Tue21092021

Back You are here: Home ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ Ο Υφυπουργός Γ. Ανδριανός στην απονομή των διπλωμάτων στους αποφοίτους της Σχολής Προπονητών Μπάσκετ Γ' Κατηγορίας

Ο Υφυπουργός Γ. Ανδριανός στην απονομή των διπλωμάτων στους αποφοίτους της Σχολής Προπονητών Μπάσκετ Γ' Κατηγορίας

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ
ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Αθήνα, 13 Οκτωβρίου 2014

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ο Υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού κ. Γιάννης Ανδριανός παρέδωσε σήμερα τα διπλώματα στους αποφοίτους της Σχολής Προπονητών Μπάσκετ Γ’ Κατηγορίας στην Αθήνα.

Στην ομιλία του, ο κ. Ανδριανός, είπε μεταξύ άλλων τα εξής:

«Αισθάνομαι μεγάλη χαρά που βρίσκομαι σήμερα εδώ, σ’ αυτή την τελετή επίδοσης διπλωμάτων Προπονητή Μπάσκετ ανάμεσα σε τόσους πολλούς αποφοίτους – θυμίζω ότι είχαμε περίπου 500 σπουδαστές στην Αθήνα, 150 στη Θεσσαλονίκη και 53 στην Κρήτη.

Το ενδιαφέρον και οι συμμετοχές στις Σχολές Προπονητών Μπάσκετ, ξεπέρασαν πραγματικά κάθε προσδοκία. Κι αυτό είναι η καλύτερη απόδειξη του πόσο αναγκαία κίνηση ήταν η ίδρυση και επαναλειτουργία σχολών. Είναι μια πραγματική δικαίωση, και μια ενθάρρυνση να συνεχίσουμε αυτή την προσπάθεια.

Μάλιστα, το αίτημα για τη λειτουργία των Σχολών του Μπάσκετ, ήταν κυριολεκτικά το πρώτο πράγμα που άκουσα, την πρώτη κιόλας μέρα που ανέλαβα τα καθήκοντά μου ως Υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού.

Αμέσως μετά την ορκωμοσία μου, πήγα στο κλειστό του Αγίου Θωμά σε ένα σεμινάριο προπονητών. Κι εκεί ο κόουτς Γιαννάκης και άλλοι προπονητές μου έθεσαν το ζήτημα περιγράφοντάς μου το πόσο χρήσιμη θα είναι αυτή η κίνηση για το μπάσκετ και γενικότερα για τον αθλητισμό.

Στη συνέχεια, το ίδιο αίτημα μου έγινε και για τα υπόλοιπα αθλήματα, από τις Ομοσπονδίες και άλλους φορείς.

Αμέσως λοιπόν ξεκίνησα τις διαδικασίες για την ίδρυση και λειτουργία των Σχολών, μετά από αρκετά χρόνια, για να φτάσουμε πλέον στην απονομή των διπλωμάτων στους αποφοίτους, σήμερα στο μπάσκετ, την προηγούμενη εβδομάδα στην ιστιοπλοΐα και ακολουθούν και οι υπόλοιπες.

Ιδιαίτερα σ’ αυτή την συγκυρία, αυτή η κίνηση αποκτά ξεχωριστή σημασία και περιεχόμενο. Πιστοποιούμε με τον πιο επίσημο τρόπο την κατάρτιση εξειδικευμένων επαγγελματιών που και θέλουν, και έχουν τα προσόντα να προσφέρουν στον ελληνικό αθλητισμό. Και ταυτόχρονα, δημιουργούμε εξειδικευμένες θέσεις εργασίας στον δυναμικό κλάδο του αθλητισμού, πράγμα πολύ σημαντικό ιδιαίτερα σήμερα.

Και θέλω να αναφέρω και κάτι ακόμη: το γεγονός ότι οι απόφοιτοι των Σχολών πιστοποιείστε τόσο για τις αθλητικές σας γνώσεις, όσο και για την ικανότητά σας να λειτουργήσετε και ως παιδαγωγοί με την κυριολεκτική σημασία της λέξης: να μεταδώσετε στους αθλητές μας τις αξίες και τα ιδανικά του αθλητισμού.

Σε ό,τι αφορά την πολιτεία, η προσπάθεια αυτή θα συνεχιστεί για να καλυφθούν όλες οι ανάγκες του αθλητισμού μας, με απόλυτη προσήλωση στην διασφάλιση του κύρους των Σχολών μας και της αξίας του διπλώματος που παρέχουν.

Μ’ αυτές τις σκέψεις λοιπόν, σας εύχομαι ολόψυχα καλή σταδιοδρομία. Το μπάσκετ είναι ένα άθλημα που σταθερά μας χαρίζει μεγάλες διακρίσεις και σπουδαίες συγκινήσεις. Εύχομαι μέσα από την δουλειά σας για την περαιτέρω ανάπτυξη του ελληνικού μπάσκετ να έχετε την χαρά και την τιμή να συμβάλετε κι εσείς σε νέες μεγάλες διακρίσεις, και να ζήσετε ως πρωταγωνιστές τέτοιες στιγμές».

O πρόεδρος του ΣΕΠΚ κ. Παναγιώτης Γιαννάκης από την πλευρά του θέλησε να ευχαριστήσει για μια ακόμη φορά τον κ. Γιάννη Ανδριανό, που υλοποίησε το πάγιο αίτημα για την επανίδρυση των σχολών προπονητών:

«Ευχαριστούμε πολύ τον Υφυπουργό που υλοποίησε ένα πάγιο αίτημα που είχαμε εδώ και πέντε χρόνια. Ο αριθμός των σπουδαστών δείχνει τη μεγάλη αγάπη του κόσμου για το μπάσκετ και το μεράκι που υπάρχει στους Έλληνες να βοηθήσουν  το άθλημα που μας έχει κάνει υπερήφανους πάρα πολλές φορές. Τα νέα παιδιά έχουν όρεξη, διάθεση για δουλειά και αυτό είναι πολύ σημαντικό, διότι χρειαζόμαστε παιδιά που θα μπορούν με πιστοποιημένες γνώσεις να βοηθήσουν όχι μόνο στις εθνικές κατηγορίες αλλά και τα πιτσιρίκια στις τοπικές».

ΦΩΤΟ 1

ΦΩΤΟ 2

* Φωτογραφίες μπορείτε να προμηθευτείτε δωρεάν από την ιστοσελίδα www.studiokominis.com (ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ).

ΔΗΜΟΣΙΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ,ΑΝΟΙΚΤΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ

OPEN DATA

dhmofilh Themata1

ΥΠΟΔΟΜΗ ΓΕΩΧΩΡΙΚΩΝ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ

dark blue el 1

unesco-observatory

bottom banner

aigides GGA

Χάρτης Ιστοτόπου

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ