Fri29032024

Back You are here: Home ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ Απάντηση του Υφυπουργού Γ. Ιωαννίδη στην ανακοίνωση του ΣΕΓΑΣ

Απάντηση του Υφυπουργού Γ. Ιωαννίδη στην ανακοίνωση του ΣΕΓΑΣ

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ
ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ
                                                                                                                               

Αθήνα, 21 Ιουνίου 2013 
        
                          

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 2
     

Με αφορμή ανακοίνωση που εξέδωσε το Δ.Σ. του Σ.Ε.Γ.Α.Σ. στις 20 Ιουνίου, ο Υφυπουργός Παιδείας & Θρησκευμάτων, Πολιτισμού & Αθλητισμού, κ. Γιάννης Ιωαννίδης, προέβη στην παρακάτω δήλωση :

«Πάγια προτεραιότητά μας είναι η υποστήριξη του ερασιτεχνικού Αθλητισμού, που αποτελεί και το ζωτικό κύτταρό του. Σε αυτή την προσπάθειά μας ουδέποτε εξυπηρετήσαμε οποιαδήποτε συμφέροντα, όπως άκριτα και προσβλητικά αναφέρεται στην ανακοίνωση του Σ.Ε.Γ.Α.Σ. και φυσικά έχουμε σεβαστεί απόλυτα τους Νόμους και το Σύνταγμα. Όμως, το αρμόδιο για τον Αθλητισμό Υφυπουργείο υπάρχει και για να βοηθάει, στο πλαίσιο του δυνατού φυσικά και τον επαγγελματικό αθλητισμό.

Όπως είναι γνωστό λοιπόν, από τη νέα αγωνιστική περίοδο θα αγωνίζεται στη Super League η ποδοσφαιρική ομάδα της Καλλονής από το ακριτικό νησί της Λέσβου, που βρίσκεται μόλις 500 μέτρα από την Τουρκία. Επίσης είναι γνωστό ότι το γήπεδο που μέχρι σήμερα χρησιμοποιούσε για τις αγωνιστικές υποχρεώσεις της, το Δημοτικό Στάδιο Μυτιλήνης, δεν πληρούσε ορισμένες προδιαγραφές που απαιτούνται  για την ανώτερη κατηγορία.

Προκειμένου λοιπόν να αποτραπεί το ενδεχόμενο η συγκεκριμένη ομάδα να χρησιμοποιήσει ως έδρα κάποιο γήπεδο στην Αθήνα ή αλλού και πάντως μακριά από τη φυσική έδρα αλλά και τους φιλάθλους της, δεσμευτήκαμε να βοηθήσουμε ώστε να αναβαθμιστούν οι γηπεδικές εγκαταστάσεις και συγκεκριμένα : να αντικατασταθεί ο χλοοτάπητας, να ελεγχθεί το αποστραγγιστικό σύστημα, να κατασκευαστεί στέγαστρο στο 1/3 της υπάρχουσας κερκίδας και δημιουργία νέας, κινητής, χωρητικότητας 400 περίπου ατόμων, καθώς επίσης και ενισχυθούν οι δέσμες φωτισμού.

Τα έργα που προανέφερα σαφώς θα βελτιώσουν την υπάρχουσα κατάσταση και πραγματικά αδυνατούμε να αντιληφθούμε γιατί ο Σ.Ε.Γ.Α.Σ. αντιδρά σε αυτά μη επιθυμώντας την πραγματοποίησή τους.

Επιπρόσθετα, το αμέριστο ενδιαφέρον μας για τον ερασιτεχνικό αθλητισμό αποδεικνύεται και από την άμεση κινητοποίησή μας, για την επίλυση αντίστοιχων προβλημάτων, όποτε μας γνωστοποιούνται.

Για παράδειγμα, αμέσως μόλις ο υπεύθυνος του τοπικού Σ.Ε.Γ.Α.Σ. Ηπείρου, κ. Μάμαλης, μας ενημέρωσε ότι το ταρτάν του γηπέδου στις Ζωσιμάδες έχει καταστραφεί, ανταποκριθήκαμε άμεσα και έπειτα από προσωπική επιτόπια διαπίστωση στις 19 Ιουνίου, δεσμευτήκαμε για την αντικατάστασή του. Αναμέναμε λοιπόν στη χθεσινή ανακοίνωσή του ο Σ.Ε.Γ.Α.Σ. να επικροτήσει αυτή την απόφασή μας.

Ανεξάρτητα από τις ανακοινώσεις, από τα παραπάνω εύκολα προκύπτει ότι όποτε χρειαστεί επεμβαίνουμε, με έργα και όχι με λόγια και ανεκπλήρωτες εξαγγελίες, πάντα εντός των οικονομικών δυνατοτήτων μας και πάντως με μοναδικό γνώμονα την εξυπηρέτηση του ελληνικού αθλητισμού.».


 

ΔΗΜΟΣΙΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ,ΑΝΟΙΚΤΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ

dhmofilh Themata1

ΥΠΟΔΟΜΗ ΓΕΩΧΩΡΙΚΩΝ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ

dark blue el 1

OPEN DATA

bottom

aigides GGA

ΣΕΠ

APOGRAFI

 

Χάρτης Ιστοτόπου

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ