Thu28032024

Back You are here: Home ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ 1η Συνεδρίαση των Μελών της Εθνικής Πλατφόρμας Εναρμόνισης με τη Διεθνή Σύμβαση της UNESCO για την καταπολέμηση του ντόπινγκ στον αθλητισμό

1η Συνεδρίαση των Μελών της Εθνικής Πλατφόρμας Εναρμόνισης με τη Διεθνή Σύμβαση της UNESCO για την καταπολέμηση του ντόπινγκ στον αθλητισμό

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ
ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Αθήνα, 20 Φεβρουαρίου 2020

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Υπό την προεδρεία του Γενικού Γραμματέα Αθλητισμού Γιώργου Μαυρωτά έγινε την Τετάρτη 19 Φεβρουαρίου 2020 η 1η Συνεδρίαση των Μελών της Εθνικής Πλατφόρμας Εναρμόνισης με τη Διεθνή Σύμβαση της UNESCO για την καταπολέμηση του ντόπινγκ στον αθλητισμό.
Σε αυτή παρέστησαν ο ΓΓ Δημόσιας Τάξης κ. Κωνσταντίνος Τσουβάλας συνοδευόμενος από τον Διευθυντή της Δημόσιας Ασφάλειας του Αρχηγείου της ΕΛΑΣ κ. Μαρίνο Σταγάκη, ο ΓΓ Δικαιοσύνης και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων κ. Πάνος Αλεξανδρής, η ΓΓ Πρωτοβάθμιας, Δευτεροβάθμιας και Ειδικής Αγωγής κα Αναστασία Γκίκα, ο εκπρόσωπος του ΓΓ Υπουργείου Εξωτερικών, Πρέσβυς κ. Αλέξανδρος Κουγιού, ο Πρόεδρος του Εθνικού Συμβουλίου Καταπολέμησης του Ντόπινγκ (ΕΣΚΑΝ) και καθηγητής ιατρικής κ. Παναγιώτης Σκανδαλάκης, οι εκπρόσωποι των ΓΓ των Υπουργείων Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Υγείας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων καθώς και της της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων.
 
Η Εθνική Πλατφόρμα Εναρμόνισης με τη Διεθνή Σύμβαση της UNESCO για την καταπολέμηση του ντόπινγκ στον Αθλητισμό, είναι ένα Εθνικό Συντονιστικό Όργανο συναρμόδιων Υπουργείων το οποίο συστάθηκε με σκοπό τη διαμόρφωση και υλοποίηση πολιτικών για την καταπολέμηση του ντόπινγκ στον αθλητισμό, σύμφωνα με τις υποχρεώσεις που απορρέουν από το ν. 3516/2006 «Κύρωση της Διεθνούς Σύμβασης κατά της «φαρμακοδιέγερσης» (ντόπινγκ) στον Αθλητισμό.
 
Ο κ. Μαυρωτάς, στην εναρκτήρια τοποθέτησή του, αναφέρθηκε αναλυτικά στην αποστολή του έργου του ως άνω συντονιστικού οργάνου το οποίο στοχεύει στον συντονισμό των εμπλεκόμενων- σε ζητήματα καταπολέμησης του ντόπινγκ- κρατικών φορέων και τη συλλογή πληροφοριών, με σκοπό το σχεδιασμό και την εφαρμογή σχεδίου δράσης για την καταπολέμηση του φαινομένου στον αθλητισμό.
 
Μετά και την παρουσίαση του έργου του συντονιστικού οργάνου, οι συμμετέχοντες στη συνεδρίαση εξέφρασαν τις απόψεις τους και συνέκλιναν στη σπουδαιότητα της ανάπτυξης συνεργειών για την πρόληψη, τον σχεδιασμό και την στρατηγική για την καταπολέμηση του ντόπινγκ.  Ιδιαίτερα, ο κ. Τσουβάλας αναφέρθηκε στη μεγάλη εμπειρία αλλά και ετοιμότητα του επιχειρησιακού βραχίονα της ΕΛ.ΑΣ, στο πεδίο της συλλογής και ανταλλαγής πληροφοριών, όσο και τον εξαιρετικό δίαυλο επικοινωνίας που υπάρχει σε εθνικό και διεθνές επίπεδο σε αυτόν τον τομέα. 

ΔΗΜΟΣΙΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ,ΑΝΟΙΚΤΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ

dhmofilh Themata1

ΥΠΟΔΟΜΗ ΓΕΩΧΩΡΙΚΩΝ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ

dark blue el 1

OPEN DATA

bottom

aigides GGA

ΣΕΠ

APOGRAFI

 

Χάρτης Ιστοτόπου

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ