Fri19042024

Back You are here: Home ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ Ομιλία Υφυπουργού Γ. Ανδριανού στη συνέντευξη Τύπου της Πάλης στην ΕΟΕ

Ομιλία Υφυπουργού Γ. Ανδριανού στη συνέντευξη Τύπου της Πάλης στην ΕΟΕ

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ
ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ
Αθήνα, 15 Ιουλίου 2013
ΔΕΛΤΙΟ  ΤΥΠΟΥ

Ο Υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού, Γιάννης Ανδριανός, ήταν κύριος ομιλητής στη συνέντευξη Τύπου της Ομοσπονδίας Πάλης που έλαβε χώρα στο Αμφιθέατρο της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής, με αφορμή την παρουσίαση του 2ου Διεθνούς Τουρνουά Πάλης «ΟΛΥΜΠΙΑ 2013» και της ειδικής Τελετής για την παραμονή της Ολυμπιακής Πάλης στο πρόγραμμα των Ολυμπιακών Αγώνων, που θα διεξαχθούν στην Αρχαία Ολυμπία, την Κυριακή 21 Ιουλίου.
Ο κ. Ανδριανός στην ομιλία του, παρουσία του Προέδρου της Διεθνούς Ολυμπιακής Ακαδημίας, Ισίδωρου Κούβελου, του Ολυμπιονίκη και Προέδρου της ΕΟΦΠ, Κώστα Θάνου, του Ολυμπιονίκη και Επίτιμου Προέδρου της ΕΟΦΠ, Πέτρου Γαλακτόπουλου και του Γενικού Γραμματέα της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής, Μανώλη Κατσιαδάκη, είπε τα εξής:  
Θέλω να συγχαρώ και να ευχαριστήσω την Ελληνική Ομοσπονδία Φιλάθλων Πάλης για την κινητοποίησή της προκειμένου η πάλη να παραμείνει στο πρόγραμμα των Ολυμπιακών Αγώνων.
Εξαρχής, δηλώνω κατηγορηματικά την αποφασιστικότητα της Κυβέρνησης, τόσο του Υπουργού Πολιτισμού και Αθλητισμού, του Πάνου Παναγιωτόπουλου, όσο και εμού προσωπικά, να συμβάλλουμε με κάθε τρόπο, σε συνεργασία με την Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή, τη Διεθνή Ολυμπιακή Ακαδημία, την Ομοσπονδία και όλους τους εμπλεκόμενους φορείς, στην διατήρηση της πάλης στα ολυμπιακά αθλήματα.                                                 
Είναι υποχρέωσή μας, τόσο έναντι της σύγχρονης ιστορίας της ελληνικής πάλης - το άθλημα του Πέτρου Γαλακτόπουλου, του Στέλιου Μηγιάκη, του Μπάμπη Χολίδη, του Δημήτρη Θανόπουλου, του Γιώργου Χατζηϊωαννίδη και τόσων άλλων σπουδαίων Ελλήνων αθλητών – όσο και ως θεματοφύλακες του πνεύματος του αρχαίου Ολυμπισμού, καθώς η πάλη είναι ένα από τα αθλήματα που συνδέουν οργανικά τους αρχαίους με τους σύγχρονους Ολυμπιακούς Αγώνες.
Θέλω να πιστεύω ότι οι συντονισμένες μας προσπάθειες, στην Ελλάδα και σε ολόκληρο τον κόσμο, από τους φίλους της πάλης θα αποτυπωθούν τελικά στην απόφαση της συνεδρίασης της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής τον Σεπτέμβριο στο Μπουένος Άιρες.
Στην κατεύθυνση αυτή, το διεθνές τουρνουά Ελληνορωμαϊκής και Ελευθέρας Ολυμπιακής πάλης «Ολυμπία», τόσο με το αγωνιστικό του μέρος, όσο και με τις παράλληλες εκδηλώσεις που έχουν προγραμματιστεί στον γεμάτο συμβολισμό χώρο της Αρχαίας Ολυμπίας, είμαι βέβαιος ότι θα συμβάλει ουσιαστικά".

ΔΗΜΟΣΙΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ,ΑΝΟΙΚΤΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ

dhmofilh Themata1

ΥΠΟΔΟΜΗ ΓΕΩΧΩΡΙΚΩΝ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ

dark blue el 1

OPEN DATA

bottom

aigides GGA

ΣΕΠ

APOGRAFI

 

Χάρτης Ιστοτόπου

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ