Thu18042024

Back You are here: Home ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ Χαιρετισμός του Υφυπουργού Γ. Ανδριανού στη συνέντευξη τύπου της Super League

Χαιρετισμός του Υφυπουργού Γ. Ανδριανού στη συνέντευξη τύπου της Super League

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ & ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ
ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ


Αθήνα, 11 Φεβρουαρίου 2014

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


Ο Υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού κ. Γιάννης Ανδριανός στον χαιρετισμό που απεύθυνε στην συνέντευξη τύπου που διοργάνωσε σήμερα η Super League με θέμα «Το επαγγελματικό ποδόσφαιρο και η συνεισφορά του στην ελληνική οικονομία» επισήμανε μεταξύ άλλων τα εξής:
«Το Επαγγελματικό Ποδόσφαιρο, όπως και ο αθλητισμός γενικά – ερασιτεχνικός και επαγγελματικός – παράγει, μεταξύ των άλλων, αξιοσημείωτα αποτελέσματα και στο οικονομικό επίπεδο. Και είναι ιδιαίτερα σημαντικό ότι τα αποτελέσματα αυτά είμαστε σήμερα σε θέση να τα μετρήσουμε με αξιοπιστία, όχι μόνο σε ό,τι αφορά τον πυρήνα της αθλητικής δραστηριότητας, αλλά και στους ομόκεντρους οικονομικά κύκλους που επηρεάζονται απ’ αυτήν.
Τα μετρήσιμα στοιχεία είναι η μία από τις δύο απαραίτητες προϋποθέσεις για την ανάπτυξη του επαγγελματικού μας ποδοσφαίρου – άλλωστε, είναι κοινός τόπος το αξίωμα ότι μπορείς να βελτιώσεις μόνο αυτό που μπορείς να μετρήσεις, να το συγκρίνεις για να θέσεις συγκεκριμένους στόχους.
Η άλλη απαραίτητη προϋπόθεση είναι η βούληση για την υλοποίηση όλων εκείνων των δράσεων που θα θωρακίσουν την ποιότητα, την διαφάνεια, την ασφάλεια στο ελληνικό ποδόσφαιρο.
Η κρίση, βεβαίως, έχει πλήξει σοβαρά και τον επαγγελματικό αθλητισμό της χώρας μας. Μας δίνει όμως τη δυνατότητα να δούμε εξαρχής νοοτροπίες και πρακτικές και να αλλάξουμε αποφασιστικά ό,τι χρειάζεται να αλλάξει.
Από πλευράς της πολιτείας η βούληση αυτή είναι δεδομένη. Και σε συνεργασία με τους εμπλεκόμενους φορείς, είμαστε αποφασισμένοι να προχωρήσουμε σε όλες εκείνες της μεταρρυθμίσεις που θα μας φέρουν πιο κοντά στο ποδόσφαιρο που οραματιζόμαστε.
Ιδιαίτερα θέλω να αναφερθώ στην αντιμετώπιση της βίας μέσα και έξω από τους αγωνιστικούς χώρους. Η ασφάλεια των ποδοσφαιριστών, των διαιτητών, των παραγόντων και των θεατών, και γενικώς η πολιτισμένη ατμόσφαιρα στους ποδοσφαιρικούς αγώνες, θα συμβάλλουν σημαντικά ως προστιθέμενη αξία στο ποδοσφαιρικό προϊόν.
Θέλω λοιπόν να πιστεύω ότι η συνεργασία της Super League με το ΙΟΒΕ και την εταιρία συμβούλων, σηματοδοτεί ακριβώς την αποφασιστικότητα να χρησιμοποιήσουμε την κρίση ως ευκαιρία για να γίνει ένα σημαντικό βήμα μιας σοβαρής και φιλόδοξης αναπτυξιακής στρατηγικής για το επαγγελματικό μας ποδόσφαιρο».

ΔΗΜΟΣΙΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ,ΑΝΟΙΚΤΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ

dhmofilh Themata1

ΥΠΟΔΟΜΗ ΓΕΩΧΩΡΙΚΩΝ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ

dark blue el 1

OPEN DATA

bottom

aigides GGA

ΣΕΠ

APOGRAFI

 

Χάρτης Ιστοτόπου

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ