Thu18042024

Back You are here: Home ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ Επιχορήγηση Σωματείων και Ομοσπονδιών ΑΜΕΑ

Επιχορήγηση Σωματείων και Ομοσπονδιών ΑΜΕΑ


ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ & ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ
ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Αθήνα 28 Μαΐου 2014

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Στο πλαίσιο της απόφασης που λήφθηκε στη συνάντηση που είχε με τον Πρωθυπουργό κ. Αντώνη Σαμαρά ο Υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού κ. Γιάννης Ανδριανός στις 10/4 για πρόσθετη στήριξη του ελληνικού αθλητισμού, και σε συνέχεια της από 22/5 ανακοίνωσης της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού ότι θα ακολουθήσει η επιχορήγηση αθλητικών σωματείων, με σημερινή απόφαση που συνυπέγραψαν ο Υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού κ. Πάνος Παναγιωτόπουλος και ο Υφυπουργός κ. Ανδριανός, θα αποδοθεί το ποσό των 2.117.919 ευρώ ως επιχορήγηση σε αθλητικά σωματεία που καλλιεργούν ομαδικά αθλήματα (ποδόσφαιρο, καλαθοσφαίριση, πετοσφαίριση) και μετέχουν στα πρωταθλήματα τοπικών κατηγοριών.

Επίσης οι Αθλητικές Ομοσπονδίες ΑμεΑ (Εθνική Αθλητική Ομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρία, Ομοσπονδία Καλαθοσφαιριστών με Καρότσι, και Ομοσπονδία Κωφών) θα λάβουν συμπληρωματική τακτική επιχορήγηση ύψους 150.000 ευρώ, που προστίθενται στην αρχική επιχορήγηση ύψους 1.020.000 ευρώ.

Τέλος, στο πρόγραμμα επιχορηγήσεων συμπεριλαμβάνονται επιχορηγήσεις προς αθλητικά σωματεία τα οποία εκ παραδρομής των οικείων αθλητικών ομοσπονδιών δεν συμπεριλήφθηκαν στο πρόγραμμα επιχορηγήσεων της ΓΓΑ (Δεκέμβριος 2013) και αφορούν:

32 Σωματεία Ποδοσφαίρου Δ Εθνικής Ανδρών
1 Σωματείο Πετοσφαίρισης Α1 Εθνικής Γυναικών
15 Σωματεία Πάλης.

ΔΗΜΟΣΙΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ,ΑΝΟΙΚΤΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ

dhmofilh Themata1

ΥΠΟΔΟΜΗ ΓΕΩΧΩΡΙΚΩΝ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ

dark blue el 1

OPEN DATA

bottom

aigides GGA

ΣΕΠ

APOGRAFI

 

Χάρτης Ιστοτόπου

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ