Thu28032024

Back You are here: Home ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ Διευκρινήσεις Γ.Γ.Α. για προϋπολογισμό επιχορηγήσεων 2015

Διευκρινήσεις Γ.Γ.Α. για προϋπολογισμό επιχορηγήσεων 2015

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ, ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ
ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Αθήνα, 15 Απριλίου 2015

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Mε αφορμή δημοσιεύματα μερίδας του Τύπου, σχετικά με τον προϋπολογισμό των επιχορηγήσεων σε Ομοσπονδίες, Στάδια και άλλους εποπτευόμενους φορείς, από τη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού ανακοινώνονται τα εξής:

Ο προϋπολογισμός του αθλητισμού για το 2015 αποτελεί προϊόν της συγκυβέρνησης Νέας Δημοκρατίας και ΠΑΣΟΚ, που ψηφίσθηκε μετά «βαΐων και κλάδων» από τους εμπνευστές των μνημονιακών περικοπών.
Αυτός ο προϋπολογισμός, που σε ό,τι αφορά τις επιχορηγήσεις σε Ομοσπονδίες, Στάδια και μαζικό αθλητισμό υπολείπεται κατά 12 εκατ. ευρώ  εκείνου του 2014, καταγγέλθηκε και καταψηφίσθηκε από τον ΣΥΡΙΖΑ.
Μας προκαλεί όμως τουλάχιστον έκπληξη ότι ορισμένοι που αναφέρονται στον τακτικό προϋπολογισμό της ΓΓΑ παραποιούν πλήρως την εικόνα που έχουν μπροστά τους.
Αρκεί μία ματιά στον πίνακα των επιχορηγήσεων για να διαπιστώσει κανείς ότι τα χρήματα κατανεμήθηκαν από την παρούσα Κυβέρνηση με αντικειμενικά και αναπτυξιακά κριτήρια, έτσι ώστε τα ποσά που λαμβάνουν οι περισσότερες εκ των Ομοσπονδιών να είναι αυξημένα, όπως αυξημένη είναι και η χρηματοδότηση των Εθνικών Αθλητικών Κέντρων (ΕΑΚ), αλλά και του Εθνικού Κέντρου Αθλητικών Ερευνών (ΕΚΑΕ) και του Εθνικό Συμβουλίου Καταπολεμήσης Ντόπινγκ (ΕΣΚΑΝ), τα οποία εξαιτίας της οικονομικής πολιτικής της προηγούμενης Κυβέρνησης υπολειτουργούσαν.
Σημαντική είναι επίσης η επαναφορά του ποσού που θα δαπανηθεί για τον Μαζικό Αθλητισμό από 1.250 εκ. ευρώ σε 2,6 εκατ. ευρώ.
Η αθλητική ηγεσία προβαίνει ήδη στις απαραίτητες ενέργειες, ώστε να εξασφαλιστεί και δεύτερο πακέτο χρηματοδότησης, καθώς αντιλαμβάνεται τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει το αθλητικό κίνημα ενόψει και της ολυμπιακής προετοιμασίας.
Κατ’ αυτόν τον τρόπο η τελική ετήσια επιχορήγηση των φορέων επιδιώκουμε να ξεπεράσει αυτή του 2014.
Επιπλέον θα πρέπει να τονιστεί, με κάθε τρόπο και προς πάσα κατεύθυνση, ότι εφεξής θα διενεργούνται τακτικοί έλεγχοι σκοπιμότητας με στόχο την διαφάνεια για κάθε ευρώ που ξοδεύεται από όλους του επιχορηγούμενους φορείς.

ΔΗΜΟΣΙΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ,ΑΝΟΙΚΤΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ

dhmofilh Themata1

ΥΠΟΔΟΜΗ ΓΕΩΧΩΡΙΚΩΝ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ

dark blue el 1

OPEN DATA

bottom

aigides GGA

ΣΕΠ

APOGRAFI

 

Χάρτης Ιστοτόπου

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ