Fri19042024

Back You are here: Home ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ Ο Γ. Ανδριανός στην εκδήλωση του ΣΕΟ στην Καλαμάτα

Ο Γ. Ανδριανός στην εκδήλωση του ΣΕΟ στην Καλαμάτα

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ
ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Αθήνα,   22/9/2014               


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ο Υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού κ. Γιάννης Ανδριανός παρευρέθηκε το Σάββατο το βράδυ στις εργασίες της διήμερης εκδήλωσης του Συλλόγου Ελλήνων Ολυμπιονικών στην Καλαμάτα.

Στην ομιλία του, ο κ. Ανδριανός είπε μεταξύ άλλων τα εξής:
 
«Θέλω να συγχαρώ τον Σύλλογο Ελλήνων Ολυμπιονικών, τόσο για την πρωτοβουλία για την διοργάνωση της σημερινής ημερίδας, όσο βεβαίως και για την ευρύτερη, πολύ σημαντική δράση του.

Οι Ολυμπιονίκες μας συναισθάνονται πλήρως τι συνεπάγεται η τιμητική τους ιδιότητα και το βάρος της ευθύνης τους έναντι στην κοινωνία και ειδικότερα στη νέα γενιά.

Από την πρώτη στιγμή που ανέλαβα τα καθήκοντα του Υφυπουργού Πολιτισμού και Αθλητισμού, η συνεργασία που είχαμε με τον Σύλλογο των Ελλήνων Ολυμπιονικών υπήρξε άψογη και πάντα οι Ολυμπιονίκες μας με χαρά δέχονται να μετάσχουν σε οποιαδήποτε δράση με κοινωνική αναφορά, ιδίως μάλιστα όταν αυτή έχει να κάνει με παιδιά και νέους ανθρώπους.

Μόλις χθες στην εναρκτήρια εκδήλωση του φετινού προγράμματος Kids’ Athletics στο αρχαίο στάδιο της Επιδαύρου, οι Ολυμπιονίκες έδωσαν το παρών και συνέβαλαν ουσιαστικά στο να έρθουν τα παιδιά που μετείχαν πιο κοντά στην άθληση και τον κλασικό αθλητισμό μέσα από το παιχνίδι.

Χαίρομαι ιδιαίτερα μάλιστα που βλέπω ότι στο πλαίσιο αυτής εδώ της εκδήλωσης, αύριο Κυριακή θα γίνουν δράσεις για την ασφαλή κολύμβηση και την πρόληψη των πνιγμών, ένα θέμα εξαιρετικά επιτακτικό για την Ελλάδα με τον μεγάλο αριθμό πνιγμών που σημειώνονται κάθε χρόνο, αλλά και επιδείξεις ολυμπιακών αθλημάτων.

Είναι ακόμη μια απόδειξη της μεγάλης ενεργητικότητας του Συλλόγου, της διάθεσης για προσφορά, αλλά και τις ανταπόκρισης στις ευθύνες που συνεπάγεται ο ρόλος του προτύπου και του θετικού παραδείγματος για ολόκληρη την κοινωνία μας.

Είναι σημαντικό ότι η σημερινή ημερίδα γίνεται με την αφορμή της συμπλήρωσης δέκα χρόνων από τους Ολυμπιακούς Αγώνες της Αθήνας το 2004. Δεν θέλω να αναφερθώ στις δυνατότητες που υπήρχαν για μια ακόμη αποτελεσματικότερη και θετικότερη αξιοποίηση αυτής της μοναδικής για τη χώρα μας στιγμής. Θέλω να μείνω στα θετικά. Και ανάμεσα στα θετικότερα, είναι αυτή η διάθεση προσφοράς που έμπρακτα και σταθερά καταδεικνύουν οι Ολυμπιονίκες μας. Είναι στο χέρι μας αυτή την βούληση σας να την αξιοποιήσουμε με τον καλύτερο τρόπο για να κάνουμε το θετικό παράδειγμα που προτείνετε, κυρίαρχο στην κοινωνία μας.

Με αυτές τις σκέψεις, και με την αυτονόητη διαβεβαίωση ότι είμαι πάντα στη διάθεσή σας για κάθε πρόταση για κοινές δράσεις, εύχομαι ολόψυχα καλή συνέχεια στην πολύτιμη για την Ελλάδα και τους Έλληνες δράση σας».

ΔΗΜΟΣΙΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ,ΑΝΟΙΚΤΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ

dhmofilh Themata1

ΥΠΟΔΟΜΗ ΓΕΩΧΩΡΙΚΩΝ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ

dark blue el 1

OPEN DATA

bottom

aigides GGA

ΣΕΠ

APOGRAFI

 

Χάρτης Ιστοτόπου

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ