Fri29032024

Back You are here: Home ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ Ο Υφυπουργός Γ. Ανδριανός στην εκδήλωση για τον εορτασμό της Ολυμπιακής Ημέρας 2014

Ο Υφυπουργός Γ. Ανδριανός στην εκδήλωση για τον εορτασμό της Ολυμπιακής Ημέρας 2014

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ
ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Αθήνα,  23 Ιουνίου  2014

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ο Υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού Γιάννης Ανδριανός παρευρέθηκε στην εκδήλωση για τον εορτασμό της Ολυμπιακής Ημέρας 2014 που διοργάνωσε η Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή και η Εθνική Ολυμπιακή Ακαδημία, στο Costa Navarino.
Ο κ. Ανδριανός στον χαιρετισμό που απηύθυνε, είπε μεταξύ άλλων τα εξής:
«Θέλω να συγχαρώ την Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή και την Εθνική Ολυμπιακή Ακαδημία, καθώς και το Costa Navarino για την διοργάνωση της σημερινής γιορτής.
Η Ολυμπιακή Ημέρα έχει για την Ελλάδα και τους Έλληνες ξεχωριστό συμβολισμό. Υπογραμμίζει την τιμή και την ευθύνη που έχουμε ως θεματοφύλακες του Oλυμπισμού, του συνόλου των ιδεών, των αξιών και των ιδανικών που αυτός συνεπάγεται.
Είναι γι’ αυτό ιδιαίτερα σημαντικό ότι σ’ αυτήν εδώ την εκδήλωση μετέχουν παιδιά, αθλητές και Ολυμπιονίκες. Είναι και οι τρεις αυτές ομάδες πρεσβευτές του Ολυμπιακού πνεύματος, πηγή έμπνευσης για όλους όσοι πιστεύουμε πως η άμιλλα μπορεί να αντικαταστήσει την σύγκρουση και ο ευγενής συναγωνισμός την εχθρότητα και τη μισαλλοδοξία.
Αυτό τον σκοπό υπηρετεί με δέσμευση, συνέπεια και αποτελεσματικότητα, τόσο η ΕΟΕ όσο και η ΕΘΝΟΑ. Αυτός είναι ο στόχος που μας συνέχει – όχι μόνο ως χρέος μας, αλλά ως απολύτως συνειδητή μας επιλογή ως προς τον προσανατολισμό της κοινωνίας μας και της συλλογικής μας δράσης.
Σ’ αυτήν ακριβώς την κατεύθυνση, η πολιτεία στηρίζει και θα συνεχίζει να στηρίζει, όπως έχει υποχρέωση, εξαντλώντας όλες τις δυνατότητες του δημοσιονομικώς εφικτού το Ολυμπιακό Κίνημα.
Εύχομαι λοιπόν του χρόνου τέτοια εποχή να γιορτάσουμε ξανά την Ολυμπιακή Ημέρα με ακόμη περισσότερους καρπούς της κοινής μας προσπάθειας για τον ελληνικό αθλητισμό, για την διάδοση της άθλησης σε όλους τους Έλληνες, για την εμπέδωση των αξιών του Ολυμπισμού στην πατρίδα και σε ολόκληρο τον κόσμο».

ΔΗΜΟΣΙΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ,ΑΝΟΙΚΤΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ

dhmofilh Themata1

ΥΠΟΔΟΜΗ ΓΕΩΧΩΡΙΚΩΝ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ

dark blue el 1

OPEN DATA

bottom

aigides GGA

ΣΕΠ

APOGRAFI

 

Χάρτης Ιστοτόπου

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ