Thu18042024

Back You are here: Home ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΣ ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΥ Γ. ΙΩΑΝΝΙΔΗ ΣΤΗ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ ΤΟΥ 2ου ΗΜΙΜΑΡΑΘΩΝΙΟΥ ΑΘΗΝΑΣ

ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΣ ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΥ Γ. ΙΩΑΝΝΙΔΗ ΣΤΗ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ ΤΟΥ 2ου ΗΜΙΜΑΡΑΘΩΝΙΟΥ ΑΘΗΝΑΣ

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ

ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

Αθήνα, 26 Φεβρουαρίου 2013

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

Χαιρετισμό με αφορμή τη συνέντευξη τύπου που παραχώρησαν ο δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης και ο πρόεδρος του ΣΕΓΑΣ Κώστας Παναγόπουλος στο πλαίσιο της διεξαγωγής του 2ου Ημιμαραθώνιου Αθήνας, απηύθυνε ο Υφυπουργός Παιδείας & Θρησκευμάτων, Πολιτισμού & Αθλητισμού Γιάννης Ιωαννίδης.

 

Στον χαιρετισμό του ανέφερε τα εξής: «Ευχαριστώ τον Δήμαρχο, τον κ. Καμίνη και τον Πρόεδρο του Σ.Ε.Γ.Α.Σ., τον κ. Παναγόπουλο, για την πρόσκλησή τους να παρευρεθώ στη σημερινή συνέντευξη τύπου με αντικείμενο το 2ο Ημιμαραθώνιο της Αθήνας.

Από την πλευρά μας, ως Υφυπουργείο αρμόδιο για τον Αθλητισμό, χαιρετίζουμε την απόφαση, που πήραν πέρυσι οι δύο φορείς, να ενώσουν δηλαδή τις δυνάμεις τους και να δημιουργήσουν ένα νέο ετήσιο αγωνιστικό θεσμό, τον Ημιμαραθώνιο της Αθήνας.

Παρόμοιες αξιέπαινες πρωτοβουλίες είναι αυτονόητο ότι πάντα θα τυγχάνουν της υποστήριξής μας.

Γιατί ο Ημιμαραθώνιος της Αθήνας απευθύνεται κυρίως στους απλούς πολίτες, στους οποίους δίνει την ευκαιρία να δοκιμάσουν τις δυνάμεις και τις αντοχές τους.

Αποτελεί, δηλαδή, μια μορφή μαζικού αθλητισμού, που κάθε χώρα πρώτιστα φροντίζει να προωθεί.

Θέλω εδώ να επαναλάβω ότι οι σοβαρότατες προτεραιότητες της Πολιτείας, τις οποίες όλοι αντιλαμβάνονται και που προσωρινά την καθιστούν αδύναμη να εκδηλώνεται με διαφορετικό τρόπο, πέρα από τον έπαινο, δεν θα μας εμποδίζουν από το να είμαστε πάντα στη διάθεση των διοργανωτών αντίστοιχων εκδηλώσεων, για συνδρομή κάθε άλλου είδους.

Ο Ημιμαραθώνιος της Αθήνας με την περυσινή εντυπωσιακή συμμετοχή των 5.000 δρομέων, απέδειξε ότι ο νέος θεσμός σημείωσε μεγάλη επιτυχία και μας προδιαθέτει για ακόμα καλύτερη εξέλιξη φέτος.

Πραγματικά ελπίζω στις 31 Μαρτίου ο κόσμος να αγκαλιάσει εκ νέου την προσπάθεια αυτή, ώστε να ριζώσει στη συνείδηση των φιλάθλων, να μονιμοποιηθεί και κάθε χρόνο να πολλαπλασιάζονται οι συμμετοχές.

Ευχαριστώ πολύ».

 

ΔΗΜΟΣΙΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ,ΑΝΟΙΚΤΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ

dhmofilh Themata1

ΥΠΟΔΟΜΗ ΓΕΩΧΩΡΙΚΩΝ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ

dark blue el 1

OPEN DATA

bottom

aigides GGA

ΣΕΠ

APOGRAFI

 

Χάρτης Ιστοτόπου

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ