Mon08032021

Back You are here: Home ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ Ο Υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού Γ. Ανδριανός στην κοπή της πίτας της ΕΟΕ

Ο Υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού Γ. Ανδριανός στην κοπή της πίτας της ΕΟΕ

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ & ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ
ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Αθήνα 14 Ιανουαρίου 2014

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ο Υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού Γιάννης Ανδριανός παραβρέθηκε στην εορταστική εκδήλωση της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής και απηύθυνε τον παρακάτω χαιρετισμό:
«Καλή χρονιά με υγεία στους αθλητές και τις αθλήτριές μας και πολλές μεγάλες διακρίσεις για τα ελληνικά χρώματα.
Είναι ιδιαίτερα θετικό το γεγονός ότι παρά τις μεγάλες δυσκολίες, ο αθλητισμός στη χώρα μας συνεχίζει και μέσα στην κρίση να αναπτύσσεται και να μας χαρίζει μεγάλες επιτυχίες και διακρίσεις σε όλα τα επίπεδα. Οι βραβευόμενοι σήμερα είναι γι’ αυτό η καλύτερη απόδειξη.
Θέλω γι’ αυτό να συγχαρώ ολόψυχα τους αθλητές και τις αθλήτριές μας, τους προπονητές, αλλά και τους παράγοντες των Σωματείων και των Ομοσπονδιών για την σκληρή τους δουλειά, ιδιαίτερα μέσα σ’ αυτή την συγκυρία.
Από πλευράς της πολιτείας, είναι δεδομένη η προσήλωσή μας στον στόχο της διασφάλισης του κοινωνικού αγαθού του αθλητισμού για όλους τους Έλληνες.
Η συνεργασία που έχουμε μέχρι σήμερα είναι ειλικρινής, και η κοινή μας στόχευση είναι σαφής: αφενός να αξιοποιήσουμε κάθε διαθέσιμη δυνατότητα για την ενίσχυση του αθλητισμού μας, και αφετέρου να τον θωρακίσουμε θεσμικά διορθώνοντας λάθη, καλύπτοντας κενά, και προωθώντας τις απαραίτητες μεταρρυθμίσεις. Και βεβαίως, διεκδικώντας, με ρεαλιστικό και ουσιαστικό τρόπο, αναγκαίους  πόρους  για τον αθλητισμό, με την προϋπόθεση ότι αυτό θα το επιτρέψει η πορεία των δημοσιονομικών.
Πιστεύω ότι μέσα από αυτό το πνεύμα της συνεργασίας και του αλληλοσεβασμού θα καταφέρουμε να αντιμετωπίσουμε με επιτυχία πολλές από τις προκλήσεις που έχουμε μπροστά μας. Άλλωστε, τη χρονιά που μας πέρασε, μαζί αποδείξαμε ότι αυτό είναι εφικτό.
Για μια ακόμη φορά εύχομαι λοιπόν ό,τι καλύτερο στους αθλητές και τις ομάδες μας και το 2014 να είναι μια πιο θετική χρονιά για τον ελληνικό αθλητισμό και πιστεύω ότι θα είναι, από κάθε άποψη».

Απαντώντας σε σχετική πρόταση του προέδρου της ΕΟΕ Σπύρου Καπράλου για διενέργεια ελέγχων από την πλευρά της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού στις Ομοσπονδίες για το πώς ξοδεύουν τα χρήματα των επιχορηγήσεων, ο κ. Ανδριανός επισήμανε:

«Έχουμε πει ότι θα κάνουμε μία συνάντηση μαζί με τις όλες τις Ομοσπονδίες, και περιμένω την ημερομηνία που θα ορίσετε εσείς κ. Πρόεδρε, ώστε όλοι μαζί να συζητήσουμε τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο αθλητισμός και οι Ομοσπονδίες.
Υπάρχουν προτάσεις και από εσάς, οι οποίες είναι θετικές, και κατ’ αρχήν είμαι σύμφωνος, αλλά πρέπει να καθίσουμε όλοι γύρω από ένα τραπέζι γιατί ο στόχος είναι κοινός για όλους μας και να βρούμε τις λύσεις που πρέπει.
Όσον αφορά τώρα τον έλεγχο των Ομοσπονδιών, είναι υποχρέωσή μας να κάνουμε έλεγχο στις Ομοσπονδίες, οι οποίες επιχορηγούνται από το υστέρημα του Έλληνα φορολογούμενου. Οφείλουμε να δούμε με διαφάνεια αν τα χρήματα αυτά πηγαίνουν για την ανάπτυξη του αθλητισμού. Και επίσης, πρέπει να μειώσουμε δραστικά τα λειτουργικά έξοδα των Ομοσπονδιών, καθώς δεν επιτρέπεται το σημαντικότερο μέρος των επιχορηγήσεων να ξοδεύεται σε λειτουργικά έξοδα.
Στο θέμα των εγκαταστάσεων, όπως ξέρετε έχουμε πάρει πρωτοβουλίες και ήδη κάναμε ρυθμίσεις για τις εγκαταστάσεις που ήταν αυθαίρετες για να προχωρήσουμε στη νομιμοποίησή τους. Προχωράμε με πολλά προβλήματα και έχουμε πολλή δουλειά μπροστά μας. Είναι φανερό ότι προβλήματα δεκαετιών δεν λύνονται μέσα σε μία μέρα, όμως υπάρχει βούληση από όλους μας, και από τον Πρωθυπουργό, και από την Κυβέρνηση, και από εσάς, γιατί όλοι στο ίδιο πλοίο είμαστε, και επομένως έχουμε κάθε λόγο αυτό το πλοίο να το πάμε σε ένα απάνεμο λιμάνι με επιτυχία».

ΔΗΜΟΣΙΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ,ΑΝΟΙΚΤΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ

OPEN DATA

dhmofilh Themata1

ΥΠΟΔΟΜΗ ΓΕΩΧΩΡΙΚΩΝ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ

dark blue el 1

unesco-observatory

bottom banner

aigides GGA

Χάρτης Ιστοτόπου

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ