Sat20042024

Back You are here: Home ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ Ο Υφυπ. Γιάννης Ανδριανός στη Τελετή Λήξης του "Σπάρταθλον 2013"

Ο Υφυπ. Γιάννης Ανδριανός στη Τελετή Λήξης του "Σπάρταθλον 2013"

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ
ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Αθήνα, 29 Σεπ. 13

ΔΕΛΤΙΟ  ΤΥΠΟΥ

Ο Υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού κ. Γιάννης Ανδριανός, στον χαιρετισμό του κατά την τελετή βράβευσης των αθλητών και αθλητριών που συμμετείχαν στο Σπάρταθλο 2013, χθες Σάββατο 28 Σεπτεμβρίου στην κεντρική πλατεία της Σπάρτης, τόνισε μεταξύ άλλων τα εξής:

«Αξίζουν θερμά συγχαρητήρια στους αθλητές και τις αθλήτριες από ολόκληρο τον κόσμο που συμμετείχαν στο φετινό Σπάρταθλο.

Είναι για όλους μας το ζωντανό παράδειγμα των ανεξάντλητων δυνατοτήτων της ανθρώπινης θέλησης, της ικανότητας του ανθρώπου να υπερβαίνει τα όρια που συχνά πιστεύουμε ότι μας δεσμεύουν και μας κρατούν χαμηλά.

Το αγώνισμα του Σπάρταθλου είναι ένας άθλος με την πλήρη σημασία της λέξης. Η συμμετοχή σ’ αυτό – και, πόσο μάλλον, ο τερματισμός και η διάκριση – είναι ένα κατόρθωμα. Ένα κατόρθωμα που γεμίζει υπερηφάνεια όχι μόνο αυτόν ή αυτήν που το επιτυγχάνει, αλλά και όλους όσοι έχουν την ευκαιρία να το ζήσουν από κοντά.

Μ’ αυτή την έννοια το Σπάρταθλο, η αναβίωση του δρόμου του Φειδιππίδη από την Αθήνα στην Σπάρτη το 490 π.Χ., ενσαρκώνει πλήρως το αυθεντικό πνεύμα του ευ αγωνίζεσθαι. Το πνεύμα της άμιλλας και του συναγωνισμού που γεννήθηκε στην Ελλάδα για να αγκαλιάσει ολόκληρο τον πλανήτη.

Ιδιαίτερα μάλιστα στην σημερινή συγκυρία για την Ελλάδα, το μήνυμα της αγωνιστικότητας, της επιμονής, της προσήλωσης στον στόχο, αποκτά ξεχωριστή επικαιρότητα - στο πλαίσιο του κοινού αγώνα για την έξοδο της κοινωνίας μας από την δύσκολη περιπέτεια της δημοσιονομικής κρίσης.

Με αυτές τις σκέψεις, και αφού βεβαίως συγχαρώ και όλους όσοι εργάστηκαν για την επιτυχή διοργάνωση του φετινού Σπαρτάθλου, εύχομαι υγεία στους αθλητές και τις αθλήτριες, καλή συνέχεια και με το καλό να ξαναβρεθούμε και του χρόνου εδώ στην Σπάρτη».

ΔΗΜΟΣΙΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ,ΑΝΟΙΚΤΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ

dhmofilh Themata1

ΥΠΟΔΟΜΗ ΓΕΩΧΩΡΙΚΩΝ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ

dark blue el 1

OPEN DATA

bottom

aigides GGA

ΣΕΠ

APOGRAFI

 

Χάρτης Ιστοτόπου

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ