Sat20042024

Back You are here: Home ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ Xαιρετισμός Υφυπουργού Γιάννη Ανδριανού στα Δημοσιογραφικά Βραβεία ΠΣΑΤ

Xαιρετισμός Υφυπουργού Γιάννη Ανδριανού στα Δημοσιογραφικά Βραβεία ΠΣΑΤ

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Αθήνα, 21 Οκτωβρίου 2013

ΔΕΛΤΙΟ   ΤΥΠΟΥ

ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΣ ΤΟΥ ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ κ. ΓΙΑΝΝΗ ΑΝΔΡΙΑΝΟΥ ΣΤΗΝ ΤΕΛΕΤΗ ΑΠΟΝΟΜΗΣ
ΤΩΝ ΑΘΛΗΤΙΚΩΝ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΩΝ ΒΡΑΒΕΙΩΝ  ΤΟΥ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΥ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ ΑΘΛΗΤΙΚΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ - ΠΣΑΤ

Είναι ιδιαίτερη τιμή για μένα που βρίσκομαι σήμερα εδώ ανάμεσα σε πρυτάνεις της δημοσιογραφίας και καταξιωμένους συναδέλφους. Θέλω να συγχαρώ τον ΠΣΑΤ για τον θεσμό αυτό των αθλητικών δημοσιογραφικών βραβείων, που σήμερα συμπληρώνει 16 χρόνια, αλλά και για το 31ο Συνέδριο του Συνδέσμου με την Ένωση Αθλητικογράφων της Κύπρου.

Είναι πολύ σημαντικό το γεγονός ότι ο χώρος αναγνωρίζει έμπρακτα και τιμά την ποιότητα στο δημοσιογραφικό λόγο. Ιδιαίτερα σε μια συγκυρία όπως αυτή που ζούμε, με τα τεράστια προβλήματα που υπάρχουν στο επάγγελμα, αυτή η ελάχιστη αναγνώριση αποκτά ιδιαίτερο περιεχόμενο και συμβολισμό.

Σήμερα, παρά την κρίση, οι Έλληνες αθλητικογράφοι συνεχίζουν να γράφουν κομμάτια που οι αναγνώστες τους θα κόψουν από τις εφημερίδες ή θα τα εκτυπώσουν από το διαδίκτυο για να τα κρατήσουν και να τα διαβάζουν ξανά. Κι αυτή η συνέχιση της παράδοσης της ποιότητας είναι ο καλύτερος λόγος που έχουμε για να είμαστε αισιόδοξοι ότι σύντομα θα βρεθεί ξανά ένα σημείο ισορροπίας.

Θέλω όμως να υπογραμμίσω και κάτι ακόμη: Ο αθλητισμός – το πάθος, οι επιδόσεις, το ανθρώπινο στοιχείο - δίνει μοναδικές ευκαιρίες για εξαιρετικά ρεπορτάζ, όπως αυτά που βραβεύει ο ΠΣΑΤ σήμερα. Ταυτόχρονα όμως, εύκολα η ποιότητα του δημοσιογραφικού λόγου θυσιάζεται στο βωμό της εύκολης εντύπωσης.

Το τελευταίο διάστημα, όπως ξέρετε υπάρχει μια έξαρση της βίας όχι τόσο στους αγωνιστικούς χώρους, όσο έξω απ’ αυτούς στα λεγόμενα «ραντεβού βίας» μεταξύ φανατικών οπαδών.

Το πρόβλημα της βίας είναι βεβαίως περίπλοκο και πολυδιάστατο. Χρειάζεται συντονισμένη δράση σε πολλά επίπεδα. Όμως αυτή η περιπλοκότητα δεν σημαίνει ότι ο καθένας από τη θέση του και με τις δυνάμεις του δεν έχει το χρέος να συμβάλλει στην πρόληψη και την αντιμετώπιση της βίας.

Θέλω γι’ αυτό να σας ζητήσω, απευθυνόμενος στην δημοσιογραφική σας ευσυνειδησία, να συμβάλλετε κι εσείς ακόμη πιο ενεργά στην κοινή προσπάθεια για την αποφυγή της υποδαύλισης των οπαδικών παθών.

Σ’ αυτή την κατεύθυνση, είναι πολύ σημαντική η πρόσφατη πρωτοβουλία του ΠΣΑΤ να καλέσει στα γραφεία του εδώ στην Αθήνα τους υπευθύνους Τύπου ΠΑΕ για την εξεύρεση κοινά αποδεκτών λύσεων, καθώς και οι αντίστοιχες συναντήσεις που, όπως ξέρω, θα πραγματοποιηθούν το προσεχές διάστημα στη Βόρεια Ελλάδα και την Κρήτη.

Γνωρίζοντας πολλούς από σας χρόνια τώρα, είμαι αισιόδοξος ότι μέσα από την αυτοδέσμευση μπορεί ο χώρος να διαφυλάξει την ποιότητα και να συμβάλλει σ’ αυτό τον πολύ σημαντικό στόχο για ολόκληρη την κοινωνία μας.

Εύχομαι λοιπόν οι βραβευθέντες σήμερα αθλητικογράφοι να βρουν πολλούς μιμητές. Εύχομαι ένα καλύτερο αύριο στην μεγάλη δημοσιογραφική οικογένεια που σήμερα δοκιμάζεται σκληρά από την οικονομική κρίση και την ανεργία που πλήττουν ολόκληρη την κοινωνία μας. Για μια ακόμη φορά συγχαρητήρια για την σημερινή εκδήλωση και καλή συνέχεια.

ΔΗΜΟΣΙΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ,ΑΝΟΙΚΤΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ

dhmofilh Themata1

ΥΠΟΔΟΜΗ ΓΕΩΧΩΡΙΚΩΝ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ

dark blue el 1

OPEN DATA

bottom

aigides GGA

ΣΕΠ

APOGRAFI

 

Χάρτης Ιστοτόπου

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ