Thu28032024

Back You are here: Home ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ «Τσιτσιπάς και Σάκκαρη εκπροσωπούν παγκοσμίως την Ελλάδα και είναι σημείο αναφοράς για τη νέα γενιά»

«Τσιτσιπάς και Σάκκαρη εκπροσωπούν παγκοσμίως την Ελλάδα και είναι σημείο αναφοράς για τη νέα γενιά»

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ
ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ
 
Αθήνα, 23 Οκτωβρίου 2020
 
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
 
Με αναφορές στον αθλητικό νόμο, τις μεταρρυθμίσεις στο αθλητικό τοπίο και τη διεκδίκηση μεγάλων διοργανώσεων κήρυξε ο Υφυπουργός Αθλητισμού την έναρξη της ΓΣ της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Τένις
 
Την έναρξη των εργασιών της Γενικής Συνέλευσης της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Αντισφαίρισης (Tennis Europe), την οποία φιλοξενεί η ΕΦΟΑ στο Ηράκλειο, κήρυξε ο Υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης.
 
Ο Υφυπουργός έκανε ιδιαίτερη αναφορά στον Στέφανο Τσιτσιπά και τη Μαρία Σάκκαρη, που εκπροσωπούν και διαφημίζουν την Ελλάδα σε τόσο υψηλό παγκόσμιο επίπεδο, ενώ τόνισε τις ραγδαίες μεταρρυθμίσεις στο αθλητικό τοπίο με την ψήφιση του νέου αθλητικού νόμου, την πρόοδο σε θέματα αντι-ντόπινγκ και την εξωστρέφεια με τη διεκδίκηση και διοργάνωση σπουδαίων αθλητικών γεγονότων.
 
Αναλυτικά, ο κ. Αυγενάκης είπε, κηρύσσοντας την έναρξη της ΓΣ της Tennis Europe:
 
«Χαιρετίζω από την ιδιαίτερη πατρίδα μου, τις εργασίες της Ετήσιας Γενικής Συνέλευσης της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας σας. 
Σε μία πολύ κρίσιμη χρονική περίοδο, όπου η ανθρωπότητα δοκιμάζεται παγκοσμίως από την κρίση της πανδημίας, είναι ενθαρρυντικό να συνεχίζετε ακάθεκτοι τον προγραμματισμό σας για την σύγκληση των θεσμικών σας οργάνων και να καλλιεργείτε ευκαιρίες για την ανταλλαγή γόνιμων απόψεων.
 
Η διεξαγωγή της συνέλευσης αυτής αποτελεί μια σπουδαία ευκαιρία για την υιοθέτηση αποφάσεων που συντείνουν στην προώθηση ενός ιδιαίτερου αθλήματος, το οποίο τα τελευταία χρόνια παρουσιάζει μεγάλη ανάπτυξη και κερδίζει σταδιακά τις καρδιές όλο και περισσότερων φιλάθλων από όλη την Ευρώπη και ιδιαίτερα των Ελλήνων. 
 
Το άθλημα του τένις την περίοδο αυτή χαίρει μεγάλης αναγνώρισης  στην αθλητική κοινότητα, καθώς εκπροσωπείται από άξιους και ταλαντούχους αθλητές, οι οποίοι προσφέρουν απλόχερα θέαμα και υψηλού επιπέδου αγωνιστικές δεξιότητες, μέσα από τις αναμετρήσεις τους. 
 
Το μέλλον στο χώρο της αντισφαίρισης προμηνύεται λαμπρό και είναι ευκαιρία για όλες τις Ομοσπονδίες να προσελκύσουν ολοένα και περισσότερα νέα παιδιά στην ενασχόληση με το συναρπαστικό αυτό άθλημα, καθώς και να δρομολογήσουν νέες, εμβληματικές διοργανώσεις.
 
Πόσο μάλλον στην Ελλάδα, που έχουμε την τιμή αυτήν την εποχή, να εκπροσωπούμαστε από δύο εξαιρετικά ταλαντούχους αθλητές, τον Στέφανο Τσιτσιπά και τη Μαρία Σάκκαρη, οι οποίοι με τις επιδόσεις τους πρωταγωνιστούν στα παγκόσμια τουρνουά και έχουν καθιερωθεί στις υψηλές θέσεις της παγκόσμιας κατάταξης. 
 
Είμαι βέβαιος ότι θα αποτελούν σημείο αναφοράς για την αντισφαίριση τα επόμενα έτη και θα προσελκύσουν πολλά νέα παιδιά στην ενεργή ενασχόληση με το σπουδαίο αυτό άθλημα, συντελώντας στην καλλιέργειά του.
 
Η υλοποίηση μικρής και μεσαίας κλίμακας διοργανώσεων αποτελεί σημαντικό κεφάλαιο για εμάς. Δίνουμε ιδιαίτερη έμφαση, τόσο στην εξωστρέφεια του αθλητισμού, όσο και στη δημιουργία νέων, σύγχρονων αθλητικών εγκαταστάσεων, οι οποίες έχουν τη δυνατότητα να φιλοξενούν διοργανώσεις αντισφαίρισης.  
 
Με αυτόν τον τρόπο ενδυναμώνουμε το ίδιο το άθλημα, ενισχύουμε την προβολή του στο φίλαθλο κοινό και παροτρύνουμε τον κόσμο στην αθλητική δραστηριότητα. Πάντοτε με σεβασμό στα υγειονομικά πρωτόκολλα και με προτεραιότητα στην προστασία της δημόσιας υγείας.
 
Ο αθλητισμός αποτελεί ζήτημα παιδείας, κοινωνικό και πολιτιστικό αγαθό, δικαίωμα κάθε ανθρώπου και προς αυτή την κατεύθυνση εργαζόμαστε.
 
Με καθυστέρηση πολλών ετών, η Κυβέρνησή μας ψήφισε ένα νέο θεσμικό πλαίσιο, τον ν. 4726/2020, με τον οποίο δίνουμε οξυγόνο στις Ομοσπονδίες, κάνουμε πράξη τη διοικητική ανανέωση, δίνουμε λόγο και βήμα στους αθλητές, που είναι οι πραγματικοί πρωταγωνιστές. 
 
Οι προσπάθειες της αθλητικής μεταρρύθμισης έχουν λάβει καθολική αναγνώριση. Έχουν αγκαλιαστεί από όλες τις υγιείς δυνάμεις του αθλητισμού, ενώ έλαβαν τα εύσημα σε χτεσινή τηλεδιάσκεψη και από τον Πρόεδρο της WADA κ. Μπάνκα.
Μας συνεχάρη για την πρόοδο που έκανε η χώρα μας τους τελευταίους 15 μήνες στον τομέα της καταπολέμησης του ντόπινγκ και εξέφρασε την επιθυμία του να συνεχίσει την εξαιρετικά εποικοδομητική συνεργασία μαζί μας. 
Παρά τις επιπτώσεις της πανδημίας και στον αθλητισμό, παραμένουμε συνεπείς στη δέσμευσή μας για τη διεκδίκηση και υλοποίηση κορυφαίων διοργανώσεων. 
 
Πραγματοποιήσαμε με απόλυτη επιτυχία το Final-8 του Champions League στο μπάσκετ στο ΟΑΚΑ , ενώ διεκδικούμε με αξιώσεις τους 21ους Μεσογειακούς Αγώνες στο Ηράκλειο. 
Τέλος είμαι στην ευχάριστη θέση να σας ανακοινώσω ότι μετά από επτά χρόνια απουσίας, η Ελλάδα βρίσκεται στον προγραμματισμό της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Αυτοκινήτου για τη διοργάνωση του ιστορικού Ράλλυ Ακρόπολις, επιστρέφοντας δυναμικά στο παγκόσμιο motorsport. 
 
Με τις σκέψεις αυτές, θέλω να ευχηθώ καλή επιτυχία στις εργασίες σας».
 
tenis1a
 
 
tenis2a
 
 
tenis3a

ΔΗΜΟΣΙΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ,ΑΝΟΙΚΤΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ

dhmofilh Themata1

ΥΠΟΔΟΜΗ ΓΕΩΧΩΡΙΚΩΝ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ

dark blue el 1

OPEN DATA

bottom

aigides GGA

ΣΕΠ

APOGRAFI

 

Χάρτης Ιστοτόπου

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ