Fri19042024

Back You are here: Home ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ Χαιρετισμός του Υφυπουργού Γ. Ανδριανού στην εκδήλωση της Εθνικής Ολυμπιακής Ακαδημίας

Χαιρετισμός του Υφυπουργού Γ. Ανδριανού στην εκδήλωση της Εθνικής Ολυμπιακής Ακαδημίας

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ
ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Αθήνα, 11 Απριλίου 2014

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ο Υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού κ. Γιάννης Ανδριανός εκπροσώπησε σήμερα την Κυβέρνηση στην εκδήλωση της Εθνικής Ολυμπιακής Ακαδημίας για το 4ο Πανελλήνιο Πρόγραμμα «Ημέρα Ολυμπιακής Παιδείας» στο Καλλιμάρμαρο.
Ο κ. Ανδριανός στο χαιρετισμό του επεσήμανε μεταξύ άλλων τα εξής:
«Θέλω ολόψυχα να συγχαρώ την Εθνική Ολυμπιακή Ακαδημία για το σημαντικό έργο που επιτελεί, φέρνοντας τα παιδιά μας κοντά στις πανανθρώπινες αξίες του Ολυμπισμού.
Η Ελλάδα, ως θεματοφύλακας του ολυμπιακού ιδεώδους έχει ένα ειδικό χρέος αυτές τις αξίες – την ειρήνη, την άμιλλα, τον συναγωνισμό, τον αλληλοσεβασμό και την αλληλεγγύη – να τις πραγματώνει κατά προτεραιότητα, αποτελώντας έτσι σταθερά το ζωντανό παράδειγμα αναφοράς σε έναν κόσμο που διψά για νοηματοδότηση.
Είναι λοιπόν ιδιαίτερα θετικό το γεγονός ότι, παρά την περιπέτεια της κρίσης, οι ολυμπιακές αξίες, οι ασφαλείς γνώμονες για την υπέρβαση κάθε δυσκολίας, έχουν ισχυρούς εκφραστές στην χώρα μας στο πρόσωπο βεβαίως και των αθλητών και αθλητριών μας που τιμούν το εθνόσημο με τις επιδόσεις και το ήθος τους, όπως και των ανθρώπων της ΕΘΝΟΑ, αλλά και των δασκάλων που κάνουν πράξη στα σχολεία
το σημαντικό μάθημα της Ολυμπιακής Παιδείας.
Η πολιτεία, όπως οφείλει, θα συνεχίζει να στηρίζει ενεργά κάθε αξιόλογη προσπάθεια για την διάδοση του αυθεντικού Ολυμπιακού πνεύματος, για την αναγόρευση των παιδιών μας, των αυριανών Ελλήνων πολιτών, σε πρέσβεις του Μεγάλου, του Ωραίου και του Αληθινού σε ολόκληρο τον πλανήτη.
Εύχομαι καλή συνέχεια στο έργο της ΕΘΝΟΑ και στα προγράμματα Ολυμπιακής Παιδείας, και θέλω να συγχαρώ τους εθελοντές και τους χορηγούς της σημερινής εκδήλωσης».

ΔΗΜΟΣΙΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ,ΑΝΟΙΚΤΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ

dhmofilh Themata1

ΥΠΟΔΟΜΗ ΓΕΩΧΩΡΙΚΩΝ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ

dark blue el 1

OPEN DATA

bottom

aigides GGA

ΣΕΠ

APOGRAFI

 

Χάρτης Ιστοτόπου

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ