Fri29032024

Back You are here: Home ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ O Γ. Ανδριανός σε εκδήλωση του συλλόγου ΑΣΠ Προμηθέα στην Πάτρα για την αθλητική βία

O Γ. Ανδριανός σε εκδήλωση του συλλόγου ΑΣΠ Προμηθέα στην Πάτρα για την αθλητική βία

YΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ & ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ
ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ


Αθήνα, 5 Ιανουαρίου 2014

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

    Παρουσία του Υφυπουργού Πολιτισμού & Αθλητισμού Γιάννη Ανδριανού πραγματοποιήθηκε χθες στην Πάτρα ο αγώνας μπάσκετ για το πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής κατηγορίας, με αντιπάλους την ομάδα του Α.Σ.Π Προμηθέα και του  Απόλλωνα Αρχαίας Κορίνθου.
    Ο κ. Γιάννης Ανδριανός ήταν προσκεκλημένος της γηπεδούχου ομάδας, του Προμηθέα, που είχε αφιερώσει τον αγώνα στην προσπάθεια κατά της βίας, ύστερα από τα ατυχή γεγονότα, κατά τη διάρκεια του εκτός έδρας αγώνα του συλλόγου Α.Σ.Π. Προμηθέα στην Αθήνα με το Σπόρτιγκ για τον αγώνα της Γ’ Εθνικής Κατηγορίας Μπάσκετ στις 22-12-2013 και την απρόκλητη επίθεση σε βάρος του αθλητή Ιωάννη Ντιμπ.
    Στο πλαίσιο του αγώνα με τον Απόλλωνα Αρχαίας Κορίνθου, διοργανώθηκε μία μικρή εκδήλωση ενάντια στα φαινόμενα της βίας στον χώρο του αθλητισμού.
    Ο Υφυπουργός Πολιτισμού & Αθλητισμού είπε, μεταξύ άλλων, στον σύντομο χαιρετισμό του:
      «Θέλω πρώτα απ’ όλα να ευχαριστήσω και να συγχαρώ τον Προμηθέα για την αξιέπαινη πρωτοβουλία του να αφιερώσει τη σημερινή αγωνιστική ημέρα στην κοινή προσπάθεια για την καταπολέμηση της οπαδικής βίας. Και βεβαίως, είναι μεγάλη μας χαρά που ο Γιάννης Ντιμπ που δέχθηκε αυτή την πέρα από κάθε ανθρώπινη λογική επίθεση στον πρόσφατο αγώνα με τον Σπόρτιγκ στα Πατήσια, είναι κοντά μας και μάλιστα θα αγωνιστεί.
      Κι αυτό βεβαίως οφείλεται στην καλή τύχη. Αυτό όμως που δεν οφείλεται στην τύχη, αυτό που είναι απολύτως συνειδητή απόφαση, είναι η θετικότατη αντίδραση του αθλητικού κόσμου στο συμβάν. Πρώτα απ’ όλα, το πώς αντέδρασαν άμεσα οι δύο ομάδες. Αυτό είναι ένα έμπρακτο μάθημα ήθους που θα θυμίζει στο εξής σε όλους μας ποιο είναι το πραγματικό νόημα του αθλητισμού.
      Στο ίδιο πνεύμα και στην ίδια κατεύθυνση κινείται και η σημερινή δράση του Προμηθέα. Είναι ένα κάλεσμα συστράτευσης ολόκληρου του αθλητικού κόσμου ενάντια στο δηλητήριο της βίας – ένα κάλεσμα στο οποίο όλοι οφείλουμε να ανταποκριθούμε. Κι αυτό το μήνυμα δίνει και η σημερινή παρουσία μου εδώ.
      Σε ό,τι αφορά την Πολιτεία, για μια ακόμη φορά θέλω να υπογραμμίσω πως η εγγύηση της ασφάλειας των παικτών, των προπονητών και των θεατών είναι η απόλυτη προτεραιότητά μας. Στόχος μας είναι να γεμίζουν οι κερκίδες με οικογένειες και παιδιά.
      Και αυτή την προτεραιότητα, αυτό τον στόχο, τον υπηρετούμε με τρεις κυρίως άξονες δράσης: Πρώτον, με την χωρίς εκπτώσεις και εξαιρέσεις εφαρμογή των νόμων και των κανονισμών. Δεύτερον, με τον εκσυγχρονισμό του θεσμικού πλαισίου μέσα από τον νέο αθλητικό νόμο. Τρίτον, με την στενή συνεργασία όλων των συναρμοδίων και των εμπλεκόμενων φορέων.
      Το πρόβλημα της βίας είναι βεβαίως περίπλοκο. Έχει πολλές και βαθιές κοινωνικές ρίζες. Και όπως κάθε κοινωνικό πρόβλημα, οξύνεται από  κάθε οικονομική κρίση, όπως αυτή που περνά η πατρίδα μας τα τελευταία χρόνια.
      Αυτό σημαίνει ότι έχουμε να κινηθούμε ταυτόχρονα σε πολλά μέτωπα: της πρόληψης, της εκπαίδευσης, της καταστολής, της θεσμικής θωράκισης. Αυτό κάνουμε, κι αυτό θα συνεχίσουμε να κάνουμε επιδιώκοντας ολοένα μεγαλύτερη αποτελεσματικότητα στις δράσεις μας.
      Και είναι ιδιαίτερα θετικό ότι σ’ αυτή την προσπάθεια ο αθλητικός κόσμος συμμετέχει ενεργά και αποφασιστικά, όπως αποδεικνύει και η σημερινή πρωτοβουλία. Γιατί είναι αυτές οι δράσεις που εμβολιάζουν τον αθλητισμό κατά της βίας – που δημιουργούν έμπρακτα τον αθλητικό πολιτισμό που αρμόζει στη χώρα μας, τη χώρα όπου γεννήθηκε η ίδια η ιδέα του αθλητισμού».


1

ΔΗΜΟΣΙΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ,ΑΝΟΙΚΤΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ

dhmofilh Themata1

ΥΠΟΔΟΜΗ ΓΕΩΧΩΡΙΚΩΝ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ

dark blue el 1

OPEN DATA

bottom

aigides GGA

ΣΕΠ

APOGRAFI

 

Χάρτης Ιστοτόπου

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ