Thu25042024

Back You are here: Home ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ Ο Πάνος Παναγιωτόπουλος και ο Γιάννης Ανδριανός στην κοπή της πίτας της ΕΠΣ Πειραιά

Ο Πάνος Παναγιωτόπουλος και ο Γιάννης Ανδριανός στην κοπή της πίτας της ΕΠΣ Πειραιά

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ
ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Αθήνα 17 Φεβρουαρίου 2014

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Στην κοπή της πίτας της Ένωσης Ποδοσφαιρικών Σωματείων Πειραιά παραβρέθηκαν ο Υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού, Πάνος Παναγιωτόπουλος καθώς και ο Υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού, Γιάννης Ανδριανός.
      
      Ο Υπουργός Πάνος Παναγιωτόπουλος στον σύντομο χαιρετισμό του είπε:
      «Βρίσκομαι εδώ για να τιμήσω τους ανθρώπους που παίζουν ποδόσφαιρο στον Πειραιά.
      Να τιμήσω τον Πρόεδρο, το φίλο μου τον Γιώργο τον Ανατολάκη, με τον οποίο έχουμε βρεθεί σε δύσκολες στιγμές και έχει αποδείξει και το ήθος και την προσωπικότητά του, καθώς και την αφοσίωσή του σε αυτό που κάνει.
      Θέλω να σας πω ότι εγώ και ο Γιάννης ο Ανδριανός, αγαπάμε το ποδόσφαιρο, αγαπάμε αυτό το άθλημα που ίσως αποτελεί το τελευταίο μαζικό κίνημα στην Ελλάδα και το οποίο δίνει χαρά, δίνει συγκίνηση και μαγεύει τα παιδιά.
      Τους δίνει διέξοδο, τους προσφέρει αγάπη, ενθουσιασμό, κέφι, φιλότιμο και προοπτική ζωής.
      Με αυτές τις σκέψεις, θέλω να σας ευχηθώ καλή χρονιά, να συνεχίσει ο Πειραιάς να είναι τροφοδότης πολύ μεγάλων ταλέντων και μεγάλη ποδοσφαιρομάνα και να ξέρετε ότι τα γραφεία μας θα είναι πάντα ανοιχτά για ό,τι σας προβληματίζει και ό,τι θέλετε να βελτιώσουμε, ακόμα και σε αυτές τις πολύ δύσκολες στιγμές που περνάμε όλοι.
      Καλή Χρονιά, καλή δύναμη, ωραία παιχνίδια, πολλά γκολ!
      Σας ευχαριστώ πολύ.»

      Από την πλευρά του ο Υφυπουργός Γιάννης Ανδριανός ανάμεσα σε άλλα τόνισε:  
      «Εύχομαι ολόψυχα καλή χρονιά με υγεία στους αθλητές, τους προπονητές και τους παράγοντες,  με επιτυχίες και θέαμα στις ομάδες της ΕΠΣ Πειραιά, όπως αρμόζει άλλωστε στην σπουδαία ποδοσφαιρική ιστορία της περιοχής.
      Και βεβαίως, εύχομαι καλές σπουδές και καλή σταδιοδρομία στους βραβευόμενους σήμερα ποδοσφαιριστές που εισήχθησαν σε Πανεπιστημιακές σχολές. Γιατί θέλουμε αθλητές με μόρφωση να μπορούν να σταθούν το ίδιο καλά, στον αθλητικό στίβο και αργότερα στον επαγγελματικό στίβο.
      Και η φετινή χρονιά έχει δυσκολίες. Οι διαθέσιμοι πόροι για τον ερασιτεχνικό αθλητισμό, είναι και φέτος περιορισμένοι. Ωστόσο, κάνουμε ότι μπορούμε κι εγώ και ο Πάνος Παναγιωτόπουλος διεκδικώντας περισσότερους πόρους και πετυχαίνοντας θετικές παρεμβάσεις, καθώς ο αθλητισμός είναι κοινωνικό αγαθό.
      Γι’ αυτό και πρέπει ως στόχο μας, μαζί  με την διεκδίκηση πρόσθετων πηγών χρηματοδότησης, να έχουμε και την αύξηση  της αποτελεσματικότητας των δράσεών μας.
      Θυμίζω ότι για πρώτη φορά πέρσι  επιχορηγήθηκαν απευθείας, πέρα από τις Ομοσπονδίες και τα σωματεία – στέλνουμε έτσι ένα μήνυμα ότι προτεραιότητά μας είναι η ανάπτυξη του αθλητισμού στα παιδιά και τους νέους  με την στήριξη των κυττάρων του αθλητισμού που είναι τα σωματεία.
      Και ταυτόχρονα, βάζουμε προτεραιότητα τις αθλητικές εγκαταστάσεις. Ειδικά σε ό,τι αφορά την ΕΠΣ του Πειραιά, ήδη δρομολογούνται τα αναγκαία έργα προϋπολογισμού, από πλευράς Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού, περίπου 480 χιλιάδων ευρώ, από το πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων, για την ανακατασκευή με κερκίδες του γηπέδου ποδοσφαίρου εδώ στο συγκρότημα του ΣΕΦ.
      Πιστεύω πως σύντομα θα επιλυθούν τα όποια ζητήματα υπάρχουν για να ξεκινήσουν τα έργα ώστε το γήπεδο να αποδοθεί προς χρήση στο ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο του Πειραιά.    
      Παρά την κρίση λοιπόν και τους περιορισμούς της υπάρχουν πολλά και σημαντικά που μπορούμε να κάνουμε. Και είμαι βέβαιος ότι με πνεύμα συνεργασίας και ειλικρίνειας, αλλά και με τον ενθουσιασμό που χαρακτηρίζει το ερασιτεχνικό μας ποδόσφαιρο μπορούμε να πετύχουμε πολλούς στόχους, με τη συνδρομή όλων των εμπλεκομένων φορέων.
      Καλή χρονιά λοιπόν με πολλές επιτυχίες!»

ΔΗΜΟΣΙΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ,ΑΝΟΙΚΤΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ

dhmofilh Themata1

ΥΠΟΔΟΜΗ ΓΕΩΧΩΡΙΚΩΝ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ

dark blue el 1

OPEN DATA

bottom

aigides GGA

ΣΕΠ

APOGRAFI

 

Χάρτης Ιστοτόπου

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ