Thu28032024

Back You are here: Home ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ Ο γγΑ Ι. Συναδινός στα Γιάννενα για το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Τεχνικής Κολύμβησης

Ο γγΑ Ι. Συναδινός στα Γιάννενα για το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Τεχνικής Κολύμβησης


ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ
ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Αθήνα, 26 Ιουνίου 2019

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ο Γενικός Γραμματέας Αθλητισμού Ιούλιος Συναδινός βρίσκεται στα Γιάννενα ενόψει του 27ου Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Τεχνικής Κολύμβησης ανδρών-γυναικών που ξεκινάει αύριο Πέμπτη (27-6-19) και θα διεξαχθεί στο κολυμβητήριο του ΠΕΑΚ Ιωαννίνων.
Στο πλαίσιο της επίσκεψής του στα Γιάννενα ο κ. Συναδινός συναντήθηκε σήμερα (26-6) με τον Δήμαρχο Ιωαννιτών Θωμά Μπέγκα παρουσία του αντιπροέδρου του ΠΕΑΚΙ Σπύρου Ντάνη και συζήτησαν για την πορεία των αθλητικών έργων στην περιοχή που έχουν εδώ και καιρό σχεδιαστεί σε συνεργασία με τον Δήμο. Το πρώτο αφορά την ενεργειακή αναβάθμιση του ΠΕΑΚΙ και την εγκατάσταση του φωτοβολταϊκού συστήματος σε οικόπεδο του Δήμου, για το οποίο έχει ήδη ληφθεί απόφαση παραχώρησης από το δημοτικό συμβούλιο. Το δεύτερο αφορά τη δημιουργία κλειστού γυμναστηρίου αθλοπαιδιών, πάλι σε οικόπεδο του Δήμου το οποίο εδώ και πολλές δεκαετίες προοριζόταν γι αυτόν το σκοπό.

Νωρίτερα ο κ. Συναδινός έδωσε το «παρών» στη συνέντευξη Τύπου για το 27ο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Τεχνικής Κολύμβησης και εξέφρασε την ικανοποίησή του για τις προετοιμασίες αλλά και για το γεγονός ότι η χώρα μας φιλοξενεί στο ανανεωμένο πλέον ΠΕΑΚΙ μια μεγάλη αθλητική διοργάνωση με τη συμμετοχή 20 χωρών της Ευρώπης.

Αναλυτικά τα όσα είπε ο γγΑ Ιούλιος Συναδινός.

«Είναι μεγάλη η χαρά μας που διοργανώνεται στο ΠΕΑΚ Ιωαννίνων ένα Ευρωπαϊκό Τεχνικής κολύμβησης. Η χαρά μας είναι διπλή. Aφενός μεν επισφραγίζεται η προσπάθεια που κάναμε για να καταστεί το συγκεκριμένο αθλητικό κέντρο -με την αναβάθμισή του- πόλος έλξης μεγάλων διοργανώσεων, κάτι που θα είναι επωφελές για τον ελληνικό αθλητισμό και ειδικότερα για τον υγρό στίβο. Μιλάμε για το κολυμβητήριο - στολίδι της πόλης που συγκαταλέγεται πλέον ανάμεσα πιο σύγχρονα. Και κατά δεύτερον, η διοργάνωση του συγκεκριμένου Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος της Τεχνικής κολύμβησης, ενός αθλήματος που εντάσσεται στην Κολυμβητική Ομοσπονδία, το υποστηρίζουμε και ευελπιστούμε ότι σύντομα θα ενταχθεί και στο πρόγραμμα των Ολυμπιακών αγώνων. Με τέτοια ανάπτυξη που έχει σίγουρα δίνεται μια ώθηση παραπάνω και από τη ΔΟΕ. Το εύχομαι γιατί και το στελεχικό προσωπικό, οι διοικούντες και προπονητές (επιστήμονες – συνάδελφοι) και αθλητές έχουν φέρει τεράστιες διακρίσεις. Είμαι σίγουρος ότι θα γίνει μια επιτυχημένη διοργάνωση και σε αγωνιστικό επίπεδο, κάτι που εγγυώνται οι συμμετοχές από τις σημαντικότερες δυνάμεις της Ευρώπης».

photo

ΔΗΜΟΣΙΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ,ΑΝΟΙΚΤΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ

dhmofilh Themata1

ΥΠΟΔΟΜΗ ΓΕΩΧΩΡΙΚΩΝ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ

dark blue el 1

OPEN DATA

bottom

aigides GGA

ΣΕΠ

APOGRAFI

 

Χάρτης Ιστοτόπου

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ