Fri29032024

Back You are here: Home ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ Συνέντευξη Υφυπουργού Γ. Ανδριανού στο MEGA για τη βία

Συνέντευξη Υφυπουργού Γ. Ανδριανού στο MEGA για τη βία

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ
ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Αθήνα, 28 Σεπτεμβρίου 2013

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ο Υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού Γιάννης Ανδριανός, με αφορμή τα τελευταία κρούσματα βίας, που είχαν ως αποτέλεσμα τον σοβαρό τραυματισμό ενός οπαδού στο Μεσολόγγι, μίλησε σήμερα στο MEGA.

Αναλυτικά τα όσα δήλωσε ο κ. Γιάννης Ανδριανός.

Κατ’ αρχάς, να ευχηθώ να πάνε όλα καλά με το παιδί που νοσηλεύεται στο νοσοκομείο στο Ρίο.
Να πούμε ότι τα επεισόδια δεν έγιναν σε αγωνιστικό χώρο, ούτε μεταξύ οπαδών των αντίπαλων ομάδων του συγκεκριμένου φιλικού αγώνα βόλεϊ. Η συμπλοκή ξεκίνησε στην πόλη του Μεσολογγίου, έξω από τα γραφεία συνδέσμου οπαδών. Αυτό βεβαίως δεν σημαίνει πως κανείς εθελοτυφλεί – ούτε μπροστά στο συγκεκριμένο κρούσμα βίας, ούτε μπροστά στο φαινόμενο της βίας γενικότερα.

Η Κυβέρνηση αποδεικνύει καθημερινά τη βούλησή της να αντιμετωπίσει ριζικά και δραστικά τη βία σε όλες τις εκφάνσεις. Κι αυτό είναι ιδιαίτερα κρίσιμο σ’ αυτή την συγκυρία, καθώς όπως ξέρετε σε καταστάσεις κρίσης, όλα τα κοινωνικά προβλήματα, μαζί και η βία, οξύνονται.

Με τον Υπουργό Δημόσιας Τάξης και τον Υπουργό Δικαιοσύνης είμαστε σε συνεχή συνεργασία για την πρόληψη και την αντιμετώπιση της βίας στους αγωνιστικούς χώρους και γύρω απ’ αυτούς, καθώς και τα λεγόμενα ραντεβού βίας μεταξύ οπαδών.

Όπως ξέρετε, στη φετινή αγωνιστική περίοδο έχω ήδη υπογράψει αποφάσεις απαγόρευσης μετακίνησης οργανωμένων οπαδών, ύστερα από τις σχετικές εισηγήσεις της Ελληνικής Αστυνομίας και της ΔΕΑΒ. Όπου οι εισηγήσεις μιλούν για κίνδυνο επεισοδίων, η απαγόρευση μετακίνησης είναι δεδομένη. Εμείς θέλουμε τους πραγματικούς φιλάθλους στα γήπεδα. Θέλουμε να διασφαλίσουμε πως οι αγώνες θα διεξάγονται απολύτως ομαλά. Θέλουμε να επιστρέψουν στις κερκίδες οι γονείς με τα παιδιά τους, για να βλέπουν χωρίς φόβο και κίνδυνο τις ομάδες που αγαπούν.

Προτεραιότητά μου είναι η σύνταξη νέου αθλητικού νόμου, για να ενισχυθεί ακόμη περισσότερο το θεσμικό μας οπλοστάσιο για την αποτελεσματική πρόληψη και αντιμετώπιση της βίας.

Και, βεβαίως, είμαι σε συνεννόηση με τον Υπουργό Δημόσιας Τάξης και τον Υπουργό Δικαιοσύνης για να ληφθούν όλες οι αναγκαίες δράσεις αναφορικά με τα πρόβλημα της βίας μεταξύ οργανωμένων οπαδών.
 

ΔΗΜΟΣΙΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ,ΑΝΟΙΚΤΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ

dhmofilh Themata1

ΥΠΟΔΟΜΗ ΓΕΩΧΩΡΙΚΩΝ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ

dark blue el 1

OPEN DATA

bottom

aigides GGA

ΣΕΠ

APOGRAFI

 

Χάρτης Ιστοτόπου

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ