Fri26042024

Back You are here: Home ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ Ο Υφυπουργός Γ. Ιωαννίδης στην παρουσίαση της Παραολυμπιακής Ομάδας

Ο Υφυπουργός Γ. Ιωαννίδης στην παρουσίαση της Παραολυμπιακής Ομάδας

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ & ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ, ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ
ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ, ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ
Αθήνα, 21 Αυγούστου 2012


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
      O Υφυπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού Γιάννης Ιωαννίδης, παρευρέθηκε στη σημερινή παρουσίαση της Παραολυμπιακής Ομάδας, που έγινε σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας.
 Ο κ. Ιωαννίδης στον σύντομο χαιρετισμό του, ανέφερε μεταξύ άλλων τα εξής:

      «Αισθάνομαι μεγάλη χαρά και περηφάνια για αυτή την αποστολή των 61 αθλητών και αθλητριών, οι οποίοι θα μας εκπροσωπήσουν στους Παραολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου. Είμαι βέβαιος ότι θα φέρουν καλά αποτελέσματα. Ωστόσο τα μετάλλια δεν είναι το παν. Το βασικότερο είναι το μετάλλιο της ζωής. Και πράγματι αυτά τα παιδιά προσφέρουν πολύ περισσότερα από εμάς στη ζωή.
      Ο Αθλητισμός των ΑΜΕΑ, όπως και ο Μαζικός Αθλητισμός δε μπορεί να ανήκουν στο Υπουργείο Υγείας και είναι πολύ σημαντικό το γεγονός ότι επιστρέφουν στη ΓΓΑ. Η  ΓΓΑ συνέβαλε στην υλοποίηση των προγραμμάτων του Μαζικού Αθλητισμού, σε συνεργασία με την Τοπική Αυτοδιοίκηση, δίνοντας έτσι ερέθισμα για τη συμμετοχή όλων. Όλα τα παιδιά των οποίων οι γονείς δεν έχουν την οικονομική άνεση, έχουν τη δυνατότητα να αθληθούν. Έτσι, απαντάμε στις «κατηγορίες» περί ταξικού Αθλητισμού. Είναι πολύ βασικό να κρατήσουμε τον Μαζικό Αθλητισμό ως προσφορά της Πολιτείας. Γι αυτό το λόγο το Προεδρικό Διάταγμα υπογράφηκε και πλέον οι διευθύνσεις των ΑΜΕΑ και του Μαζικού Αθλητισμού επιστρέφουν στο Υπουργείο Παιδείας & Θρησκευμάτων Πολιτισμού και Αθλητισμού, το οποίο θα ανασυγκροτηθεί.
 Εύχομαι η Παναγία, την οποία γιορτάσαμε πρόσφατα να σας «σκεπάζει» και να σας δώσει ό,τι καλύτερο. Είναι πολύ σημαντικό τα παιδιά με ιδιαιτερότητες να έχουν τα ίδια δικαιώματα με όλα τα άλλα παιδιά. Τελειώνοντας θέλω να δώσω συγχαρητήρια στους γονείς αυτών των παιδιών, διότι είναι αυτοί που τα στηρίζουν και «πολεμούν» για αυτά».

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΠΑΡΕΤΕ ΑΠΟ ΤΟ INTIME.GR, Ενότητα: Αρχείο στα ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ

 

ΔΗΜΟΣΙΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ,ΑΝΟΙΚΤΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ

dhmofilh Themata1

ΥΠΟΔΟΜΗ ΓΕΩΧΩΡΙΚΩΝ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ

dark blue el 1

OPEN DATA

bottom

aigides GGA

ΣΕΠ

APOGRAFI

 

Χάρτης Ιστοτόπου

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ