Thu28032024

Back You are here: Home ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ Λ. Αυγενάκης: «Κανένας εκφοβισμός από κανέναν, είμαστε δίπλα σας, μιλήστε άφοβα»

Λ. Αυγενάκης: «Κανένας εκφοβισμός από κανέναν, είμαστε δίπλα σας, μιλήστε άφοβα»

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ
ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Αθήνα, 2 Φεβρουαρίου 2021


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


Με νυν και πρώην  διεθνείς αθλητές της κωπηλασίας συναντήθηκε ο Υφυπουργός Αθλητισμού και τόνισε ότι «με σεβασμό στην ανθρώπινη αξία και τα ανθρώπινα δικαιώματα, που είναι αξίες αδιαπραγμάτευτες, χτίζουμε μαζί με την αθλητική οικογένεια ένα νέο, φωτεινό αθλητικό οικοδόμημα»
 
Με νυν και πρώην διεθνείς αθλήτριες και αθλητές της κωπηλασίας, που ζήτησαν να τον ενημερώσουν και προφορικά για όσα έχουν βιώσει στην ενασχόλησή τους με το άθλημα, συζήτησε ο Υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης.
Στη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στο ΟΑΚΑ παραβρέθηκαν οι Αννέτα Κυρίδου (οι καταγγελίες της εναντίον της Ελληνικής Κωπηλατικής Ομοσπονδίας Φιλάθλων Ναυτικών Σωματείων, διαβιβάστηκαν την προηγούμενη εβδομάδα στην Εισαγγελία από τον Υφυπουργό Αθλητισμού), Μαρία Κυρίδου, Σπύρος Καλέτζης, Βασίλης Τσαλικίδης, Δέσποινα Τσιώλα, Αθηνά Αγγελοπούλου, Βασίλης Αγγελόπουλος, Δημήτρης Μπουκουβάλας, Ζήσης Μπουκουβάλας, Λευτέρης Κόνσολας, o γενικός διευθυντής-συντονιστής του ΟΑΚΑ, Κωνσταντίνος Χαλιορής και ο αναπληρωτής του, Αλέξανδρος Κανδύλης.
Ο κ. Αυγενάκης τόνισε στους κωπηλάτες μας:
«Από την πρώτη μας μέρα στο Υφυπουργείο Αθλητισμού θέσαμε ως προτεραιότητα τη στήριξη των αθλητών/τριών και των ερασιτεχνικών αθλητικών σωματείων.
Υπερασπιζόμαστε το δικαίωμα όλων να αθλούνται ελεύθερα και να αναπτύσσουν το άθλημα που αγαπούν εντός του πλαισίου κανόνων και αξιών.    
Σας ενθαρρύνουμε: «Σπάστε τη Σιωπή» και στεκόμαστε στο πλάι σας, αρωγοί και μπροστάρηδες, για να διορθώσουμε τα κακώς κείμενα.
Μιλήστε άφοβα. Είμαστε δίπλα σας. Κανένας εκφοβισμός από κανέναν.
Όλοι μαζί χτίζουμε ένα νέο, φωτεινό αθλητικό οικοδόμημα. Όλοι μαζί αναπτύσσουμε την αθλητική οικογένεια.    
Είστε οι πρεσβευτές του αθλητισμού και υπηρετείτε τις αξίες του. Μιλήστε στα νέα παιδιά, στη νέα γενιά για τα θετικά του αθλητισμού, μαζί με τους ρομαντικούς και έντιμους διοικητικούς παράγοντες και προπονητές.
Βέβαια, «μέτρον άριστον»! Όσο χρήσιμο και απαραίτητο είναι να διορθώσουμε τα κακώς κείμενα, άλλο τόσο χρήσιμο και σημαντικό είναι να αποφευχθούν τυχόν περιπτώσεις που μπορεί να πλήξουν την τιμή και την υπόληψη ανθρώπων, οι οποίοι ουδεμία σχέση είχαν τελικά με όσα καταμαρτυρήθηκαν.
Η ανθρώπινη αξία, τα ανθρώπινα δικαιώματα, είναι αξίες αδιαπραγμάτευτες.
Ο αθλητισμός μας αξίζει το φωτεινότερο μέλλον, το καθαρότερο οξυγόνο, το καλύτερο περιβάλλον για την επόμενη γενιά αθλητριών και αθλητών. Και θα το έχει με την αθλητική μεταρρύθμιση που υλοποιούμε. Είναι κοινωνική απαίτηση, είναι προσφορά στην κοινωνία μας».
Η Αννέτα Κυρίδου δήλωσε πως «δεν απαντάμε στη βαρβαρότητα με βαρβαρότητα. Δεν στοχοποιούμε πρόσωπα, στοχεύουμε στην αλλαγή της κατάστασης».
Στο μεταξύ, εξακολουθούν να τίθενται εις γνώση του Υφυπουργείου Αθλητισμού καταγγελίες που αφορούν σε παθογένειες λειτουργίας των Ομοσπονδιών. Οι καταγγελίες καταγράφονται και αξιολογούνται, για τις περαιτέρω ενέργειες, από τις αρμόδιες υπηρεσίες της ΓΓΑ.

oaka1 prop

oaka2 prop

oaka3 prop

oaka4 prop

 

ΔΗΜΟΣΙΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ,ΑΝΟΙΚΤΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ

dhmofilh Themata1

ΥΠΟΔΟΜΗ ΓΕΩΧΩΡΙΚΩΝ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ

dark blue el 1

OPEN DATA

bottom

aigides GGA

ΣΕΠ

APOGRAFI

 

Χάρτης Ιστοτόπου

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ