Tue19032024

Back You are here: Home ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ Πρόταση φιλοξενίας στην Αρχαία Ολυμπία του υπό ίδρυση Ινστιτούτου Επιμόρφωσης Αθλητικών Στελεχών κατέθεσαν στον Υφυπουργό Αθλητισμού ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας και ο Δήμαρχος Αρχαίας Ολυμπίας

Πρόταση φιλοξενίας στην Αρχαία Ολυμπία του υπό ίδρυση Ινστιτούτου Επιμόρφωσης Αθλητικών Στελεχών κατέθεσαν στον Υφυπουργό Αθλητισμού ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας και ο Δήμαρχος Αρχαίας Ολυμπίας

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ
ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Αθήνα, 15 Απριλίου 2021

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ολοκληρωμένη πρόταση για τη φιλοξενία στην Αρχαία Ολυμπία της διοικητικής έδρας και των χώρων διδασκαλίας του Ινστιτούτου Επιμόρφωσης Αθλητικών Στελεχών, κατέθεσαν στον Υφυπουργό Πολιτισμού και Αθλητισμού, Λευτέρη Αυγενάκη, ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας, Νεκτάριος Φαρμάκης και ο Δήμαρχος Αρχαίας Ολυμπίας, Γιώργος Γεωργιόπουλος, με τη στήριξη των βουλευτών της ΝΔ στην Ηλεία, του πρώην Υπουργού Κώστα Τζαβάρα και των Διονυσίας Αυγερινοπούλου και Ανδρέα Νικολακόπουλου.
Η ίδρυση του Ινστιτούτου Επιμόρφωσης Αθλητικών Στελεχών στη ΓΓΑ εντάσσεται στο πλέγμα των 13 πρωτοβουλιών, τις οποίες ανακοίνωσε ο κ. Αυγενάκης στις 15 Φεβρουαρίου, για τον εντοπισμό, την καταπολέμηση και την εξαφάνιση της σεξουαλικής βίας και κακοποίησης, αλλά και την αντιμετώπιση φαινομένων κακοδιοίκησης, κακοδιαχείρισης, διαφθοράς και κατάχρησης εξουσίας.
Το Ινστιτούτο Επιμόρφωσης Αθλητικών Στελεχών, σε συνεργασία με Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα, την Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή και την Ελληνική Παραολυμπιακή Επιτροπή, θα είναι ένας διαρκής επιμορφωτικός θεσμός για τα στελέχη του ερασιτεχνικού αθλητισμού. Στόχος του να επιμορφώνει όσους ασχολούνται διοικητικά, για να αποκτούν επιπλέον γνώσεις και την κατάλληλη κατάρτιση «καλής διακυβέρνησης», στρατηγικού σχεδιασμού και αθλητικού management, οικονομικής διαχείρισης, τεχνικών προσέλκυσης εσόδων και χορηγιών κλπ.
Η πρόταση του Δήμου Αρχαίας Ολυμπίας, με τη στήριξη της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, για την εγκατάσταση και λειτουργία του Ινστιτούτου, συνδέει τις αξίες και την ηθική που πρεσβεύει ο αθλητισμός με τον ιερό χώρο που εμπνέει αυτές τις αρχές εδώ και χιλιάδες χρόνια: την Αρχαία Ολυμπία, παγκόσμιο αθλητικό και πολιτιστικό τοπόσημο, γενέτειρα των Ολυμπιακών Αγώνων και των Ιδεωδών τους.
Ο κ. Γεωργιόπουλος, στη συνάντηση με τον Υφυπουργό Αθλητισμού, αναφέρθηκε στην πρόθεση αξιοποίησης του νεοκλασικό κτίριο του παλαιού Δημαρχείου, το οποίο διαθέτει όλους τους απαραίτητους χώρους και τον απαιτούμενο εξοπλισμό. Συνέδεσε, μάλιστα, την πρότασή του με την εξελισσόμενη ανακαίνιση του Μουσείου Σύγχρονων Ολυμπιακών Αγώνων, η οποία ολοκληρώνεται τους προσεχείς μήνες, αλλά και με το Κέντρο Παιδείας και Πολιτισμού που ετοιμάζει ο Δήμος.
Ο κ. Φαρμάκης υποστήριξε με ενθουσιασμό την πρόταση και δεσμεύτηκε να καλύψει κάθε πάγια ή έκτακτη ανάγκη που θα προκύψει για τη φιλοξενία του Ινστιτούτου στην Αρχαία Ολυμπία.
Ο κ. Αυγενάκης επισήμανε ότι «οι γνώσεις και η διαρκής επιμόρφωση, όσων δραστηριοποιούνται διοικητικά στον αθλητισμό, είναι απαραίτητες προϋποθέσεις για την ανάπτυξή του. Η Πολιτεία οφείλει να παρέχει τα “όπλα” σε όσους εθελοντικά πασχίζουν και προσφέρουν στο κύτταρο του αθλητισμού μας, στα ερασιτεχνικά σωματεία και στις ομοσπονδίες. Ευχαριστώ θερμά τον Περιφερειάρχη και τον Δήμαρχο για την άκρως ενδιαφέρουσα πρότασή τους και επιφυλάσσομαι για την απάντηση στο αμέσως προσεχές διάστημα, μόλις ολοκληρώσουμε τις αρχικές διαδικασίες ίδρυσης του Ινστιτούτου».  
Υπενθυμίζεται ότι στο πλαίσιο των δράσεων του Υφυπουργείου Αθλητισμού για την άμεση σύσταση του Ινστιτούτου Επιμόρφωσης Αθλητικών Στελεχών, ολοκληρώθηκε ήδη με επιτυχία προκαταρκτικός κύκλος διαδικτυακών Σεμιναρίων, σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου, μέσω του Εργαστηρίου Οργάνωσης, Διοίκησης Υπηρεσιών και Ποιότητας Ζωής του Τμήματος Οργάνωσης και Διαχείρισης Αθλητισμού της Σπάρτης.
Για τις 13 θεματικές ενότητες του Σεμιναρίου, που πραγματοποιήθηκε τον προηγούμενο μήνα σε τρεις πολύωρες τηλεσυνεδρίες, η συμμετοχή υπήρξε εντυπωσιακή: Ο αριθμός των εγγραφών διοικητικών στελεχών από τα ερασιτεχνικά σωματεία ξεπέρασε τις 2.000 και πάνω από 11.000 ήταν οι προβολές των βίντεο, από όσους παρακολούθησαν τον α’ κύκλο διαδικτυακών σεμιναρίων, μέσα από το κανάλι του Εργαστηρίου Οργάνωσης, Διοίκησης Υπηρεσιών και Ποιότητας Ζωής του ΠΑΠΕΛ στο Youtube.

perif prop

ΔΗΜΟΣΙΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ,ΑΝΟΙΚΤΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ

dhmofilh Themata1

ΥΠΟΔΟΜΗ ΓΕΩΧΩΡΙΚΩΝ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ

dark blue el 1

OPEN DATA

bottom

aigides GGA

ΣΕΠ

APOGRAFI

 

Χάρτης Ιστοτόπου

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ