Thu28032024

Back You are here: Home ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ Μήνυμα του Υφυπουργού Γ. Ανδριανού για την ημέρα Σχολικού Αθλητισμού

Μήνυμα του Υφυπουργού Γ. Ανδριανού για την ημέρα Σχολικού Αθλητισμού

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ
ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Αθήνα, 6 Οκτωβρίου 2014

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΜΗΝΥΜΑ ΤΟΥ ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ κ. ΓΙΑΝΝΗ ΑΝΔΡΙΑΝΟΥ
ΓΙΑ ΤΗΝ ΗΜΕΡΑ ΣΧΟΛΙΚΟΥ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ

Ξεκινά σήμερα ένας νέος φιλόδοξος θεσμός για την προώθηση της άθλησης και του αθλητισμού στα παιδιά της πατρίδας μας. Η Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού είναι μια κοινή πρωτοβουλία του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων και του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού στο πλαίσιο ενός ευρύτερου προγράμματος δράσεων, που περιλαμβάνουν μεταξύ άλλων και τα Kids’ Athletics, τα οποία ξεκίνησαν φέτος από το αρχαίο στάδιο της Επιδαύρου, έγιναν στο Παναθηναϊκό Στάδιο της Αθήνας, στην Άρτα, τα Γιάννενα και την Κατερίνη, και συνεχίζονται στην Αλεξανδρούπολη, την Καλαμάτα και τη Θεσσαλονίκη.
Η Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού έχει κυρίως συμβολικό περιεχόμενο, καθώς υπογραμμίζει την σημασία που έχει η ένταξη της άθλησης στην καθημερινότητα των παιδιών, ως ένα διάλειμμα χαράς και εκτόνωσης.
Βεβαίως, η πρόκληση για την ενίσχυση του μαζικού αθλητισμού στις νέες ηλικίες και για την αντιμετώπιση του μεγάλου προβλήματος της παιδικής παχυσαρκίας είναι μεγάλη και επιτακτική, και χρειάζεται συνένωση δυνάμεων, συντονισμό και προγραμματισμό δράσεων.
Όμως η ευρεία συμμαχία μεταξύ της πολιτείας, των εκπαιδευτικών – των οποίων την Παγκόσμια Ημέρα τιμήσαμε χθες και οι οποίοι υπό δύσκολες συνθήκες συνεχίζουν να προσφέρουν στα παιδιά και την κοινωνία μας - των οικογενειών και κάθε άλλου φορέα της κοινωνίας των πολιτών, είναι πλέον αποδεδειγμένα εφικτή και αποτελεσματική.
Με την βεβαιότητα λοιπόν ότι ο νέος αυτός θεσμός, η Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού, θα συμβάλλει ουσιαστικά σ’ αυτόν τον μεγάλο στόχο, εύχομαι καλή αρχή και καλή συνέχεια.

ΔΗΜΟΣΙΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ,ΑΝΟΙΚΤΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ

dhmofilh Themata1

ΥΠΟΔΟΜΗ ΓΕΩΧΩΡΙΚΩΝ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ

dark blue el 1

OPEN DATA

bottom

aigides GGA

ΣΕΠ

APOGRAFI

 

Χάρτης Ιστοτόπου

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ