Fri29032024

Back You are here: Home ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ Λ. Αυγενάκης: «Συνεχής η αναβάθμιση και ο εκσυγχρονισμός των παραμελημένων για χρόνια αθλητικών εγκαταστάσεων στη Θεσσαλονίκη»

Λ. Αυγενάκης: «Συνεχής η αναβάθμιση και ο εκσυγχρονισμός των παραμελημένων για χρόνια αθλητικών εγκαταστάσεων στη Θεσσαλονίκη»

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ
ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ
 
Αθήνα, 31 Μαΐου 2021
 
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
 
 
Στα δεκάδες Έργα που εξελίσσονται στα Εθνικά Αθλητικά Κέντρα της συμπρωτεύουσας, στο Καυτανζόγλειο και γενικά στη Β. Ελλάδα, αναφέρθηκε ο Υφυπουργός Αθλητισμού στη Βουλή, με αφορμή τον προγραμματισμό κατασκευής προπονητηρίου ρίψεων στη Νέα Ηράκλεια Χαλκιδικής   
 
Στα δεκάδες Έργα αναβάθμισης και εκσυγχρονισμού των παραμελημένων για χρόνια αθλητικών εγκαταστάσεων στη Θεσσαλονίκη, αλλά και των Ολυμπιακών υποδομών στην Αθήνα, αναφέρθηκε στη Βουλή ο Υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης, σε Επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή Απόστολου Πάνα για τον προγραμματισμό κατασκευής προπονητηρίου ρίψεων στη Νέα Ηράκλεια Χαλκιδικής.
Ο Υφυπουργός Αθλητισμού υπογράμμισε τον καθημερινό ζήλο των διοικήσεων και των εργαζομένων στα Εθνικά Αθλητικά Κέντρα Θεσσαλονίκης και στο Καυτανζόγλειο, επισήμανε τις ενεργειακές αναβαθμίσεις, σε συνεργασία με την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, για Ποσειδώνιο, Νεάπολη και Μίκρα, μαζί με τα τόσα έργα συντήρησης στις συγκεκριμένες εγκαταστάσεις, αλλά και όλο τον εκσυγχρονισμό στο Εθνικό Κολυμβητήριο, στο Αλεξάνδρειο, στη Σταυρούπολη και στο Καυτανζόγλειο.
Στο Καυτανζόγλειο, που μετά από πολλές αναβολές, ολοκληρώθηκε  από την εργολήπτρια εταιρία το Έργο της αντικατάστασης του ταρτάν του κεντρικού στίβου, κόστους 880.000€ και πλέον χρησιμοποιείται από την αθλητική οικογένεια της χώρας, με επόμενο στόχο την πλήρη αξιοποίησή του για να φιλοξενήσει εκ νέου σπουδαίες διεθνείς διοργανώσεις, κάτι που συνέβη τελευταία φορά το 2009!  Παράλληλα, εξελίσσονται και οι απαιτούμενες Μελέτες για την πυρασφάλεια και την ενεργειακή αναβάθμιση, αλλά και την επέκταση του χώρου των ρίψεων.
Όσο για το θέμα της κατασκευής χώρου ρίψεων στο γήπεδο Νέας Ηράκλειας Χαλκιδικής, προϋπολογισμού 350.000€, o κ. Αυγενάκης τόνισε ότι προγραμματίζεται η ένταξή του στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων του Υφυπουργείου Αθλητισμού.
Το έργο περιλαμβάνει τη διαμόρφωση και κατασκευή ανοιχτού χώρου (προπονητηρίου) ρίψεων  ακοντίου, σφύρας, σφαίρας και δίσκου εντός του Δημοτικού Σταδίου Νέας Ηράκλειας Χαλκιδικής.
 
Ολόκληρη η ομιλία του Υφυπουργού Αθλητισμού:
«Σας ευχαριστώ για την ερώτησή σας, αναφορικά με τη χρηματοδότηση της κατασκευής χώρου ρίψεων στο γήπεδο στη Νέα Ηράκλεια Χαλκιδικής. Ενός νομού που πράγματι διαθέτει σπουδαίους αθλητικούς συλλόγους, οι οποίοι προσφέρουν καθημερινά για την ανάπτυξη του ελληνικού αθλητισμού. Και δεν διαφωνεί κανένας ότι τόσο η αθλητική οικογένεια, όσο και οι τοπικές κοινωνίες αξίζουν τις καλύτερες δυνατές αθλητικές υποδομές. Σύγχρονες αθλητικές εγκαταστάσεις που θα ενθαρρύνουν τη νέα γενιά στην ενασχόληση με τον αθλητισμό και θα παρέχουν τις βέλτιστες συνθήκες προπόνησης στα κατά τόπους αθλητικά σωματεία. 
Συνεπώς, «ναι» κατανοούμε απόλυτα τις ανάγκες και το αίτημα τόσο του Δήμου Νέας Προποντίδας, όσο και όλων των Δήμων που χτύπησαν την πόρτα της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού και ζήτησαν, από το «πορτοφόλι» της, τη χρηματοδότηση των έργων στις αθλητικές τους υποδομές. 
Δεν μπορείτε να διανοηθείτε όμως κ. Πάνα, σε τι κατάσταση βρήκαμε τις αθλητικές υποδομές όλης της χώρας, που παραλάβαμε πριν δύο χρόνια. Πρωτοφανείς εικόνες παρακμής και διάλυσης αντικρίσαμε παντού. Μια κατάσταση που δεν άξιζε ούτε στην αθλητική μας οικογένεια, ούτε στην παρακαταθήκη που μας έχει αφήσει ο ελληνικός αθλητισμός. 
Η παρακμή φώναζε από μόνη της. Και δεν υπήρχε περίπτωση να επιτρέψω να παραμείνει έτσι η κατάσταση. Θα ήταν κόντρα στις δικές μου αρχές να είμαι ένας ακόμη πολιτικός προϊστάμενος που θα γυρνούσε την πλάτη στο τεράστιο αυτό πρόβλημα. 
Με αυτόν τον σκοπό λοιπόν, με αυτή την ασφυκτική πίεση του χρόνου, με σκληρή δουλειά, καταφέραμε μέσα σε μικρό χρονικό διάστημα να αντιμετωπίσουμε σωρεία χρόνιων προβλημάτων.
Δείτε στο ΟΑΚΑ: 
Εκτός από τις δράσεις συντήρησης και αποκατάστασης των εγκαταστάσεων και του περιβάλλοντος χώρου, υλοποιούμε μια σειρά ενεργειών που δίνουν στην εγκατάσταση ξανά πίσω το γόητρο που της αξίζει. 
Σε συνεργασία με την LAMDA Development προχωράμε στη συνολική αναβάθμιση του Ολυμπιακού Κέντρου Υγρού Στίβου. Με την κατασκευή μιας νέας πισίνας διαστάσεων 20x25m, την ανακατασκευή της πισίνας εκμάθησης ΑμεΑ και την ανακαίνιση όλων των χώρων του κολυμβητηρίου. Έχουμε στόχο να κάνουμε την εγκατάσταση, το μεγαλύτερο Κέντρο Υγρού Στίβου στην Ευρώπη! 
Παράλληλα, αξιοποιήσαμε τα 16 γήπεδα τένις του Κέντρου Αντισφαίρισης. Η εταιρεία «Στάδιο 2020 ΑΕ» ανέλαβε την υποχρέωση να ανακατασκευάσει τα γήπεδα τένις και τους βοηθητικούς χώρους. 
Πριν την εκμίσθωση των εγκαταστάσεων είχαμε ένα κόστος της τάξεως των 50.000-100.000 ευρώ, ενώ μετά την εκμίσθωση έχουμε ένα κέρδος της τάξεως των 200.000 ευρώ, επιπλέον των έργων αναβάθμισης που υλοποιούνται και καθημερινά κάνουν χρήση τους περίπου 1.000 άτομα. Είναι η δεύτερη αξιοποίηση Ολυμπιακής αθλητικής εγκατάστασης μετά από εκείνη του κλειστού στα Άνω Λιόσια με την ΚΑΕ ΑΕΚ. 
Και παρακαλώ πολύ, αναμένετε λίγο ακόμα την παρουσίαση του MasterPlan για τον πλήρη εκσυγχρονισμό και την αξιοποίηση των εγκαταστάσεων του ΟΑΚΑ, το οποίο περιλαμβάνει ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα ένταξης στο Ταμείο Ανάκαμψης, που φυσικά συμπεριλαμβάνει και τη συντήρηση, επιτέλους, των αρχιτεκτονικών κατασκευών Καλατράβα.
Δείτε στο ΣΕΦ: 
Παντελής έλλειψη ασφάλειας, υποδομές κοστοβόρες, χωρίς ίχνος συντήρησης, με έναν περιβάλλοντα χώρο που φοβόσουν να περπατήσεις με τη δύση του ηλίου. 
Δεν σταθήκαμε με σταυρωμένα τα χέρια. Δημιουργήσαμε δύο νέα γήπεδα τένις, προχωρήσαμε σε  ανακατασκευή της συνεδριακής αίθουσας και στη δημιουργία νέας αίθουσας πολλαπλών χρήσεων. 
Τοποθετήθηκαν σκιάστρα, για εξοικονόμηση ενέργειας και αισθητική αναβάθμιση, στους υαλοπίνακες περιμετρικά στην κεντρική αρένα και αναβαθμίστηκαν με σύγχρονο περιβαλλοντικά φιλικό φωτισμό LED οι προπονητικές αίθουσες 5 και 6. 
Επίσης, σε άριστη συνεργασία με την Περιφέρεια Αττικής, προχωράμε στην ανάπλαση του περιβάλλοντος χώρου πέριξ των αθλητικών εγκαταστάσεων, με έμφαση στη χωροθέτηση περιπατητικών και ποδηλατικών διαδρομών και κατ’ επέκταση την αποκατάσταση της κυκλοφορίας των διερχομένων. Ένα έργο ύψους 2,5 εκατομμυρίων ευρώ!
Δείτε στον Άγιο Κοσμά: 
Κάναμε εργασίες καθαρισμού και επισκευής των υδρορροών στέγης του κλειστού προπονητηρίου ρυθμικής και ενόργανης γυμναστικής, επαναχρωματισμού κλειστών αθλητικών εγκαταστάσεων και υποστηρικτικών χώρων του Ε.Α.Κ.Ν και εργασίες αποκατάστασης φθορών για την ασφαλή λειτουργία της ανοικτής κολυμβητικής δεξαμενής. 
Υλοποιούμε τον Εκσυγχρονισμό- Συντήρηση του Εθνικού Κλειστού Γυμναστηρίου «Π. ΚΑΠΑΓΕΡΩΦ». 
Και με τη Lamda Development έχουμε υπογράψει «Μνημόνιο Συναντίληψης και Συνεργασίας» για την μεταφορά και μετεξέλιξη των εγκαταστάσεων του Αγίου Κοσμά εντός του Μητροπολιτικού Πάρκου Πρασίνου και Αναψυχής του Μητροπολιτικού Πόλου Ελληνικού-Αγίου Κοσμά. 
Οι υφιστάμενες σήμερα αθλητικές εγκαταστάσεις, με όλες τις δραστηριότητες και εγκαταστάσεις τους, παραμένουν σε λειτουργία έως την, υλοποιούμενη κατά στάδια, αντικατάστασή τους, με αντίστοιχες εγκαταστάσεις εντός του Μητροπολιτικού Πάρκου Πρασίνου και Αναψυχής.
Δείτε στο Ολυμπιακό Χωριό: 
Μια εμβληματική εγκατάσταση, η οποία προς έκπληξη όλων είχε περάσει στον ΟΑΕΔ! Η μόνη συντήρηση που γινόταν ήταν από τη φιλοτιμία των ερασιτεχνικών σωματείων που χρησιμοποιούσαν τις εγκαταστάσεις. 
Εμείς πήραμε ξανά την κυριότητα από τον ΟΑΕΔ, ορίσαμε Επιτροπή Διοίκησης και προχωράμε στον εκσυγχρονισμό του αθλητικού συγκροτήματος της βορειοανατολικής Αττικής σε έναν πολυχώρο αθλητισμού. 
Χάρις στην άριστη συνεργασία με τον Δήμο Αχαρνών, ο οποίος μας παραχώρησε 46,8 στρέμματα που συνορεύουν με τις εγκαταστάσεις μας, βάζουμε μπροστά για ήπιες υπαίθριες αθλητικές υποδομές ανάπτυξης του ερασιτεχνικού αθλητισμού (πίστα ανωμάλου δρόμου, ορεινής ποδηλασίας, χώροι πεζοπορίας, μοντελοδρόμιο αεραθλητισμού κλπ).
Κύριε Πάνα, είναι τεράστιος ο όγκος εργασιών που είχαμε να τρέξουμε και βλέπετε ότι δεν έχουμε σταματήσει λεπτό! Είπαμε ότι θα φέρουμε την αθλητική μεταρρύθμιση και το κάνουμε σε όλα τα επίπεδα! 
Σε κανέναν δεν αρέσει να βλέπει αθλητικές εγκαταστάσεις να μαραζώνουν. Για αυτόν τον λόγο και θέσαμε ψηλά στις προτεραιότητές μας την αναβάθμιση και τη δημιουργία νέων αθλητικών εγκαταστάσεων. Διότι η ανάπτυξη, πέραν των άλλων αναγκαίων δράσεων και πρωτοβουλιών για τη μεταρρύθμιση στο αθλητικό μας οικοδόμημα, εξαρτάται από την ύπαρξη ασφαλών αθλητικών εγκαταστάσεων. Ο εκσυγχρονισμός τους είναι μονόδρομος επένδυσης για τη νέα γενιά, για το καλύτερο αθλητικό περιβάλλον μας.
Και καθώς σας ανέφερα προηγουμένως κύριε Πάνα ορισμένα από τα έργα μας, μιας και είστε και βουλευτής Χαλκιδικής, σας προτρέπω να επισκεφθείτε τις εγκαταστάσεις μας στη Θεσσαλονίκη: Να δείτε την πρόοδο που έχει γίνει τόσο στο Καυτανζόγλειο Στάδιο, όσο και στα Εθνικά Αθλητικά Κέντρα Θεσσαλονίκης. 
Στο σημείο αυτό να ευχαριστήσω θερμά τις διοικήσεις και τους εργαζόμενους διότι εκπονούν έναν συνεχή προγραμματισμό αναβάθμισης και εκσυγχρονισμού των παραμελημένων για πολλά χρόνια εγκαταστάσεων, που εξυπηρετούν τους δεκάδες χιλιάδες αθλούμενους στην συμπρωτεύουσα. 
Να γίνω πιο συγκεκριμένος:
Χάρις στη στενότατη συνεργασία που έχουμε με τον Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολο Τζιτζικώστα, εγκρίθηκε η χρηματοδότηση των ενεργειακών αναβαθμίσεων από την Περιφέρεια στις εξής εγκαταστάσεις:
* Ποσειδώνιο Ναυταθλητικό Κέντρο: 2,4 εκ. ευρώ
* Κλειστό Γυμναστήριο και Κολυμβητήριο Νεάπολης: 1,2 εκ. ευρώ,
* Μίκρα (Μίκρα 1, «Σπίτι» Γυμναστικής, Γυμναστήριο Πάλης): 1,95 εκ. ευρώ
Ακόμη, εκτός από τις εργασίες καθαρισμού, απολύμανσης και αποψιλώσεων που έχουν γίνει σε όλες τις υποδομές μετά από χρόνια, έχει συντελεστεί πληθώρα έργων σε όλες τις εγκαταστάσεις των ΕΑΚΘ. 
Ενδεικτικά:
* Εθνικό Κολυμβητήριο  
- Δύο νέοι λέβητες 1,5 εκατ. θερμίδων έκαστος για τη θέρμανση των κολυμβητικών δεξαμενών
-  Αποξήλωση μέρους της ψευδοροφής των αποδυτηρίων γυναικών, επισκευή τμημάτων οροφής με σκυρόδεμα, στεγανοποίηση του κλιμακοστασίου.
 
* Ποσειδώνιο Ναυταθλητικό Κέντρο
- Υπογράφεται Προγραμματική Σύμβαση με την Περιφέρεια για την ανακατασκευή των οκτώ (8) εξωτερικών γηπέδων μπάσκετ και την τοποθέτηση μηχανημάτων εκγύμνασης στον περιβάλλοντα χώρο.
- Τοποθετήθηκε καινούριος ηλεκτρονικός πίνακας αποτελεσμάτων.
 
* Κλειστό Κολυμβητήριο και Γυμναστήριο Νεάπολης
- Επισκευή πυθμένα κολυμβητικής δεξαμενής.
- Αντικατάσταση σκουριασμένων και επικίνδυνων μεταλλικών σωληνώσεων με σωληνώσεις PVC υψηλής αντοχής.
 
* Αλεξάνδρειο Μέλαθρο
- Αναβάθμιση Κεντρικού Συστήματος Διαχείρισης Ηλεκτρομηχανολογικών Εγκαταστάσεων (BMS) έπειτα από 17 χρόνια
- Επισκευή των τριών κεντρικών μονάδων ψύξης (λειτουργούσε μόνο η μία)
 
* Μίκρα
- Στεγανοποίηση της οροφής στην αίθουσα Γυμναστικής «Ι. Μελισσανίδης» (Μίκρα 1)
- Επιδιόρθωση οροφής «Μίκρα 3» (χάντμπολ)
- Πλήρης εκσυγχρονισμός του γηπέδου 5Χ5 με εγκιβωτισμό, χαλαζιακή άμμο ως επίστρωση, καινούργιο συνθετικό χλοοτάπητα και ανακατασκευή κερκίδων και περιβάλλοντα χώρου.
 
* Σταυρούπολη
- Ολοκληρώθηκαν οι εργασίες για εγκατάσταση θέρμανσης και σύνδεσης με δίκτυο φυσικού αερίου στο κλειστό Γυμναστήριο.
- Εκπονήθηκε σε συνεργασία με τον Δήμο Παύλου Μελά η Μελέτη κατασκευής διαδρομών στίβου στο Στάδιο, προϋπολογισμού 928.000€
Στο Καυτανζόγλειο, μετά από πολλές αναβολές, ολοκληρώθηκε  από την εργολήπτρια εταιρία το Έργο της αντικατάστασης του ταρτάν του κεντρικού στίβου, κόστους 880.000 ευρώ και χρησιμοποιείται από την αθλητική οικογένεια της χώρας.
Δουλεύουμε συνεχώς ώστε να αξιοποιηθούν πλήρως οι εγκαταστάσεις στο σύνολό τους και να φιλοξενήσει εκ νέου σπουδαίες διεθνείς διοργανώσεις, κάτι που συνέβη τελευταία φορά το 2009! 
Παράλληλα, εξελίσσονται οι υπόλοιπες απαιτούμενες αναβαθμίσεις του Καυτανζογλείου, με σπουδαιότερες τις Μελέτες για την πυρασφάλεια και την ενεργειακή αναβάθμιση, αλλά και την επέκταση του χώρου των ρίψεων.
Προφανώς και στην ΓΓΑ δεν εστιάζουμε μόνο στα εμβληματικά αθλητικά Κέντρα. Μέλημά μας είναι όλες οι περιοχές της χώρας, οριζόντια, να αποκτήσουν σύγχρονες κοιτίδες αθλητισμού, οι οποίες εκτός από τον αθλητισμό, θα ενισχύσουν και τον αθλητικό τουρισμό των περιοχών. Για το λόγο αυτό και προσπαθούμε να αξιοποιήσουμε κάθε χρηματοδοτικό εργαλείο.
Στο πρόγραμμα «Φιλόδημος ΙΙ», έχουμε δώσει σύμφωνη γνώμη, προς το Υπουργείο Εσωτερικών, για 280 αθλητικά έργα συνολικού ύψους 199 εκ. ευρώ. 
Επίσης, περίπου 25 εκ. ευρώ καλύπτονται από το νέο πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης»  για τη δημιουργία ή αναβάθμιση αθλητικών εγκαταστάσεων σε όλη τη χώρα, μετά από δική μας έγκριση. 
Αιχμή του δόρατός μας είναι το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων. Όπου, παρά τις περιορισμένες πιστώσεις που λαμβάνουμε ετησίως, εμφανίζουμε μεγάλη απορροφητικότητα και «τρέχουμε» συνολικά 189 έργα, προϋπολογισμού 74 εκ. ευρώ! 
Λόγω των περιορισμένων διαθεσίμων, αντιλαμβάνεστε ότι προσπαθούμε να διαθέσουμε με σύνεση τα χρήματά μας σε αιτήματα έργων που ο φάκελός τους είναι πλήρης και ανταποκρίνεται στις ανάγκες της τοπικής κοινωνίας. 
Τη στιγμή αυτή ετοιμάζουμε πρόταση προς το Υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων για την ένταξη νέων έργων στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων του Υφυπουργείου Αθλητισμού. Και με χαρά σας ενημερώνω ότι και η κατασκευή χώρου ρίψεων στο γήπεδο Νέας Ηράκλειας Χαλκιδικής, προϋπολογισμού 350.000€, ανήκει στη λίστα των έργων που καταρτίζεται στην πρότασή μας. 
Το έργο περιλαμβάνει τη διαμόρφωση και κατασκευή ανοιχτού χώρου (προπονητηρίου) ρίψεων  ακοντίου, σφύρας, σφαίρας και δίσκου εντός του Δημοτικού Σταδίου Νέας Ηράκλειας Χαλκιδικής. 
Το καθαρό εμβαδόν του προπονητηρίου είναι της τάξεως των 7.300m2. 
Ειδικότερα, στο συγκεκριμένο χώρο του προπονητηρίου χωροθετούνται: 
* μία (1) βαλβίδα δισκοβολίας, 
* οι εγκαταστάσεις του ακοντισμού με ένα διπλό διάδρομο φοράς 
* μία (1) βαλβίδα σφυροβολίας και
* μία (1) βαλβίδα σφαιροβολίας.
 
Ένα πάγιο και δίκαιο αίτημα της κοινωνίας της Χαλκιδικής πρόκειται να υλοποιηθεί! Ένα αίτημα που παρέμενε στο συρτάρι για χρόνια, όπως ήδη αναφέρατε κύριε συνάδελφε, γίνεται πράξη! Μπήκε στον προγραμματισμό μας και στο σχεδιασμό του ΠΔΕ του Υφυπουργείου Αθλητισμού.   
Μέσα από τις πρωτοβουλίες μας έχουμε έρθει κοντά με την αθλητική οικογένεια. Είναι συνομιλητής μας σε όλη την πορεία της αθλητικής μεταρρύθμισης. Μπορούμε λοιπόν να αφουγκραστούμε τα αιτήματά της. 
Πάντα όμως λειτουργούμε προσεκτικά, χωρίς μεγάλα λόγια και κενές υποσχέσεις. Ζυγίζουμε τις προτεραιότητες και αυτό που διακηρύττουμε, το πράττουμε. 
Η αθλητική οικογένεια αναγνωρίζει την ειλικρινή αντιμετώπιση, την επιβραβεύει και στέκεται σύμμαχος στην προσπάθεια της αθλητικής μας μεταρρύθμισης. 
Κι αυτό αποτυπώνεται και στο σχέδιο νόμου που εισάγεται άμεσα στην Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων. Εύχομαι να πραγματοποιηθεί ένας ουσιαστικός διάλογος και να ακουστούν ωφέλιμες απόψεις, με γνώμονα την πρόοδο του ελληνικού αθλητισμού».
 
avouli31-5-21

ΔΗΜΟΣΙΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ,ΑΝΟΙΚΤΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ

dhmofilh Themata1

ΥΠΟΔΟΜΗ ΓΕΩΧΩΡΙΚΩΝ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ

dark blue el 1

OPEN DATA

bottom

aigides GGA

ΣΕΠ

APOGRAFI

 

Χάρτης Ιστοτόπου

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ