Fri29032024

Back You are here: Home ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ «Ταξίδια» στα δημοτικά σχολεία των ακριτικών μας νησιών για το «Ζήσε Αθλητικά»

«Ταξίδια» στα δημοτικά σχολεία των ακριτικών μας νησιών για το «Ζήσε Αθλητικά»

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ
ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ
 
Αθήνα, 3 Νοεμβρίου 2020
 
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
 
Νέος κύκλος δράσεων του πρωτοποριακού προγράμματος του Υφυπουργείου Αθλητισμού, που ξεκίνησε από τους Αρκιούς και τον μοναδικό μαθητή του, ο οποίος συνομίλησε
με τον Λευτέρη Αυγενάκη και τον Ανδρέα Γλυνιαδάκη
 
Νέο κύκλο δράσεων για τον μήνα Νοέμβριο ξεκίνησε το καινοτόμο πρόγραμμα «Ζήσε Αθλητικά», του Υφυπουργείου Αθλητισμού, συνδέοντας τα ακριτικά νησιά της Ελλάδας με τα αθλητικά ιδεώδη και τις αξίες του Αθλητισμού.
Πρώτος σταθμός ήταν σήμερα Τρίτη, 3 Νοεμβρίου, το Δημοτικό Σχολείο στο μικρό και απομονωμένο νησί των Αρκιών.
Τα… τηλεταξίδια στα ακριτικά νησιά πραγματοποιούνται μέσω ηλεκτρονικών εφαρμογών σύνδεσης (Skype, Zoom, Webex) και έχουν διάρκεια μίας διδακτικής ώρας. 
Κατά την διάρκεια της τηλεπίσκεψης, ένας Ολυμπιονίκης συνομιλεί με τους μικρούς μαθητές των ολιγοθέσιων ακριτικών σχολείων με στόχο να τους μεταφέρει το ισχυρό και αισιόδοξο μήνυμα της συνεχούς προσπάθειας και της πίστης στο όνειρο. 
Συνοδοιπόρος και αρωγός της νέας δράσης είναι η ποδοσφαιρική ομάδα του «Αστέρα Τρίπολης», η οποία έχει αναλάβει την αποστολή αθλητικού εξοπλισμού σε όλα τα ακριτικά νησιά.
Ο μοναδικός μαθητής στο Δημοτικό των Αρκιών, λοιπόν, ο μικρός Χρήστος και η δασκάλα του, Μαρία Τσιαλέρα, συνομίλησαν με τον Υφυπουργό Πολιτισμού και Αθλητισμού, Λευτέρη Αυγενάκη, ο οποίος χαιρέτησε τη νέα δράση και με τον Ολυμπιονίκη στο μπάσκετ και πρόεδρο της Εκτελεστικής Επιτροπής του «Ζήσε Αθλητικά», Ανδρέα Γλυνιαδάκη.
Ο κ. Αυγενάκης συνεχάρη την εκπαιδευτικό για το σπουδαίο έργο της και παρακίνησε τον Χρήστο να ακολουθήσει τα όνειρα του για σπουδές και αθλητισμό. Yποσχέθηκε, επίσης, να επισκεφθεί το νησί των Αρκιών, με συνταξιδιώτη τον Ολυμπιονίκη μας, για έναν μοναδικό αγώνα μπάσκετ με τον μικρό μαθητή. 
Όταν ο Υφυπουργός Αθλητισμού ρώτησε τον Χρήστο «τι ομάδα είσαι;» του είπε πως είναι «Ολυμπιακός και λίγο ΠΑΟΚ»! Ο κ. Αυγενάκης αιφνιδιάστηκε ευχάριστα και του είπε ότι είναι ένας αυθεντικός φίλαθλος, ένας υγιής οπαδός και μπράβο του! 
Δεσμεύτηκε, μάλιστα ότι εντός των προσεχών ημερών θα αποσταλεί αθλητικός εξοπλισμός της αγαπημένης μπασκετικής ομάδας του παιδιού.
Ο μικρός μαθητής της ΣΤ’ Δημοτικού και ο Ολυμπιονίκης, Ανδρέας Γλυνιαδάκης, κατά την συνομιλία τους, εντόπισαν πολλά κοινά βιωματικά στοιχεία που τους ενώνουν. 
Κατάγονται και οι δύο από νησιά, προέρχονται από πολύτεκνες οικογένειες, μεγάλωσαν βοηθώντας στις αγροτικές και κτηνοτροφικές εργασίες και φυσικά αγαπούν και οι δυο το μπάσκετ! 
Όλες αυτές οι κοινές εμπειρίες τους ενέπνευσαν τον μικρό Χρήστο και τον ώθησαν να μην σταματά να ονειρεύεται και να ρωτάει τον μπασκετμπολίστας μας για όλες τις εμπειρίες και τα οφέλη που άντλησε κατά την σταδιοδρομία του από τον αθλητισμό.
Μεθαύριο, Πέμπτη 5 Νοεμβρίου, το «Ζήσε Αθλητικά» θα… ανοίξει τα πανιά του για το Ιόνιο πέλαγος με προορισμό το νησί Κάλαμος, όπου το Δημοτικό Σχολείο θα τηλεπισκεφθεί ο Πρωταθλητής Ευρώπης στο ποδόσφαιρο, Τάκης Φύσσας.
Υπενθυμίζεται ότι το πρωτοποριακό πρόγραμμα «Ζήσε Αθλητικά», με την αθρόα συμμετοχή Ολυμπιονικών, Πρωταθλητών, αθλητικών φορέων, της τοπικής αυτοδιοίκησης κλπ, στοχεύει να φέρει την κοινωνία και ειδικότερα τη νέα γενιά ακόμα πιο κοντά στις αξίες του αθλητισμού.
Οι δράσεις του δεν περιορίστηκαν το προηγούμενο διάστημα μόνο σε τηλεπισκέψεις σε δημοτικά σχολεία και αθλητικά σωματεία, αλλά κατά την διάρκεια της δίμηνης και πλέον «καραντίνας» ενεργοποιήθηκε διαδικτυακά με βιντεομηνύματα για την τήρηση των κανόνων υγιεινής, την αναγκαιότητα να μείνουμε ασφαλείς στο σπίτι, με χρήσιμες ασκήσεις γυμναστικής για όλη την οικογένεια, με διατροφικές συμβουλές και οδηγίες για ασφαλές κολύμπι σε θάλασσες και πισίνες.
Άξιες αναφοράς, επιπλέον ήταν ο μαραθώνιος δημοπρασιών με αθλητικά ενθυμήματα από μεγάλες επιτυχίες του ελληνικού αθλητισμού και το πρόγραμμα αιμοδοσίας μαζί με το «Χαμόγελο του Παιδιού» σε όλα τα Εθνικά Αθλητικά Κέντρα της χώρας, 
Τις δραστηριότητες του «Ζήσε Αθλητικά» μπορείτε να τις παρακολουθείτε από το επίσημο site https://ziseathlitika.org/index.php αλλά και διαμέσω του καναλιού (https://www.youtube.com/channel/UC75zIXb1UKHGaVAVytQK8uQ) και των λογαριασμών του στα social media:
Facebook: https://www.facebook.com/Ζήσε-Αθλητικά-101030408185517/?epa=SEARCH_BOX   
 
akritika photo1a
 
 
akritika photo 2a

ΔΗΜΟΣΙΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ,ΑΝΟΙΚΤΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ

dhmofilh Themata1

ΥΠΟΔΟΜΗ ΓΕΩΧΩΡΙΚΩΝ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ

dark blue el 1

OPEN DATA

bottom

aigides GGA

ΣΕΠ

APOGRAFI

 

Χάρτης Ιστοτόπου

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ