Thu25042024

Back You are here: Home ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ Ομιλία του Υφυπουργού Γ. Ανδριανού στη Γ.Σ. της Διεθνούς Παραολυμπιακής Επιτροπής

Ομιλία του Υφυπουργού Γ. Ανδριανού στη Γ.Σ. της Διεθνούς Παραολυμπιακής Επιτροπής

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ
ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Αθήνα, 23 Νοεμβρίου 2013

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ο Υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού κ. Γιάννης Ανδριανός κήρυξε σήμερα την έναρξη των εργασιών της Γενικής Συνέλευσης της Διεθνούς Παραολουμπιακής Επιτροπής η οποία πραγματοποιείται στην Αθήνα. Στην ομιλία του, ο κ. Ανδριανός τόνισε μεταξύ άλλων τα εξής:  

«Αισθάνομαι ιδιαίτερη τιμή και χαρά που εκπροσωπώ σήμερα την Ελληνική Κυβέρνηση στην έναρξη των εργασιών της Γενικής Συνέλευσης της Διεθνούς Παραολυμπιακής Επιτροπής.

Είναι για την Ελλάδα διπλή η τιμή καθώς η Επιτροπή επέλεξε να συνεδριάσει στη χώρα μας για δεύτερη φορά, μετά την πρώτη Γενική Συνέλευση της Βουλιαγμένης.

Αυτή η απόφαση πιστεύω πως αντικατοπτρίζει πρώτα απ’ όλα την αναγνώριση του δυναμισμού τον οποίο σταθερά επιδεικνύει η εθνική μας, Ελληνική Παραολυμπιακή Επιτροπή.

Και θέλω γι’ αυτό, και από αυτό το βήμα, να συγχαρώ και να ευχαριστήσω τον Πρόεδρο κύριο Φουντουλάκη καθώς και όλα τα στελέχη της Ελληνικής Επιτροπής για το σημαντικό τους έργο, αλλά και ειδικότερα για την συμβολή τους στην διοργάνωση των εκδηλώσεων αυτών των ημερών.

Θέλω ακόμη να σας διαβεβαιώσω, για μια ακόμη φορά, πως η Ελλάδα θα συνεχίσει να στηρίζει ενεργά και αποφασιστικά το παραολυμπιακό κίνημα, τόσο στο εθνικό όσο και στο διεθνές επίπεδο.

Παρά τις σημαντικές δυσκολίες που έχει προκαλέσει η δημοσιονομική κρίση των τελευταίων ετών, η Πολιτεία σε στενή συνεργασία με την Επιτροπή, συνεχίζει, όπως οφείλει, να στηρίζει με κάθε εφικτό τρόπο τις Ομοσπονδίες, τα Σωματεία, τις Ενώσεις και τους Αθλητές μας.

Άλλωστε η Ελλάδα, η πατρίδα του αθλητικού ιδεώδους ανεξάρτητα από την όποια συγκυρία, οφείλει να βρίσκεται πάντα στην πρωτοπορία του αθλητικού κινήματος.

Το χρέος αυτό μας το υπενθυμίζει καθημερινά το Καλλιμάρμαρο Στάδιο, μας το υπενθυμίζει ο Μαραθώνας, μας το υπενθυμίζει το κατεξοχήν σύμβολο της αρμονίας και του μέτρου - ο Παρθενώνας, μας το υπενθυμίζει το νοητό σημείο αναφοράς κάθε αθλητικής δράσης - ο ιερός τόπος της Ολυμπίας.

Αλλά και πιο κοντά σε μας, το μεγάλο γεγονός των Ολυμπιακών και των Παραολυμπιακών αγώνων του 2004 μένει πάντα χαραγμένο στην καρδιά και το μυαλό των Ελλήνων ως μια μεγάλη γιορτή χαράς, άμιλλας και συναγωνισμού, ως ένας θρίαμβος της ανεξάντλητης ανθρώπινης δύναμης, της επιμονής και της αποφασιστικότητας για την διαρκή υπέρβαση.

Με τα ίδια αισθήματα λοιπόν περιμένουμε τους χειμερινούς Ολυμπιακούς και Παραολυμπιακούς αγώνες του Σότσι καθώς και τους θερινούς αγώνες του Ρίο του 2016.

Είμαι βέβαιος ότι το διοικητικό Συμβούλιο που θα προκύψει από τις αρχαιρεσίες της Συνέλευσης θα συνεχίσει με τον ίδιο ενθουσιασμό και την ίδια αποτελεσματικότητα να προωθεί σε ολόκληρο τον κόσμο τις αυθεντικές αξίες του αθλητισμού, τις αξίες που έμπρακτα ενστερνίζεται το παραολυμπιακό κίνημα.

Είμαι βέβαιος ότι το σπουδαίο έργο της Επιτροπής υπό τον Φίλιπ Κρέηβεν θα συνεχίσει να εμπλουτίζεται δημιουργικά και στο μέλλον.

Στην προσπάθειά σας αυτή, να είστε βέβαιοι πως σταθερά θα βρίσκετε στην Ελλάδα έναν αποφασισμένο σύμμαχο».

ΔΗΜΟΣΙΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ,ΑΝΟΙΚΤΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ

dhmofilh Themata1

ΥΠΟΔΟΜΗ ΓΕΩΧΩΡΙΚΩΝ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ

dark blue el 1

OPEN DATA

bottom

aigides GGA

ΣΕΠ

APOGRAFI

 

Χάρτης Ιστοτόπου

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ