Fri29032024

Back You are here: Home ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ Χαιρετισμός του Υφυπουργού Γ. Ανδριανού στα εγκαίνια του κλειστού Γυμναστηρίου Κάτω Αχαϊάς

Χαιρετισμός του Υφυπουργού Γ. Ανδριανού στα εγκαίνια του κλειστού Γυμναστηρίου Κάτω Αχαϊάς

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ
ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ


Αθήνα, 2 Σεπτεμβρίου 2013


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΣ ΤΟΥ ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ κ. ΓΙΑΝΝΗ ΑΝΔΡΙΑΝΟΥ ΣΤΑ ΕΓΚΑΙΝΙΑ ΤΟΥ ΚΛΕΙΣΤΟΥ ΓΥΜΝΑΣΤΗΡΙΟΥ ΚΑΤΩ ΑΧΑΪΑΣ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ 1-9-2013


Εγκαινιάζουμε, μετά από πολλές και δύσκολες περιπέτειες που κράτησαν πάνω από δέκα χρόνια, το κλειστό Γυμναστήριο της Κάτω Αχαϊάς. Μια σημαντική υποδομή, τόσο για τον αθλητισμό, όσο και για την ανάπτυξη της περιοχής, την οποία, όπως κάθε τέτοια υποδομή, πρέπει να σεβόμαστε και να την αγαπήσουμε ώστε να την παραδώσουμε σε καλή κατάσταση για πολλά χρόνια στους νέους ανθρώπους, ικανή να ανταποκριθεί στους σκοπούς για τους οποίους και δημιουργήθηκε.

Εύχομαι όπως όλοι μας -και βεβαίως σας μεταφέρω και τις προσωπικές ευχές τόσο του Πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά όσο και του Υπουργού Πολιτισμού και Αθλητισμού Πάνου Παναγιωτόπουλου- το Γυμναστήριο αυτό να το χαρεί και να το αξιοποιήσει η τοπική κοινωνία και να φιλοξενήσει ενδιαφέρουσες αθλητικές, αλλά και πολιτιστικές εκδηλώσεις.

Θέλω σ’ αυτό το σημείο, να συγχαρώ και να ευχαριστήσω όλους και όλες όσοι εργάστηκαν για την υλοποίηση αυτού του έργου και ιδίως τα στελέχη της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού, χωρίς την καταλυτική συμβολή των οποίων δεν θα είχαν ξεπεραστεί τα μεγάλα εμπόδια που είχαν ανακύψει τα προηγούμενα χρόνια.

Είχα ακόμη σήμερα την ευκαιρία, να επισκεφθώ το Κλειστό Γυμναστήριο «Τόφαλος», το Κλειστό Κολυμβητήριο «Αντώνης Πεπανός» στην Πάτρα. Επισκέφθηκα ακόμη το ανοικτό Κολυμβητήριο στην Αγυιά και το γήπεδο στα Προσφυγικά που παρουσιάζουν εικόνα εγκατάλειψης.

Η βούληση για την εξεύρεση λύσεων είναι δεδομένη και το  πνεύμα συνεργασίας και συνεννόησης που έχουμε καλλιεργήσει είναι γι’ αυτό το καλύτερο και ασφαλέστερο θεμέλιο. Όπως επίσης, είναι δεδομένος και επιβεβλημένος ο απόλυτος σεβασμός μέχρι και στο τελευταίο ευρώ που προέρχεται από το υστέρημα των Ελλήνων.

Γιατί, ιδιαίτερα σ’ αυτή την συγκυρία, οι διαθέσιμοι πόροι πρέπει να πηγαίνουν εκεί που πραγματικά υπάρχει ανάγκη: για τις υποδομές, για τη διασφάλιση της καλής και ασφαλούς λειτουργίας των αθλητικών εγκαταστάσεων, για την ανάπτυξη του αθλητισμού.

Ιδιαίτερα σήμερα, μέσα στην κρίση, η κοινωνία μας χρειάζεται τη διέξοδο του αθλητισμού. Κι αυτό όχι μόνο γιατί κρατά τα παιδιά και τους νέους μας μακριά από σκοτεινές και καταστροφικές ατραπούς. Όχι μόνο γιατί η άθληση είναι προϋπόθεση της υγείας και της ευζωίας. Όχι μόνο γιατί η Ελλάδα είναι η γενέτειρα του αθλητικού πνεύματος και οφείλουμε συνεπώς να τιμάμε έμπρακτα αυτή την σπουδαία παρακαταθήκη.

Αλλά επίσης, γιατί ιδιαίτερα σήμερα, η άθληση καταδεικνύει σε όλους μας με τον πιο έμπρακτο τρόπο τον δρόμο της αγωνιστικότητας, της επιμονής, της άμιλλας, της διαρκούς υπέρβασης των ορίων που οι ίδιοι βάζουμε στους εαυτούς μας – των στοιχείων δηλαδή που χρειαζόμαστε επιτακτικά για να βγούμε από την κρίση ως όρθια και ζωντανή, αλληλέγγυα και ενωμένη κοινωνία, αλλά και για ετοιμάσουμε ένα ουσιαστικά καλύτερο αύριο για κάθε Έλληνα.

Μ’ αυτή λοιπόν την προσέγγιση, δηλαδή αφενός με αποφασιστικότητα για την επίλυση των προβλημάτων που πολλές φορές χρονίζουν και αφετέρου με πλήρως διαφανή, ορθολογική και υπεύθυνη διαχείριση των δημόσιων πόρων, με ειλικρίνεια και συνεννόηση πιστεύω ότι μπορούμε να πετύχουμε σημαντικούς στόχους για την υπόθεση του αθλητισμού στη χώρα μας.

Αυτή είναι η εντολή και η βούληση του Πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά, αυτή την πολιτική ασκούμε στο Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού.

Κλείνοντας, θέλω να αναφερθώ στις επιτυχίες των Ελλήνων αθλητών τις τελευταίες μέρες, λέγοντας πως είναι μια πολύτιμη ανάσα χαράς και αισιοδοξίας για όλους μας. Ταυτόχρονα, είναι μια ακόμη έμπρακτη απόδειξη ότι, παρά την κρίση και τις υπαρκτές της συνέπειες, ο ελληνικός αθλητισμός διατηρεί την ανταγωνιστικότητά του στο υψηλότατο επίπεδο.

Εύχομαι και από αυτό το βήμα στους διακριθέντες αθλητές μας υγεία και καλή συνέχεια με επιτυχίες και στο μέλλον.


 

ΔΗΜΟΣΙΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ,ΑΝΟΙΚΤΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ

dhmofilh Themata1

ΥΠΟΔΟΜΗ ΓΕΩΧΩΡΙΚΩΝ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ

dark blue el 1

OPEN DATA

bottom

aigides GGA

ΣΕΠ

APOGRAFI

 

Χάρτης Ιστοτόπου

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ