Fri29032024

Back You are here: Home ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ Χαιρετισμός Γ. Ανδριανού στην διημερίδα της ΔΟΑ στην Αρχ. Ολυμπία

Χαιρετισμός Γ. Ανδριανού στην διημερίδα της ΔΟΑ στην Αρχ. Ολυμπία

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ
ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Αθήνα,   22/9/2014               


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ο Υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού κ. Γιάννης Ανδριανός παρευρέθηκε το Σάββατο το πρωί στις εργασίες της διημερίδας που οργάνωσε η Διεθνής Ολυμπιακή Ακαδημία στην αρχαία Ολυμπία.

Στην ομιλία του, ο κ. Ανδριανός είπε μεταξύ άλλων τα εξής:

«Θέλω να συγχαρώ την Διεθνή Ολυμπιακή Ακαδημία για την διοργάνωση αυτή της διημερίδας. Και βεβαίως, για μια ακόμη φορά, θέλω να συγχαρώ και να ευχαριστήσω τους αθλητές και τις αθλήτριες, καθώς και τους προπονητές και τους συνοδούς τους, που εκπροσώπησαν την Ελλάδα στους πρόσφατους Ολυμπιακούς Αγώνες Νέων στο Ναντζίνγκ, χαρίζοντας στην πατρίδα μας σημαντικές διακρίσεις.

Οι Αγώνες αυτοί είναι ένας νέος θεσμός που η Ελλάδα, με τον ειδικό της ρόλο ως θεματοφύλακα του Ολυμπισμού, αγκάλιασε από την πρώτη στιγμή. Είναι μια καλή ευκαιρία για τους νέους αθλητές και αθλήτριες, καθώς τους δίνεται η ευκαιρία να συναγωνιστούν με συναθλητές τους από ολόκληρο τον κόσμο στο υψηλότατο επίπεδο. Και ταυτόχρονα, είναι και μια ευκαιρία για την περαιτέρω διάδοση των αρχών, των αξιών και των ιδανικών που εμπνέουν σταθερά το ολυμπιακό κίνημα.

Αισθάνομαι λοιπόν ιδιαίτερη χαρά και περηφάνια, γιατί η Ελλάδα και αυτή την φορά ανταποκρίθηκε με πλήρη επιτυχία και στους δύο αυτούς στόχους.

Και βεβαίως, θέλω να εξάρω την τεράστια σημασία που έχει σ’ αυτή την διαρκή προσπάθεια το έργο της Διεθνούς Ολυμπιακής Ακαδημίας. Πρωτοβουλίες όπως αυτή η διημερίδα καταδεικνύουν τον ουσιαστικό ρόλο της Ελλάδας στην ανάδειξη του Ολυμπισμού, στην διαφύλαξη των ιδανικών του και ταυτόχρονα, στην αντιμετώπιση όλων των σύγχρονων ζητημάτων που ανακύπτουν στο αθλητικό κίνημα.

Αυτή η διπλή στόχευση διαφαίνεται και από τις ομιλίες των καθηγητών που περιλαμβάνονται στο πρόγραμμα: η μία με πιο έντονη ιστορική διάσταση, η άλλη αφορά το τεράστιο ζήτημα της διπλής καριέρας των σύγχρονων αθλητών και αθλητριών. Κι αυτό είναι ένα ζητούμενο στο οποίο η πολιτεία πρέπει να συμβάλει ουσιαστικά, καθώς θέλουμε τους αθλητές και τις αθλήτριές μας μορφωμένους και καταρτισμένους, έτοιμους όταν έρθει η ώρα να κάνουν με επιτυχία το βήμα από τον αγωνιστικό στίβο στον στίβο της επαγγελματικής καριέρας.

Είμαι βέβαιος ότι η συμβολή τόσο αυτής της διημερίδας, όσο και συνολικά των δράσεων της ΔΟΑ και στις δύο αυτές κατευθύνσεις θα συνεχίσει να είναι ουσιαστική και κομβική.

Μ’ αυτές τις σκέψεις λοιπόν, και με δεδομένο το ενεργό ενδιαφέρον και την στήριξη της πολιτείας, εύχομαι ξανά κάθε επιτυχία στη διημερίδα αυτή και καλή συνέχεια στις πρωτοβουλίες της ΔΟΑ».

ΔΗΜΟΣΙΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ,ΑΝΟΙΚΤΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ

dhmofilh Themata1

ΥΠΟΔΟΜΗ ΓΕΩΧΩΡΙΚΩΝ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ

dark blue el 1

OPEN DATA

bottom

aigides GGA

ΣΕΠ

APOGRAFI

 

Χάρτης Ιστοτόπου

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ