Tue23042024

Back You are here: Home ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ Συνάντηση Π. Παναγιωτόπουλου και Γ. Ανδριανού με τους Παγκόσμιους Πρωταθλητές

Συνάντηση Π. Παναγιωτόπουλου και Γ. Ανδριανού με τους Παγκόσμιους Πρωταθλητές

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ
ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

                                                
Αθήνα, 5 Σεπτεμβρίου 2013
                 


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
                                       

Ο Υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού Πάνος Παναγιωτόπουλος και ο Υφυπουργός Γιάννης Ανδριανός δέχτηκαν σήμερα στο Υπουργείο Πολιτισμού τους Γιώργο και Λευτέρη Κόνσολα, Σπύρο Γιάνναρο, Παναγιώτη Μαγδανή (χρυσό μετάλλιο στο τετραπλό σκιφ ελαφρών βαρών στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Κωπηλασίας) και την Κατερίνα Νικολαΐδου  (αργυρό μετάλλιο στην ίδια διοργάνωση), τους κολυμβητές Απόστολο Χρήστου (χρυσό μετάλλιο στα 100 μ. ύπτιο στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Εφήβων/Νεανίδων) και Μιχάλη Κοντιζά (χάλκινο στα 50μ. ύπτιο στην ίδια διοργάνωση) και τον Ηλία Ηλιάδη (χάλκινο στα 90κ. στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Τζούντο), για να τους συγχαρούν για τις πρόσφατες επιτυχίες τους.
Ο κ. Πάνος Παναγιωτόπουλος καλωσόρισε τους αθλητές και τόνισε: «Είμαστε εδώ στα δύσκολα χρόνια που περνάμε, να σας κάνουμε τη ζωή πιο εύκολη. Οι διακρίσεις και τα μετάλλιά σας σε πολύ δύσκολες στιγμές για την Ελλάδα, είναι υπερηφάνεια για εμάς και τόνωση αισιοδοξίας για τον ελληνικό λαό. Εσείς είστε το ζωντανό παράδειγμα ότι, ακόμη και κάτω από τις πιο αντίξοες συνθήκες, οι Έλληνες και οι Ελληνίδες μπορούν να κάνουν πράγματα και γι’ αυτό θέλουμε να σας συγχαρούμε μέσα από την καρδιά μας.
Εμείς έχουμε επίγνωση ότι διαχειριζόμαστε μια δύσκολη περίοδο, είμαστε σε μία ανηφόρα, ο λαός ματώνει και αυτά δεν πρέπει να πάνε χαμένα. Χαίρομαι που με το παράδειγμά σας, την επιμονή σας, το πείσμα σας και εντέλει με τις διακρίσεις σας, μας δίνετε το σωστό μήνυμα, ότι δηλαδή και στα δύσκολα θα τα καταφέρουμε. Με αυτή τη λιτή υποδοχή θέλουμε πρώτα απ’ όλα να σας σφίξουμε το χέρι, να σας αγκαλιάσουμε και να δούμε πως θα σας είμαστε πιο χρήσιμοι» 
Ο κ. Γιάννης Ανδριανός πρόσθεσε: «Κι εγώ από την πλευρά μου θέλω να σας συγχαρώ για τις επιτυχίες σας. Τα κατορθώματά σας είναι μία ανάσα αισιοδοξίας που τη χρειάζεται η πατρίδα μας. Είστε η ελπίδα και η απόδειξη ότι παρά τη κακή οικονομική συγκυρία και τις επιπτώσεις, που έχει και στον αθλητισμό,  ο ελληνικός αθλητισμός παραμένει ανταγωνιστικός. Είναι συγκινητικό να ακούγεται ο εθνικός μας ύμνος στα πέρατα του κόσμου και μπορούμε να τον ακούμε συχνότερα σε πολλά αθλήματα. Εκείνο που θέλω να πω είναι το αυτονόητο, ότι η Πολιτεία θα είναι δίπλα σας και σας στηρίζει
Ο Πρωθυπουργός και η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου είμαστε κοντά σας και είναι καθήκον μας κάθε ευρώ που προέρχεται από το υστέρημα του Έλληνα να αξιοποιείται πηγαίνοντας στην ανάπτυξη του αθλητισμού. Βεβαίως, και οι Ομοσπονδίες οφείλουν να δουν πώς θα εξορθολογήσουν τα λειτουργικά τους έξοδα ώστε τα χρήματα που λαμβάνουν να φτάνουν στον αθλητή και στην ανάπτυξη του αθλητισμού».
Από την πλευρά τους οι αθλητές και οι προπονητές τους ευχαρίστησαν τους δύο Υπουργούς για την πρόσκληση και τη στήριξή τους, ενώ παράλληλα τους εξέθεσαν κάποια από τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν κατά τη διάρκεια της προετοιμασίας τους.
     

     

ΔΗΜΟΣΙΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ,ΑΝΟΙΚΤΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ

dhmofilh Themata1

ΥΠΟΔΟΜΗ ΓΕΩΧΩΡΙΚΩΝ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ

dark blue el 1

OPEN DATA

bottom

aigides GGA

ΣΕΠ

APOGRAFI

 

Χάρτης Ιστοτόπου

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ