Thu18042024

Back You are here: Home ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ Συνάντηση του Υφυπουργού Γ. Ανδριανού με τον Γενικό Γραμματέα του ΚΚΕ Δ. Κουτσούμπα

Συνάντηση του Υφυπουργού Γ. Ανδριανού με τον Γενικό Γραμματέα του ΚΚΕ Δ. Κουτσούμπα

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ & ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ
ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Αθήνα, 7 Απριλίου 2014


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


Με τον Γενικό Γραμματέα του Κουμουνιστικού Κόμματος Ελλάδας, Δημήτρη Κουτσούμπα συναντήθηκε στο γραφείο του ο Υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού, Γιάννης Ανδριανός.
Μετά το πέρας της συνάντησης, ο κ. Ανδριανός έκανε την ακόλουθη δήλωση:
«Είχαμε μία συνάντηση, η οποία εξελίχτηκε σε μία γόνιμη και ειλικρινή συζήτηση για όλα τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο ελληνικός αθλητισμός. Προβλήματα που έρχονται από το παρελθόν και βεβαίως έχουν γίνει εντονότερα λόγω της οικονομικής συγκυρίας.
Προσπαθούμε λοιπόν μέσα στη συγκεκριμένη οικονομική συγκυρία να διαχειριστούμε περιορισμένους οικονομικούς πόρους με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, ώστε να εξασφαλίσουμε το κοινωνικό αγαθό του αθλητισμού σε όλους τους Έλληνες πολίτες.
Σε αυτό λοιπόν το οικονομικό πλαίσιο, κοιτάζουμε και τις θεσμικές αλλαγές κι εργαζόμαστε γι’ αυτό που πρέπει να γίνει. Βεβαίως, αν η δημοσιονομική κατάσταση της χώρας το επιτρέψει, θα διεκδικήσουμε περισσότερα χρήματα για τον Αθλητισμό. Είμαστε σε συνεννόηση και με την ΕΟΕ και με τις Ομοσπονδίες και πρόσφατα είχα μία συνάντηση έξι ωρών μαζί τους, για να θέσουμε όλα τα θέματα επί τάπητος.
Πιστεύω ότι με την καλή θέληση όλων θα λύσουμε τα όποια προβλήματα υπάρχουν, μέσα στο πλαίσιο και τις δυνατότητες της ελληνικής οικονομίας».
Από την πλευρά του ο Γενικός Γραμματέας του ΚΚΕ, κ. Κουτσούμπας είπε:
«Ήταν μια εξαιρετικά χρήσιμη ενημέρωση για τις αρμοδιότητες στον τομέα του αθλητισμού. Συμπεριέλαβε ένα εύρος θεμάτων που αφορούν αυτόν τον κρίσιμο τομέα για τη χώρα μας, για την πατρίδα μας, για τους νέους, για τους εργαζόμενους.
Εκφράσαμε, ως ΚΚΕ, τις ανησυχίες μας γιατί αν συνεχιστεί αυτή η υποχρηματοδότηση και η περικοπή της χρηματοδότησης από την κυβέρνηση και από το κράτος, θα βρεθούν σε μεγαλύτερη ασφυξία οι αθλητικές ομοσπονδίες, τα αθλητικά κέντρα, συνολικά ο τομέας του αθλητισμού, θα πέσουν πιο εύκολα στα νύχια μεγάλων επιχειρηματιών. Βεβαίως αυτό που μας αφορά, μας ενδιαφέρει και μας ανησυχεί, είναι ότι σε συνθήκες κρίσης, θα πληρώνει ξανά η λαϊκή οικογένεια, ο εργαζόμενος, ο άνεργος, γιατί την πρώτη περικοπή που θα κάνει για το παιδί του, θα είναι στον τομέα του αθλητισμού. Δεν συμφωνούμε με απόψεις που λένε ότι τώρα, σε συνθήκες κρίσης πρέπει να είναι άλλες οι προτεραιότητες. Μαζί με τις άλλες προτεραιότητες και ο τομέας του αθλητισμού, όπως και του πολιτισμού, της παιδείας, θα πρέπει να μπούνε μπροστά. Αφορά το ίδιο το παρόν, κυρίως το ίδιο το μέλλον, των παιδιών μας, των γενιών που έρχονται.
Φυσικά έχει άμεση σχέση και με περιορισμούς. Θα πρέπει να αναπτυχθούν, να μεγαλώσουν, να διευρυνθούν, οι ώρες άσκησης του μαθήματος της Φυσικής Αγωγής μέσα στα σχολεία (δημοτικά, γυμνάσια, λύκεια) και από αυτή την άποψη χρειάζεται να υπάρξει γενναία, επαρκής χρηματοδότηση από τον κρατικό προϋπολογισμό ή από όποια κονδύλια τέλος πάντων μπορεί να εξευρεθούν στα πλαίσια των σημερινών συγκυριών και δυσκολιών».

ΔΗΜΟΣΙΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ,ΑΝΟΙΚΤΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ

dhmofilh Themata1

ΥΠΟΔΟΜΗ ΓΕΩΧΩΡΙΚΩΝ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ

dark blue el 1

OPEN DATA

bottom

aigides GGA

ΣΕΠ

APOGRAFI

 

Χάρτης Ιστοτόπου

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ