Fri29032024

Back You are here: Home ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ Χαιρετισμός του Υφυπουργού Γ. Ανδριανού στην 13η Αθλητική Ημερίδα "Ευ Αγωνίζεσθαι" της ΕΘΝΟΑ

Χαιρετισμός του Υφυπουργού Γ. Ανδριανού στην 13η Αθλητική Ημερίδα "Ευ Αγωνίζεσθαι" της ΕΘΝΟΑ

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ
ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Αθήνα, 14 Μαΐου 2014

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ο Υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού κ. Γιάννης Ανδριανός απηύθυνε χαιρετισμό στην 13η Αθλητική Ημερίδα «Ευ Αγωνίζεσθαι» που πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο του εκπαιδευτικού προγράμματος της Εθνικής Ολυμπιακής Ακαδημίας  (ΕΘΝ.Ο.Α) στο Στάδιο Καραϊσκάκη με τη συμμετοχή μαθητών, αθλητών και Ολυμπιονικών.
Ο κ. Ανδριανός επεσήμανε μεταξύ άλλων τα εξής:
"Θέλω να συγχαρώ την Εθνική Ολυμπιακή Ακαδημία για τη διοργάνωση της σημερινής 13ης Αθλητικής Ημερίδας «Ευ Αγωνίζεσθαι» και βεβαίως τους αθλητές, τις αθλήτριες, τους προπονητές καθώς και τα παιδιά που συμμετέχουν σε αυτήν. Είναι συγκινητικό να βλέπεις χιλιάδες παιδιά που αποτελούν το μέλλον της πατρίδας μας, στις κερκίδες.
Πρόκειται για μια δράση που έρχεται να προστεθεί στις αξιέπαινες εκπαιδευτικές πρωτοβουλίες που έχει αναλάβει η ΕΘΝΟΑ σε ολόκληρη τη χώρα.
Η σημερινή ημερίδα είναι μια ευκαιρία να στείλουμε το μήνυμα για το πραγματικό νόημα του αθλητισμού: την άμιλλα και τον συναγωνισμό, τη συμμετοχή και τη διαρκή προσπάθεια για βελτίωση.
Αυτό το νόημα, που γεννήθηκε εδώ στην Ελλάδα και διαχύθηκε σε ολόκληρο τον κόσμο, έχουμε χρέος να το προστατεύσουμε και να το διαδώσουμε στις νέες γενιές. Και ο καλύτερος τρόπος γι' αυτό, είναι να φέρουμε τα παιδιά και τους νέους σε ζωντανή, προσωπική επαφή με την άθληση, που είναι και το καλύτερο αντίδοτο όχι μόνο απέναντι σε αντικοινωνικά φαινόμενα όπως η οπαδική βία, αλλά και απέναντι στα προβλήματα που συνδέονται με τον σύγχρονο τρόπο ζωής.
Εύχομαι λοιπόν η σημερινή εκδήλωση να λειτουργήσει σε αυτή την κατεύθυνση: να παρακινήσει τα παιδιά να ασχοληθούν ακόμη πιο ενεργά με τον αθλητισμό και να βάλουν την άθληση και τις αξίες με τις οποίες αυτή συνδέεται, στην καθημερινότητά τους".

ΔΗΜΟΣΙΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ,ΑΝΟΙΚΤΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ

dhmofilh Themata1

ΥΠΟΔΟΜΗ ΓΕΩΧΩΡΙΚΩΝ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ

dark blue el 1

OPEN DATA

bottom

aigides GGA

ΣΕΠ

APOGRAFI

 

Χάρτης Ιστοτόπου

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ