Fri29032024

Back You are here: Home ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ «Αθλητισμός 2021- Συμπαίκτες στη μεταρρύθμιση»

«Αθλητισμός 2021- Συμπαίκτες στη μεταρρύθμιση»

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ
ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ


Αθήνα, 25 Ιανουαρίου 2021

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


Ανοιχτός διάλογος του Υφυπουργού Αθλητισμού, Λευτέρη Αυγενάκη, με τα ερασιτεχνικά σωματεία και τους αθλητικούς φορείς για τον συντονισμό δράσεων και πρωτοβουλιών ενάντια στις παθογένειες  

Ευρύτατο διάλογο μέσω τηλεδιάσκεψης, με τα χιλιάδες νόμιμα αθλητικά σωματεία του Μητρώου της ΓΓΑ και φορείς του αθλητισμού, διοργανώνει το Υφυπουργείο Αθλητισμού αύριο Τρίτη και μεθαύριο Τετάρτη, 26-27 Ιανουαρίου στις 16:00 και 13:30 αντίστοιχα.   

Με αφορμή τις πρόσφατες αποκαλύψεις για σεξουαλική, αλλά και κάθε άλλης μορφής βία, καθώς και καταχρήσεων εξουσίας στο χώρο του ελληνικού αθλητισμού, θα διεξαχθεί ανοιχτή συζήτηση με θέμα «Αθλητισμός 2021 – Συμπαίκτες στη Μεταρρύθμιση».

Οι άξονες της θα είναι:
> Προστασία των Ατομικών Δικαιωμάτων στον Αθλητισμό.
> Υιοθέτηση καλών πρακτικών και ευαισθητοποίηση της κοινωνίας.
> Προτάσεις για την μεταρρύθμιση και ανασυγκρότηση του αθλητικού οικοδομήματος.

Στη βάση της συνεχούς συνεργασίας με το κύτταρο του ερασιτεχνικού αθλητισμού, στόχος είναι να δοθεί η ευκαιρία για να κατατεθούν και να καταγραφούν οι απόψεις και οι προτάσεις των σωματείων και μέσα από τον διάλογο να προκύψει σύνθεση και συντονισμός δράσεων και πρωτοβουλιών.
Ήδη, μάλιστα, είναι τέτοια η ανταπόκριση στην πρόσκληση διαλόγου, που εξετάζεται το ενδεχόμενο η τηλεδιάσκεψη να διεξαχθεί και για 3η ημέρα, την Πέμπτη 28 Ιανουαρίου, ώστε να τοποθετηθούν όσοι περισσότεροι γίνεται.

«Είναι χρέος μας να δημιουργήσουμε ένα υγιές και φωτεινό αθλητικό οικοδόμημα για την νέα γενιά αθλητών με ξεκάθαρες προτεραιότητες: τα σωματεία και τους αθλητές, που αποτελούν άλλωστε το κέντρο των πολιτικών μας για το μέλλον του αθλητισμού» τονίζει ο Υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης, ο οποίος και θα συντονίσει τις συζητήσεις.

Στον διάλογο θα συμμετάσχουν, εκτός των χιλιάδων νόμιμων σωματείων του σχετικού Μητρώου, οι Ολυμπιονίκες – μέλη του Συλλόγου τους και της Ένωσης Συμμετεχόντων σε ΟΑ, οι φορείς που απαρτίζουν το πρωτοποριακό πρόγραμμα του Υφυπουργείου Αθλητισμού «Ζήσε Αθλητικά» (ΕΟΕ, ΕΠΕ, ΔΟΑ, ΕΟΚΑΝ, Διεθνές Κέντρο Ολυμπιακής Εκεχειρίας, σύνδεσμοι αθλητών), οι επικεφαλής των Εθνικών Αθλητικών Κέντρων απ’ όλη την Ελλάδα, οι Σύλλογοι Εργαζομένων στη ΓΓΑ και στις αθλητικές εγκαταστάσεις κ.ά.

F PROP

 

ΔΗΜΟΣΙΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ,ΑΝΟΙΚΤΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ

dhmofilh Themata1

ΥΠΟΔΟΜΗ ΓΕΩΧΩΡΙΚΩΝ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ

dark blue el 1

OPEN DATA

bottom

aigides GGA

ΣΕΠ

APOGRAFI

 

Χάρτης Ιστοτόπου

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ