Sun26092021

Back You are here: Home ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ Δήλωση Υφυπουργού Σ. Κοντονή μετά τη συνάντηση με τον Πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα

Δήλωση Υφυπουργού Σ. Κοντονή μετά τη συνάντηση με τον Πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ, ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ
ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ
                                                                                                              


Αθήνα, 25 Φεβρουαρίου 2015  

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Την  αναβολή της ερχόμενης αγωνιστικής της Super League ανακοίνωσε ο Υφυπουργός Πολιτισμού, Παιδείας και Θρησκευμάτων Σταύρος Κοντονής αμέσως μετά τη συνάντηση που είχε στη Βουλή με τον Πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα.

Η δήλωση του κ. Κοντονή είχε ως εξής:

«Η Κυβέρνηση είναι ανυποχώρητη και δεν θα κάνει ούτε ένα βήμα πίσω σε όλα όσα ήδη έχει εξαγγείλει. Απευθυνόμαστε σε όλους και λέμε ότι: επιχειρηματικά συμφέροντα, τα οποία αναπτύσσονται κατά τον απαράδεκτο τρόπο που βλέπουμε τα τελευταία χρόνια στο χώρο του ποδοσφαίρου, είναι αδιανόητο να τα ανεχτούμε, γιατί στρέφονται κατά του αθλητισμού.
Έλαβα σήμερα τις εισηγήσεις της Ελληνικής Αστυνομίας και της ΔΕΑΒ σχετικά με το έκρυθμο της κατάστασης. Αντιλαμβάνεστε ότι όσα έχουν συμβεί τις τελευταίες εβδομάδες, ιδίως όσα συνέβησαν στον αγώνα της Λεωφόρου, όπου από θαύμα δεν θρηνήσαμε νεκρό, αλλά και όσα έγιναν στη συνεδρίαση της διοργανώτριας αρχής διαμορφώνουν ένα ζοφερό κλίμα.
Πιστεύω ότι ο καθένας που αγαπάει τον αθλητισμό και το ποδόσφαιρο μπορεί να αντιληφθεί τι σημαίνει για τον οπαδό μιας ομάδας να βλέπει κορυφαίους παράγοντες, όχι απλά να διαπληκτίζονται, αλλά και να βιαιοπραγούν ο ένας σε βάρος του άλλου!
Κάτω από αυτές τις συνθήκες είναι αδύνατον να διεξαχθούν αγώνες την ερχόμενη αγωνιστική στη Σούπερ Λίγκα.
Στη συνάντηση, που είχα με τις διοργανώτριες αρχές των πρωταθλημάτων, τόνισα ότι είναι ανάγκη να εφαρμοστεί επιτέλους ο Νόμος και όσα προβλέπονται τόσο για τις λέσχες οπαδών όσο και για το ηλεκτρονικό εισιτήριο και την εγκατάσταση των καμερών.
Η Κυβέρνηση, την άλλη Τετάρτη, με εντολή του Πρωθυπουργού προς εμένα, θα αναλάβει την πρωτοβουλία να συναντηθεί ξανά με τους εκπροσώπους των διοργανωτριών αρχών, ώστε να διαπιστώσει τί έχουν αρχίσει να πραγματοποιούν, απ’ όλα όσα έχουν υποσχεθεί. Σε περίπτωση που διαμορφώνεται η ίδια κατάσταση και υπάρχουν εισηγήσεις πάλι από την Ελληνική Αστυνομία και τη ΔΕΑΒ, δεν θα πραγματοποιηθούν αγώνες ούτε την μεθεπόμενη Κυριακή.
Ελπίζω και εύχομαι όσα συζητήσαμε σήμερα το πρωί, με τις διοργανώτριες αρχές, να υλοποιηθούν. Θέλω να ξέρουν οι πάντες και ιδίως όσοι αγαπούν το ποδόσφαιρο και τον αθλητισμό ότι η Κυβέρνηση θα πραγματοποιήσει, όσα έχει πει. Που σημαίνει ότι θα πάρουμε σε εύλογο χρονικό διάστημα όλα εκείνα τα νομοθετικά μέτρα που χρειάζονται για να καταπολεμηθεί αποτελεσματικά η βία.
Θέλω να πω επίσης, απευθυνόμενος σε όλους τους Έλληνες και τις Ελληνίδες, ότι αυτή τη στιγμή το νομοθετικό πλαίσιο παρέμβασης της κυβέρνησης σε τόσο σοβαρά ζητήματα είναι απολύτως σαθρό, σχεδόν ανύπαρκτο. Αυτό το νομοθετικό πλαίσιο θα ενισχύσουμε με νομοθετικές πρωτοβουλίες οι οποίες θα είναι αποτελεσματικές και οι οποίες θα λύνουν το θέμα της βίας και της διαφθοράς, μία δια παντός. Εύχομαι αυτά τα οποία σήμερα συνιστούν πρόβλημα να γίνουν αρχή της λύσης και γι’ αυτό χρειάζεται η ενεργητική συμπαράσταση όλων όσον διακηρύσσουν ότι συμφωνούν με την Κυβέρνηση, διότι αυτό έχουν δηλώσει σε όλους τους τόνους όλοι οι παράγοντες και οι εκπρόσωποι των ομάδων, με τους οποίους εγώ συναντήθηκα. Ελπίζω να τα εννοούν και να τα κάνουν πράξη».

 

ΔΗΜΟΣΙΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ,ΑΝΟΙΚΤΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ

OPEN DATA

dhmofilh Themata1

ΥΠΟΔΟΜΗ ΓΕΩΧΩΡΙΚΩΝ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ

dark blue el 1

unesco-observatory

bottom banner

aigides GGA

Χάρτης Ιστοτόπου

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ