Fri19042024

Back You are here: Home ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ Ενημέρωση για την αυτοψία της Διεύθυνσης Τεχνικών Αθλητικών Έργων και Υποδομών της ΓΓΑ στο ΟΑΚΑ

Ενημέρωση για την αυτοψία της Διεύθυνσης Τεχνικών Αθλητικών Έργων και Υποδομών της ΓΓΑ στο ΟΑΚΑ

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ
ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Αθήνα, 2 Νοεμβρίου 2018


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Σύμφωνα με την έκθεση από την αυτοψία που διενήργησε η Διεύθυνση Τεχνικών Αθλητικών Έργων και Υποδομών της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού - κατόπιν εντολής της πολιτικής ηγεσίας-  στο Κεντρικό Στάδιο Ο.Α.Κ.Α. με αφορμή την ταλάντωση που παρατηρήθηκε στο άνω διάζωμα του σταδίου στον αγώνα της ΑΕΚ με την Μπάγερν για το Champions League, το φαινόμενο είναι σύνηθες και δεν είναι η πρώτη φορά που παρατηρείται.

Στα σημεία που ελέγχθηκαν μακροσκοπικά, δεν διαπιστώθηκαν ορατές ρωγμές, αποκολλήσεις φλοιού σκυροδέματος, έντονες διαβρώσεις ή οποιαδήποτε άλλη ένδειξη πιθανής αστοχίας του. Διαπιστώθηκε επίσης ότι ο τρόπος κατασκευής του φέροντος οργανισμού είναι τέτοιος ώστε να επιτρέπει την ταλάντωση-μετακίνηση κερκίδων.

Σε κάθε περίπτωση πάντως και προκειμένου να μην υπάρχει η παραμικρή αμφιβολία για την ασφάλεια των θεατών, η Γενική Γραμματεία Αθλητισμού θα προχωρήσει και σε περαιτέρω ελέγχους.

Συγκεκριμένα για το εύρος των μετακινήσεων και τη σύγκρισή τους με τα επιτρεπόμενα όρια που προβλέπονται από την στατική μελέτη θα πραγματοποιηθούν –άμεσα- περαιτέρω μετρήσεις και καταγραφές από εξειδικευμένους σε αντίστοιχες κατασκευές επιστήμονες για να αποφανθούν για την ανάγκη ή όχι εκπόνησης μελέτης στατικής επάρκειας.

ΔΗΜΟΣΙΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ,ΑΝΟΙΚΤΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ

dhmofilh Themata1

ΥΠΟΔΟΜΗ ΓΕΩΧΩΡΙΚΩΝ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ

dark blue el 1

OPEN DATA

bottom

aigides GGA

ΣΕΠ

APOGRAFI

 

Χάρτης Ιστοτόπου

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ