)
ΑΝΑΒΟΛΗ για τις 11-5-17

7. Ακρόαση Ν.Π.Δ.Δ. ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ, ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ & ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ ΔΗΜΟΥ ΛΕΣΒΟΥ – ΠΑΕ ΑΕΛ ΚΑΛΛΟΝΗΣ σχετικά με οφειλές της ΠΑΕ από τη χρήση του Δημοτικού Σταδίου Μυτιλήνης.
   ΑΝΑΒΟΛΗ ΑΟΡΙΣΤΩΣ

8. Ακρόαση ΕΑΚ ΚΕΡΚΥΡΑΣ – ΠΑΕ Α.Ο. ΚΑΣΣΙΟΠΗ σχετικά με την τακτοποίηση οικονομικών εκκρεμοτήτων της ως άνω ΠΑΕ προς το ΕΑΚ ΚΕΡΚΥΡΑΣ.
   ΑΝΑΒΟΛΗ για τις 27-4-17

9. ΠΑΕ ΝΕΟΣ ΑΧΑΡΝΑΪΚΟΣ – ΠΑΕ ΖΑΚΥΝΘΟΣ σε σχέση με τις έγγραφες   διαπιστώσεις του Συστήματος Στοιχηματικής Απάτης (BFDS), ήτοι για χειραγώγηση αγώνων στο πλαίσιο του Στοιχήματος.
   Κρίνεται άνευ αντικειμένου η εξέταση του συγκεκριμένου αγώνα.

10.ΠΑΕ ΠΑΝΑΧΑΪΚΗ – ΠΑΕ ΑΠΟΛΛΩΝ ΣΜΥΡΝΗΣ σε σχέση με τις έγγραφες   διαπιστώσεις του Συστήματος Στοιχηματικής Απάτης (BFDS), ήτοι για χειραγώγηση αγώνων στο πλαίσιο του Στοιχήματος. (Υπό διάσκεψη)
   ΥΠΟ ΔΙΑΣΚΕΨΗ

11.ΠΑΕ ΚΑΣΣΙΟΠΗ– ΠΑΕ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ σε σχέση με τις έγγραφες   διαπιστώσεις του Συστήματος Στοιχηματικής Απάτης (BFDS), ήτοι για χειραγώγηση αγώνων στο πλαίσιο του Στοιχήματος.
   Η Επιτροπή κρίνει ότι δεν υπάρχουν επαρκή αποδεικτικά στοιχεία ως προς τη χειραγώγηση του συγκεκριμένου αγώνα.

12.ΠΑΕ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ – ΠΑΕ ΝΕΟΣ ΑΡΧΑΝΑΪΚΟΣ σε σχέση με τις έγγραφες   διαπιστώσεις του Συστήματος Στοιχηματικής Απάτης (BFDS), ήτοι για χειραγώγηση αγώνων στο πλαίσιο του Στοιχήματος.
   Η Επιτροπή κρίνει ότι δεν υπάρχουν επαρκή αποδεικτικά στοιχεία ως προς τη χειραγώγηση του συγκεκριμένου αγώνα.

13.ΠΑΕ ΑΠΟΛΛΩΝ ΣΜΥΡΝΗΣ – ΠΑΕ ΠΑΝΑΙΓΙΑΛΕΙΟΣ σε σχέση με τις έγγραφες   διαπιστώσεις του Συστήματος Στοιχηματικής Απάτης (BFDS), ήτοι για χειραγώγηση αγώνων στο πλαίσιο του Στοιχήματος.
   Η Επιτροπή κρίνει ότι α) δεν υπάρχουν επαρκή αποδεικτικά στοιχεία για χειραγώγηση του αγώνα ως προς την ΠΑΕ ΑΠΟΛΛΩΝ ΣΜΥΡΝΗΣ και β) παρέλκει η επιβολή της αφαίρεσης της ομάδας της ΠΑΕ ΠΑΝΑΙΓΙΑΛΕΙΟΣ από τον πίνακα των ΠΑΕ που μπορούν να συμπεριληφθούν στα έντυπα παιχνιδιών στοιχημάτων προκαθορισμένης απόδοση της ΟΠΑΠ ΑΕ και όλων των άλλων εταιρειών που νόμιμα δραστηριοποιούνται στην Ελλάδα με αντικείμενο τον στοιχηματισμό.

14.ΠΑΕ ΒΕΡΟΙΑ – ΠΑΕ ΗΡΑΚΛΗΣ σε σχέση με τις έγγραφες   διαπιστώσεις του Συστήματος Στοιχηματικής Απάτης (BFDS), ήτοι για χειραγώγηση αγώνων στο πλαίσιο του Στοιχήματος.
   Η Επιτροπή κρίνει ότι δεν υπάρχουν επαρκή αποδεικτικά στοιχεία ως προς τη χειραγώγηση του συγκεκριμένου αγώνα.

15.ΠΑΕ ΛΑΜΙΑ – ΠΑΕ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ σε σχέση με τις έγγραφες   διαπιστώσεις του Συστήματος Στοιχηματικής Απάτης (BFDS), ήτοι για χειραγώγηση αγώνων στο πλαίσιο του Στοιχήματος. (Υπό διάσκεψη)
   ΥΠΟ ΔΙΑΣΚΕΨΗ

16.ΠΑΕ ΠΑΝΕΛΕΥΣΙΝΙΑΚΟΣ – ΠΑΕ ΞΑΝΘΗ σε σχέση με τις έγγραφες   διαπιστώσεις του Συστήματος Στοιχηματικής Απάτης (BFDS), ήτοι για χειραγώγηση αγώνων στο πλαίσιο του Στοιχήματος. (Υπό διάσκεψη)
   ΥΠΟ ΔΙΑΣΚΕΨΗ

]]>
sitegga@gga.gov.gr (press) ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ Thu, 06 Apr 2017 16:17:11 +0300
Υπογραφή Προγραμματικής Σύμβασης με το Δήμο Λαυρεωτικής http://www.gga.gov.gr/grafeio-tupou/deltia-tupou/2232-2017-04-06-12-07-48 http://www.gga.gov.gr/grafeio-tupou/deltia-tupou/2232-2017-04-06-12-07-48

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ
ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Αθήνα, 6 Απριλίου 2017

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ο Υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού Γιώργος Βασιλειάδης, συναντήθηκε σήμερα με τον Δήμαρχο Λαυρεωτικής Δημήτρη Λουκά, παρουσία των Βουλευτών Αριστείδη Μπαλτά και Πάνου Σκουρολιάκου και υπέγραψαν προγραμματική σύμβαση για την: «Συντήρηση Η/Μ εγκαταστάσεων δημοτικού σταδίου Κερατέας του Δήμου Λαυρεωτικής Ν. Αττικής».

]]>
sitegga@gga.gov.gr (press) ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ Thu, 06 Apr 2017 14:07:48 +0300