Fri19042024

Back You are here: Home ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ Παρουσία της Γ.Γ.Α. στην εκδήλωση "Ο αθλητισμός συναντά την πολιτική" και στον 10ο Τελικό Κυπέλλου της Ε.Π.Σ.Α.Ν.Α.

Παρουσία της Γ.Γ.Α. στην εκδήλωση "Ο αθλητισμός συναντά την πολιτική" και στον 10ο Τελικό Κυπέλλου της Ε.Π.Σ.Α.Ν.Α.

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ & ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ
ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ
 
Αθήνα, 28 Μαρτίου 2013
  
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Η Γενική Γραμματέας Αθλητισμού, κυρία Κυριακή Γιαννακίδου, παραβρέθηκε χθες το απόγευμα, 27 Μαρτίου 2013, στην εκδήλωση «Ο αθλητισμός συναντά την πολιτική» που διοργανώθηκε από το Ίδρυμα Konrad Adenauer Stiftung, την εφημερίδα SportDay και το Ινστιτούτο Διεθνών Σχέσεων του Παντείου Πανεπιστημίου, με αφορμή την κοινή επίσκεψη των κ.κ. Χανς Γιοακίμ Φούχτελ, Κοινοβουλευτικού Υφυπουργού Εργασίας και Εντεταλμένου της Ελληνογερμανικής Συνέλευσης και Όττο Ρεχάγκελ, πρώην προπονητή της Εθνικής μας Ομάδας Ποδοσφαίρου.
     Η κυρία Γιαννακίδου στην ομιλία της, μεταξύ άλλων, ανέφερε τα εξής: «Η σημερινή βραδιά φέρει τον τίτλο ‘’Ο αθλητισμός συναντά την πολιτική’’. Τόσο ο Υφυπουργός Αθλητισμού, κ. Γιάννης Ιωαννίδης, όσο κι εγώ, ως Γενική Γραμματέας Αθλητισμού, είμαστε δύο άνθρωποι που μεταπηδήσαμε στην πολιτική μετά τη λήξη της αθλητικής μας καριέρας. Από τα στάδια και τα γήπεδα βρεθήκαμε στον πολιτικό στίβο. Υπηρετούμε τον αθλητισμό από μία άλλη θέση. Ως πρώην αθλητές και προπονητές ενστερνιζόμαστε και αντιλαμβανόμαστε τις ανάγκες και τα προβλήματα του αθλητισμού. Παλεύουμε για την ανάπτυξη και την εξέλιξή του, μέσα στις ιδιαίτερα αντίξοες συνθήκες που έχει επιφέρει η οικονομική κρίση που μαστίζει την Ελλάδα και θέλουμε να πιστεύουμε πως θα τα καταφέρουμε. Σε κάθε περίπτωση το φαινόμενο του αθλητισμού διαθέτει μία δυναμική τέτοια, που μπορεί να εμπνεύσει, να συμφιλιώσει και να αμβλύνει όσες διαφορές αναφύονται στην πολιτική κονίστρα, χρησιμοποιώντας, επί τη ευκαιρία, το συγκεκριμένο όρο για να τονίσω την αξία και τη σπουδαιότητα του αθλήματος της πάλης ως προς τη συμμετοχή του στο πρόγραμμα των Ολυμπιακών Αγώνων του 2020, μετά από την πρόσφατη πρόταση της Εκτελεστικής Επιτροπής της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής για την αφαίρεσή του. Κλείνοντας, θα ήθελα να κάνω μία ειδική μνεία στον κ. Όττο Ρεχάγκελ, τον τέως προπονητή της επίσημης αγαπημένης όλων των Ελλήνων, της Εθνικής Ομάδας Ποδοσφαίρου. Τον αγαπήσαμε και τον θαυμάσαμε, γιατί με τη συμβολή του η Ελλάδα κατέκτησε το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Ποδοσφαίρου το 2004, ζώντας θρυλικές στιγμές που θα μείνουν για πάντα χαραγμένες στη μνήμη μας. Ο Όττο Ρεχάγκελ είναι από τους ανθρώπους εκείνους που μετά από πολλά χρόνια διαμονής και συνεργασίας στην Ελλάδα, μπορεί να πιστοποιήσει την εργατικότητα, το φιλότιμο και το ήθος του ελληνικού λαού και να βεβαιώσει την αποφασιστικότητα των Ελλήνων να βγουν νικητές και σ’ αυτή τη δύσκολη μάχη».
 Δράττοντας την ευκαιρία της αναφοράς στην πρόταση της ΔΟΕ για την αφαίρεση της πάλης από το πρόγραμμα των Ολυμπιακών Αγώνων του 2020, ο κ. Eberhard Gienger, βουλευτής με το κόμμα των Χριστιανοδημοκρατών (CDU) και μέλος της Επιτροπής Αθλητισμού του Γερμανικού Κοινοβουλίου, τέως παγκόσμιος πρωταθλητής της ενόργανης γυμναστικής, ο οποίος αποτελεί μέλος της γερμανικής αποστολής που βρίσκεται αυτές τις ημέρες στη χώρα μας, ανέφερε, μεταξύ άλλων, ότι τα μέλη του Γερμανικού Κοινοβουλίου, αντιλαμβανόμενοι τη σοβαρότητα του θέματος και σε ένδειξη συμπαράστασης ετοιμάζουν και θα στείλουν τις προσεχείς ημέρες στη Διεθνή Ολυμπιακή Επιτροπή υπόμνημα στήριξης και παραμονής του αθλήματος της πάλης στους Ολυμπιακούς Αγώνες, κάτι το οποίο επιβραβεύθηκε με θερμό χειροκρότημα από όλους τους παρευρισκομένους.

* Νωρίτερα το απόγευμα, η Γ.Γ.Α. κυρία Κυριακή Γιαννακίδου, παραβρέθηκε στον 10ο Τελικό Κυπέλλου της Ένωσης Ποδοσφαιρικών Σωματείων Ανατολικής Αττικής μεταξύ των ομάδων ΑΠΣ Κεραυνός Κερατέας και Τρίγλια Ραφήνας, που διεξήχθη στο Δημοτικό Γήπεδο Παλλήνης «Γ. Δέδε» και βράβευσε τους Παμπαίδες της Ε.Π.Σ.Α.Ν.Α., που αναδείχθηκαν πρωταθλητές για την περσινή περίοδο 2011-2012 στο Πρωτάθλημα Προεθνικών Ομάδων της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας.

ΔΗΜΟΣΙΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ,ΑΝΟΙΚΤΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ

dhmofilh Themata1

ΥΠΟΔΟΜΗ ΓΕΩΧΩΡΙΚΩΝ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ

dark blue el 1

OPEN DATA

bottom

aigides GGA

ΣΕΠ

APOGRAFI

 

Χάρτης Ιστοτόπου

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ