Fri19042024

Back You are here: Home ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ Συνάντηση Γ. Ανδριανού - Κ. Γιαννακίδου με μέλη του Κοινοβουλίου της Ινδονησίας.

Συνάντηση Γ. Ανδριανού - Κ. Γιαννακίδου με μέλη του Κοινοβουλίου της Ινδονησίας.

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ
ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ


Αθήνα, 7 Νοεμβρίου 2013

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


Ο Υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού Γιάννης Ανδριανός και η Γενική Γραμματέας Αθλητισμού Κυριακή Γιαννακίδου υποδέχτηκαν σήμερα στη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού αντιπροσωπεία 13 μελών του Κοινοβουλίου της Ινδονησίας, την οποία συνόδευε ο Πρέσβης της Ινδονησίας στην Ελλάδα Benny Bahanadewa.

Οι δύο πλευρές συζήτησαν σε πολύ καλό κλίμα τη δυνατότητα συνεργασίας των δύο χωρών με την υπογραφή Πρωτοκόλλου Συνεργασίας για τον Αθλητισμό που θα αφορά την ανταλλαγή αθλητικής τεχνογνωσίας αλλά και την ανταλλαγή προσκλήσεων σε αθλητές για τη συμμετοχή τους σε διοργανώσεις και διεθνείς αθλητικές συναντήσεις.

Ο κ. Ανδριανός αφού καλωσόρισε τα μέλη της αντιπροσωπείας, είπε μεταξύ άλλων τα εξής:

«Εύχομαι ολόψυχα η επίσκεψή σας εδώ να συμβάλει ουσιαστικά στη σύσφιγξη των σχέσεων μεταξύ των δύο χωρών μας. Υπάρχουν πολλά πεδία  συνεργασίας ιδιαίτερα στο πλαίσιο των διεθνών οργανισμών, στον οικονομικό τομέα - τόσο στις εμπορικές συναλλαγές, όσο και σε θέματα ναυτιλίας - αλλά και σε θέματα προστασίας του περιβάλλοντος.

Βεβαίως υπάρχουν πολλές και ουσιαστικές δυνατότητες διμερούς συνεργασίας και σε θέματα Πολιτισμού και Αθλητισμού. Η Ινδονησία και η Ελλάδα είναι δύο χώρες με πλούσιο Πολιτισμό και στο πλαίσιο αυτό, μπορούμε να εντείνουμε τη συνεργασία μας ακόμη περισσότερο, για τον εμπλουτισμό του διεθνούς θεσμικού πλαισίου για την προστασία της πολιτιστικής κληρονομιάς.

Σε ό,τι αφορά τον Αθλητισμό, η Ελλάδα έχει τον ειδικό ρόλο του θεματοφύλακα του κλασικού αθλητικού ιδεώδους, του  Ευ Αγωνίζεσθαι. Γνωρίζω την παράδοση της συμμετοχής της Ινδονησίας στους Ολυμπιακούς Αγώνες και τις μεγάλες διεθνείς αθλητικές διοργανώσεις, καθώς και την σπουδαία παράδοση που έχει στο Μπάντμιντον, όπου από το 1992 κατακτά συνεχώς το χρυσό μετάλλιο.

Έχουμε λοιπόν τη βούληση να συνεργαστούμε για την ανταλλαγή αθλητικής τεχνογνωσίας όσον αφορά το θεσμικό πλαίσιο και την προετοιμασία διοργανώσεων αλλά και σε οποιοδήποτε άλλο θέμα κοινού ενδιαφέροντος που έχουν οι δύο χώρες».
 
Η Κυριακή Γιαννακίδου από την πλευρά της τόνισε:

«Πρόσφατα με είχε επισκεφθεί στο γραφείο μου στη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού, αντιπροσωπεία της Πρεσβείας της Ινδονησίας στην Ελλάδα και συζητήσαμε για αθλητικά θέματα και το ενδεχόμενο συνεργασίας μεταξύ των δύο χωρών. Είχαμε μία ενδιαφέρουσα και εποικοδομητική συζήτηση όπου, αφού τους ενημέρωσα για το πώς είναι οργανωμένος ο Αθλητισμός στη χώρα μας, εξετάσαμε τις δυνατότητες που υπάρχουν ώστε να συνεργαστούμε μελλοντικά σε θέματα που αφορούν τον Αθλητισμό. Με πρωτοβουλία του Πρέσβη της Ινδονησίας στην Ελλάδα έγινε το ραντεβού και είμαι πολύ χαρούμενη γι’ αυτό. Η Ελλάδα πάντα βλέπει την Ινδονησία ως μία φίλη χώρα και θα θέλαμε να έχουμε μια πολύ καλή συνεργασία, να ανταλλάσουμε απόψεις για αθλητικά θέματα, διότι πιστεύω ότι έχουμε να πάρουμε και να δώσουμε αμφότερες οι πλευρές πάρα πολλά».

Στη συνέχεια έγινε εποικοδομητικός διάλογος με τα μέλη του Κοινοβουλίου της Ινδονησίας, πάνω σε θέματα κοινού ενδιαφέροντος.

Φωτογραφίες από τη συνάντηση, μπορείτε να προμηθευτείτε ΔΩΡΕΑΝ από την ιστοσελίδα www.intime.gr. (Αρχείο, Δελτία Τύπου).

ΔΗΜΟΣΙΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ,ΑΝΟΙΚΤΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ

dhmofilh Themata1

ΥΠΟΔΟΜΗ ΓΕΩΧΩΡΙΚΩΝ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ

dark blue el 1

OPEN DATA

bottom

aigides GGA

ΣΕΠ

APOGRAFI

 

Χάρτης Ιστοτόπου

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ