Fri19042024

Back You are here: Home ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ Ο Υφυπουργός Γ. Ανδριανός εγκαινίασε την αθλητική εγκατάσταση Απερίου στην Κάρπαθο

Ο Υφυπουργός Γ. Ανδριανός εγκαινίασε την αθλητική εγκατάσταση Απερίου στην Κάρπαθο

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ
ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Αθήνα, 14 Ιουλίου 2014

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ο Υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού κ. Γιάννης Ανδριανός εγκαινίασε την Κυριακή τα έργα αναβάθμισης της αθλητικής εγκατάστασης του Απερίου στην Κάρπαθο.

Ο κ. Ανδριανός στην σύντομη ομιλία του επεσήμανε τα εξής:

«Με πολύ μεγάλη χαρά, δέχτηκα την πρόσκλησή σας να είμαι σήμερα εδώ, στην όμορφη Κάρπαθο, στα εγκαίνια σ’ αυτό το γήπεδο.

Δεν σας κρύβω ότι εντυπωσιάστηκα από την συγκινητική επιστολή που μου αποστείλατε, στην οποία περιγράφατε τις προσπάθειές σας να δημιουργήσετε με ιδίους πόρους, αυτό το πραγματικά εντυπωσιακό και πλήρες από κάθε άποψη, αθλητικό κέντρο. Και εντυπωσιάστηκα δύο φορές όταν είδα τα αποτελέσματα του αγώνα σας από κοντά – τόσο το γήπεδο του ποδοσφαίρου, όσο και τις υπόλοιπες εγκαταστάσεις.

Με το έργο αυτό, δημιουργήσατε μια πολύτιμη υποδομή αθλητισμού, αναψυχής και πολιτισμού για το Απέρι και ολόκληρη την Κάρπαθο. Υπογραμμίσατε έτσι με τον καλύτερο τρόπο τον σημαντικό θετικό ρόλο που μπορεί να έχει ένα αθλητικό σωματείο για την τοπική κοινωνία στην οποία ανήκει.

Ιδιαίτερα μάλιστα σήμερα, στη συγκεκριμένη συγκυρία που δοκιμάζει την πατρίδα μας, δώσατε ένα χειροπιαστό παράδειγμα αισιοδοξίας: αποδείξατε έμπρακτα ότι όταν ο σκοπός είναι καλός, όταν αποφασίζουμε να ενώσουμε δυνάμεις, όταν δεν το βάζουμε κάτω μπροστά στις δυσκολίες κάθε εμπόδιο μπορεί να υπερνικηθεί.

Αυτό λοιπόν το δημιουργικό πείσμα, που οι Καρπάθιοι έχετε αιώνες τώρα καλλιεργήσει παλεύοντας τόσο με τα στοιχεία της φύσης, όσο και με τους κάθε λογής εχθρούς της ειρήνης του νησιού, το χρειαζόμαστε σε ολόκληρη την Ελλάδα.

Αυτό το πείσμα που κάνει τους νησιώτες μας, αλλά και τους Έλληνες σε κάθε περιοχή της πατρίδας, να μεταμορφώνουν τις άγονες πλαγιές σε εύφορες αναβαθμίδες, να αντιμετωπίζουν με θάρρος την κάθε απειλή, κι όταν χρειάζεται να ξαναστήνουν από την αρχή το βιος τους, το πείσμα που έκανε τη φυλή μας ξανά και ξανά στην ιστορία θαλασσοκράτειρα και πρώτη στο εμπόριο και την προκοπή, το πείσμα που έκανε τους Έλληνες να μεγαλουργήσουν στις πέντε γωνιές του πλανήτη,
χωρίς ποτέ τους να ξεχάσουν την πατρίδα, είναι ακριβώς το πείσμα που χρειαζόμαστε και σήμερα.

Είμαι βέβαιος λοιπόν ότι το παράδειγμά σας το ακολουθούν και θα το ακολουθήσουν και στο μέλλον και άλλες τοπικές κοινωνίες. Βεβαίως, η πολιτεία είναι και θα είναι αρωγός στο μέτρο του δημοσιονομικά εφικτού στις δράσεις του αθλητισμού και του πολιτισμού.

Γιατί πολλές φορές η Πολιτεία δημιουργεί υποδομές οι οποίες στην πορεία παρακμάζουν όπως διαπίστωσα για την εγκατάσταση του Δημοτικού Σταδίου λίγα μόλις μέτρα από την εγκατάσταση που εγκαινιάζουμε σήμερα. Και είναι ένα θέμα που πρέπει να το δούμε με τον νεοεκλεγέντα Δήμαρχο.

Όπως επίσης, θα εξετάσω θετικά το αίτημά σας για την επαναδιεξαγωγή εδώ στην Κάρπαθο του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος Speed Surfing που έχει διακοπεί εδώ και κάποια χρόνια, ενός σημαντικού θεσμού που μπορεί να ενταχθεί στον αναπτυξιακό προγραμματισμό του αθλητικού τουρισμού, αλλά και την κατασκευή στεγάστρου στο γήπεδο μπάσκετ, έργο που πρέπει να εξεταστεί σε συνεργασία με το Δήμο».

 

ΔΗΜΟΣΙΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ,ΑΝΟΙΚΤΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ

dhmofilh Themata1

ΥΠΟΔΟΜΗ ΓΕΩΧΩΡΙΚΩΝ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ

dark blue el 1

OPEN DATA

bottom

aigides GGA

ΣΕΠ

APOGRAFI

 

Χάρτης Ιστοτόπου

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ