Fri29032024

Back You are here: Home ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ Συμμετοχή του Γιώργου Μαυρωτά στην τηλεδιάσκεψη των Γενικών Γραμματέων Αθλητισμού του Συμβουλίου της ΕΕ

Συμμετοχή του Γιώργου Μαυρωτά στην τηλεδιάσκεψη των Γενικών Γραμματέων Αθλητισμού του Συμβουλίου της ΕΕ

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ
ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ


Αθήνα, 25 -06-2020


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Συμμετοχή του Γιώργου Μαυρωτά στην τηλεδιάσκεψη των  Γενικών Γραμματέων Αθλητισμού του Συμβουλίου της ΕΕ.

Στην τηλεδιάσκεψη των Γενικών Γραμματέων Αθλητισμού του Συμβουλίου της ΕΕ, στο πλαίσιο Προεδρίας της Κροατίας, συμμετείχε σήμερα ο γγΑ  Γιώργος Μαυρωτάς.
Στη τηλεδιάσκεψη προήδρευσε ο αναπληρωτής Υφυπουργός αθλητισμού της Κροατίας κ. Kresimir Samija, με τη συμμετοχή εκπροσώπων της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.
Στην αρχική του τοποθέτηση κ. Μαυρωτάς τόνισε πως η Ευρωπαϊκή Ένωση πρέπει να δώσει έμφαση στην χρηστή διακυβέρνηση στον αθλητισμό, σημειώνοντας ότι η διαφάνεια, ο εκδημοκρατισμός και η ισότητα πρέπει να ενισχυθούν με την ΕΕ να έχει ακόμα μεγαλύτερο ρόλο και λόγο στην «πιστοποίηση» των διαδικασιών και των αποτελεσμάτων.
Ο γγΑ αναφέρθηκε και στην καταπολέμηση της χειραγώγησης και του match fixing,  τονίζοντας ότι αυτά τα φαινόμενα, μαζί με το ντόπινγκ, είναι κομβικά ζητήματα στον σύγχρονο αθλητισμό και πρέπει να αντιμετωπιστούν με ακόμα καλύτερο συντονισμό ανάμεσα στις εθνικές πλατφόρμες που έχουν συσταθεί στο πλαίσιο της Σύμβασης Macolin.
Σε σχέση με την πανδημία COVID-19 και τις επιπτώσεις της στον αθλητισμό, ο κ. Μαυρωτάς επισήμανε την ανάγκη στήριξης της «πυραμίδας» από τη βάση, κάνοντας ειδική αναφορά στο ελληνικό μοντέλο με την έκτακτη ενίσχυση των 12 εκατ. ευρώ προς τα σωματεία. Τέλος, επειδή έγινε και ειδική αναφορά στις Ολυμπιακές αξίες , ο κ. Μαυρωτάς ανέπτυξε τον ρόλο που μπορεί να έχει η Ελλάδα και ειδικότερα η Ολυμπία σε συνδυασμό με τα προγράμματα Erasmus+ ώστε να αναδειχτούν αυτές οι παγκόσμιες αξίες και στις επόμενες γενιές των ευρωπαίων πολιτών.

mavr 2

 

mavr 1

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


 

ΔΗΜΟΣΙΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ,ΑΝΟΙΚΤΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ

dhmofilh Themata1

ΥΠΟΔΟΜΗ ΓΕΩΧΩΡΙΚΩΝ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ

dark blue el 1

OPEN DATA

bottom

aigides GGA

ΣΕΠ

APOGRAFI

 

Χάρτης Ιστοτόπου

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ