Fri19042024

Back You are here: Home ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ Λ. Αυγενάκης: «Η Παγκόσμια Ολυμπιακή Ημέρα σηματοδοτεί την επιστροφή στην κανονικότητα του αθλητισμού, που τόσο δοκιμάστηκε από την πανδημία»

Λ. Αυγενάκης: «Η Παγκόσμια Ολυμπιακή Ημέρα σηματοδοτεί την επιστροφή στην κανονικότητα του αθλητισμού, που τόσο δοκιμάστηκε από την πανδημία»

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ
ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ
 
Αθήνα, 23 Ιουνίου 2021
 
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
 
 
Εορταστικές εκδηλώσεις σε ΟΑΚΑ, ΕΑΚΝ Αγίου Κοσμά, Ολυμπιακό Χωριό και ΕΑΚ Ηρακλείου για την προώθηση των αξιών του αθλητισμού
 
Με δράσεις προώθησης των αξιών του αθλητισμού εορτάζεται η Παγκόσμια Ολυμπιακή Ημέρα από το Υφυπουργείο Αθλητισμού, με εκδηλώσεις σήμερα στο ΟΑΚΑ (το πρωί) και στο Εθνικό Αθλητικό Κέντρο Νεότητας Αγίου Κοσμά (το απόγευμα), αλλά και μεθαύριο Παρασκευή το απόγευμα, τόσο στο Αθλητικό Κέντρο Ολυμπιακού Χωριού όσο και στο Στάδιο Ελευθερίας, του Εθνικού Αθλητικού Κέντρου Ηρακλείου.
Ολυμπιονίκες και Πρωταθλητές μας από το καινοτόμο πρόγραμμα «Ζήσε Αθλητικά» του Υφυπουργείου Αθλητισμού, σε συνεργασία με την Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή και την Εθνική Ολυμπιακή Ακαδημία, με βιωματικές δραστηριότητες γνωρίζουν και εξηγούν τον τρόπο διεξαγωγής των αθλημάτων σε μικρά παιδιά, διαδίδοντας τις αρχές
* της συμμετοχής
* του ομαδικού πνεύματος
* του σεβασμού στον αντίπαλο
* του ευ αγωνίζεσθαι.
Όπως τόνισε, χαρακτηριστικά, ο Υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης, ο οποίος παραβρέθηκε στο κεντρικό Στάδιο του ΟΑΚΑ σήμερα το πρωί, όπου δεκάδες παιδιά από την Κιβωτό του Κόσμου και το Ίδρυμα Χατζηκώνστα μυήθηκαν στο αθλητικό πνεύμα:
«Ο φετινός εορτασμός της Παγκόσμιας Ολυμπιακής Ημέρας έχει μια επιπρόσθετη αξία την περίοδο που διανύουμε. Ο αθλητισμός παγκοσμίως δοκιμάστηκε από την κρίση της πανδημίας, με τη ματαίωση πολλών αθλητικών γεγονότων και την απομάκρυνση των αθλητών και των αθλουμένων από τους αγωνιστικούς χώρους. Η πραγματοποίηση των φετινών εορταστικών εκδηλώσεων –συγχαρητήρια σε όλες τις διοικήσεις των ΕΑΚ για τις διοργανώσεις- σηματοδοτεί την επιστροφή του αθλητισμού στην κανονικότητα, λίγο πριν τους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Τόκιο τον Ιούλιο του 2021. Εμείς συνεχίζουμε να εργαζόμαστε αδιάκοπα με την ίδια φιλοσοφία, ότι ο αθλητισμός πρέπει να παράγει, να προωθεί και να υπηρετεί συνεχώς τις αξίες του».
Στην εκδήλωση στο Ολυμπιακό Στάδιο ανακρούστηκε ο Ολυμπιακός Ύμνος και έγινε –για 1η φορά από τους Ολυμπιακούς Αγώνες της Αθήνας το 2004- έπαρση της Ολυμπιακής Σημαίας στον Ιστό της, από αντιπροσωπεία του Λυκείου Ελληνίδων με παραδοσιακές στολές από κάθε γωνιά της χώρας μας.
Επιπλέον, στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Ολυμπιακής Ημέρας τιμήθηκαν, μεταξύ άλλων:
* η εθνική ομάδα καλλιτεχνικής κολύμβησης για την πρόκρισή της στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο και ο Παγκόσμιος Πρωταθλητής στο άλμα επί κοντώ, Κώστας Φιλιππίδης,
* οι «αφανείς ήρωες», οι γονείς Πρωταθλητών μας, όπως
> της ξιφομάχου Δώρας Γκουντούρα και των κολυμβητών Ανδρέα Βαζαίου και Απόστολου Χρήστου, που όλοι τους έχει προκριθεί στους Ολυμπιακούς Αγώνες,
> των Παραολυμπιονικών Γιάννη Σεβδικαλή και Νίκου Παπαγγελή,
> του Σπύρου Χρυσικόπουλου, ρέκορντμαν στο Βιβλίο Γκίνες,
* με το βραβείο «Αλληλεγγύης» η νεαρή πολίστρια Ντένια Κουρέτα, η οποία με αυτοθυσία -προ 1,5 μήνα στο Ρίο- έσωσε από θαλάσσιο πνιγμό τρεις συνανθρώπους μας. 
 
oaka1a
 
 
oaka2a
 
 
oaka3a
 
 
 
oak4a
 

ΔΗΜΟΣΙΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ,ΑΝΟΙΚΤΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ

dhmofilh Themata1

ΥΠΟΔΟΜΗ ΓΕΩΧΩΡΙΚΩΝ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ

dark blue el 1

OPEN DATA

bottom

aigides GGA

ΣΕΠ

APOGRAFI

 

Χάρτης Ιστοτόπου

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ