Thu18042024

Back You are here: Home ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ Αποφάσεις συνεδρίασης 24-8-12 της Ε.Ε.Α.

Αποφάσεις συνεδρίασης 24-8-12 της Ε.Ε.Α.

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ & ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ, ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ & ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ
ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ, ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ
Αθήνα, 24 Αυγούστου 2012
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Η Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού (Ε.Ε.Α.) στη σημερινή συνεδρίαση της αποφάσισε τα εξής:

1. Τη χορήγηση πιστοποιητικού στις
* ΠΑΕ ΑΕΚ
* ΠΑΕ ΠΑΟΚ
* ΠΑΕ ΠΑΝΘΡΑΚΙΚΟΣ
* ΠΑΕ ΠΛΑΤΑΝΙΑΣ ΧΑΝΙΩΝ
      Και στις
* ΚΑΕ ΑΡΗΣ
* ΚΑΕ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ

2. Χορήγησε πιστοποιητικό – κατά πλειοψηφία – παράλληλα δε, έδωσε προθεσμία έως τις 30 Σεπτεμβρίου 2012 για να προσκομισθούν οι εγγυητικές επιστολές στις
* ΠΑΕ ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ
* ΠΑΕ ΑΡΗΣ
* ΠΑΕ ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ
Δύο μέλη της Επιτροπής εξέφρασαν την άποψη ότι ταυτόχρονα θα πρέπει να συνταχθεί πόρισμα ελέγχου προς την ΕΠΟ για να επιβληθούν οι νόμιμες κυρώσεις για τη μη προσκόμιση της εγγυητικής επιστολής.

 3. Η επιτροπή αφού διαπίστωσε στη σημερινή συνεδρίαση, δηλαδή μία ημέρα πριν από την έναρξη του Επαγγελματικού Πρωταθλήματος, τη μη προσκόμιση εκ μέρους της ΠΑΕ ΟΦΗ της εγγυητικής επιστολής και του πιστοποιητικού φορολογικής ενημερότητας, τα οποία όφειλε κατά τον νόμο να υποβάλλει εντός των προθεσμιών που, επανειλημμένως, έθεσε υπόψη η Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού, αποφάσισε κατά πλειοψηφία: τη μη χορήγηση στην ΠΑΕ ΟΦΗ του πιστοποιητικού του άρθρου 77Α του Ν. 2725/99. Η Ε.Ε.Α. έλαβε την απόφαση αυτή κατ’ εφαρμογή της παρ. 3 του άρθρου 77Α του Ν. 2725/99, σύμφωνα με την οποία η Επιτροπή δεν χορηγεί το ανωτέρω πιστοποιητικό σε περιπτώσεις διαπίστωσης σοβαρών παραβιάσεων του νόμου, για λόγους που αφορούν το δημόσιο συμφέρον και, ιδίως, στην περίπτωση οφειλών προς το Δημόσιο και τους ασφαλιστικούς οργανισμούς. Επιπροσθέτως η πλειοψηφία ενόψει της μη προσκόμισης από την ΠΑΕ ΟΦΗ της εγγυητικής επιστολής αποφάσισε ότι θα πρέπει να συνταχθεί και πόρισμα ελέγχου προς την ΕΠΟ για να επιβληθούν οι νόμιμες κυρώσεις. Τρία όμως μέλη της Επιτροπής είχαν την άποψη ότι ενόψει της πιθανολογούμενης στις 28-9-2012 ψήφισης από τη Βουλή σχετικής τροπολογίας με την οποία θα ρυθμίζονται τα χρέη των ΠΑΕ, έπρεπε να χορηγηθεί το πιο πάνω πιστοποιητικό και να τεθεί διαλυτική αίρεση μέχρι τις 30-9-2012 για την προσκόμιση της φορολογικής ενημερότητας. Επίσης, είχαν την άποψη ότι μέχρι τις 30-9-2012 έπρεπε να προσκομισθεί η εγγυητική επιστολή από τη συγκεκριμένη ΠΑΕ.

Η επόμενη συνεδρίαση της Επιτροπής ορίστηκε για τις 4-9-2012 και ώρα 12.00.

 

ΔΗΜΟΣΙΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ,ΑΝΟΙΚΤΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ

dhmofilh Themata1

ΥΠΟΔΟΜΗ ΓΕΩΧΩΡΙΚΩΝ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ

dark blue el 1

OPEN DATA

bottom

aigides GGA

ΣΕΠ

APOGRAFI

 

Χάρτης Ιστοτόπου

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ