Fri19042024

Back You are here: Home ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ Επιστολή Γ. Ανδριανού προς ΕΟΕ για την Ομοσπονδία Ράγκμπι

Επιστολή Γ. Ανδριανού προς ΕΟΕ για την Ομοσπονδία Ράγκμπι

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ
ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ


Αθήνα, 8 Οκτωβρίου 2014

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


Ο Υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού Γιάννης Ανδριανός απέστειλε σήμερα επιστολή προς τον Πρόεδρο της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής  Σπύρο Ι. Καπράλο και τα μέλη της Επιτροπής με θέμα την ανάκληση της αθλητικής αναγνώρισης της Ελληνικής Ομοσπονδίας Ράγκμπι.

Το κείμενο της επιστολής έχει ως εξής:

«Όπως γνωρίζετε, η Ελληνική Ομοσπονδία Ράγκμπι αναγνωρίσθηκε από την ΓΓΑ το 2004 έχοντας στη δύναμή της είκοσι (20) σωματεία ως ιδρυτικά μέλη.

Στις καταστάσεις με την αγωνιστική δραστηριότητα των ετών 2010 και 2011 εμφανίζονται επτά (7)  και  εννέα (9)  σωματεία αντίστοιχα να παρουσιάζουν δραστηριότητα εκ των οποίων μόνο τα τρία (3) έχουν την ειδική αθλητική αναγνώριση για το άθλημα του ράγκμπι, έναντι ελάχιστου αριθμού δεκαπέντε (15) σωματείων όπως ρητά ορίζει ο Ν. 2725/1999.

Κατόπιν αυτού, η Γενική Γραμματεία Αθλητισμού κατ’ εφαρμογή της παρ. 4 του άρθρου 28 του Ν. 2725/1999 προέβη σε ανάκληση της αθλητικής αναγνώρισης και την υπαγωγή του αθλήματος στην Ελληνική Ομοσπονδία Χειροσφαίρισης. Η προσωρινή αυτή λύση επιτρέπει την συνέχιση των προσπαθειών για την ανάπτυξη του αθλήματος του ράγκμπι στην Ελλάδα.

Εφόσον στο μέλλον πληρωθούν οι σχετικές προϋποθέσεις του ν. 2725/1999 δύναται να αναγνωρισθεί εκ νέου αυτόνομη ομοσπονδία ράγκμπι».


 

ΔΗΜΟΣΙΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ,ΑΝΟΙΚΤΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ

dhmofilh Themata1

ΥΠΟΔΟΜΗ ΓΕΩΧΩΡΙΚΩΝ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ

dark blue el 1

OPEN DATA

bottom

aigides GGA

ΣΕΠ

APOGRAFI

 

Χάρτης Ιστοτόπου

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ